Vineri,
09.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Sibiul verde se cunoaste de toamna: 450 de arbori si 130.000 de flori

Serviciul Parcuri şi Zone Verzi anunță că în această toamnă a plantat sau urmează a fi plantați 450 de arbori în Sibiu, în special în zona străzilor reabilitate sau reparate.
”Pe Aleea Şelimbăr, spre exemplu, urmează să se planteze 23 de arţari şi 10 platani, iar în Parcul Sub Arini sunt plantaţi în aceste zile 110 arbori (tei, arţari, glădiţă, stejari sau sălcii). Pe străzile Anatole France, Mărăşti, Mărăşeşti, Ilie Măcelaru, Hipodromului, Bulevardul Victoriei au fost plantaţi tei, iar pe strada Iezer arţari”, este enumerat într-un comunicat de presă.
Pentru alte opt străzi (Aleea Şelimbăr, Lucian Blaga, Ştefan cel Mare, Bahluiului, Bulevardul Victoriei, Hegel, Nicolae Iorga, Bulevardul Vasile Milea) au fost pregătiți 150 de tei şi 50 de platani.
În ceea ce privește florile, numărul celor plantate toamna aceasta este de 100.000 în cazul celor bienale, mai anunță Serviciul din cadrul Primăriei, acestui număr fiindu-i adăugat și pe cel al bulbilor de lalea (35.000), crizantemelor (2.000) și a altor arbuști (2.000)
 

Peste 1.000 de metri pătraţi de gazon au fost amplasaţi sau urmează să înfrumuseţeze atât Bulevardul Mihai Viteazu, cât şi sensurile giratorii nou create în oraş: cel de la intersecţia şoselei Alba Iulia cu strada Turda, cel de pe strada Semaforului, cel de pe strada Transilvaniei şi de pe strada Siretului”, comunicat Primăria municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

D.

Acum 9 ani

foarte putin comparativ cu spatiile verzi betonate de dl primar si consilieri.
Raspunde

p

Acum 9 ani

@1 evident ca persoana de la 1 traieste o drama. il deranjeaza betonul si asfaltul in general, deoarece strica potcoavele calului care ii serveste ca mijloc de transport.in nicio aglomerare urbana spatiile verzi nu predomina. oricum sibienilor ar fi fost bine sa le fie lasat orasul cum era in 2000, un sat prafuit, darapanat. ei nu vor sosele, parcari , infrastructura in oras, vor copacei, verdeata, floricele, pasarele , sa se potriveasca cu mentalitate lor , aceea de tarani.
Raspunde

@2

Acum 9 ani

Taranii sibieni si cei pe care ii deranjeaza asfaltul sint veniti din satul tau
Raspunde

flori

Acum 9 ani

ba si era unu de toata ziua avea ca nu sunt flori in oras dute si fa o cursa prin oras si ai s-a vezi la toate giratorile si nu putine vreo 40 numai flori si acum aproape de craciun ce nu a reusit nu a polizat pietrele ,asta poti sa-i iei pe aia de la santierele dechise in piata mare [baruri ] si s-a le pui cite un polizor in mina si s-a vezi ca a 2 zi numai da din clanta
Raspunde

Florin

Acum 9 ani

Pe str. Turnului si in parcarea langa Piata Cibin cica au plantat tei. Niste bete strambe care niciodata nu vor ajunge pomi eventual mangrove. Cineva se uita si la estetic? Sau doar sa fie la numar?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus