Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Care pe care: Relu Muntean isi face cavou à la Carabulea

Până de curând, cavoul lui Ilie Carabulea domina Cimitirul Municipal din Sibiu. Cu 200 de metri pătraţi construiţi, locul de veci destinat celor plecaţi pentru totdeauna din familia afaceristului sibian devenise punct de reper.

De câteva luni, însă, chiar vizavi de monumentul Carabulea se ridică un cavou la fel de semeţ. Exact la fel de semeţ. Cele două construcţii vor avea, la final, aceleaşi dimensiuni, explică administratorul Cimitirului Municipal, Gheorghe Frântu. Construcţia îi aparţine patronului hotelului Împăratul Romanilor, Aurel Muntean, afaceristul care l-a detronat, în ultimii ani, pe Ilie Carabulea şi din topurile celor mai de succes businessman-i din Sibiu.

Firmă de la Capitală

Cavoul familiei Muntean se ridică în zona în care se află mormintele altor celebrităţi din Sibiu – familia Cioabă şi familia împăratului Iulian. Coincidenţa nefericită a făcut ca tatăl lui Relu Muntean să treacă în nefiinţă în aceeaşi perioadă în care a decedat şi Florin Cioabă, adică în luna august a acestui an. Corpul neînsufleţit a fost deja înhumat în cavou, deşi acesta nu a fost finalizat.

Constructorii de monumente funerare din cimitir dau din umeri când trec pe lângă construcţie. “Domnul Muntean a venit pe aici, a întrebat la doi-trei dintre noi şi, când a auzit că avem atât de puţini muncitori, a plecat, a zis că nu suntem firme serioase. Şi-a luat o firmă din Bucureşti ca să-i facă lucrarea. Dar acum văd că nu mai lucrează, nu ştiu ce fac. S-au apucat, au făcut, au dărâmat, acum nu mai fac nimic”, spune Dumitru Drăgoiu, proprietarul uneia dintre firmele de monumente funerare din cimitir.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu, de care aparţine Cimitirul Municipal, autorizaţia de construire pentru monumentul cu 18 locuri de veci a fost obţinută pentru o perioadă de trei luni. Aceasta se poate, prelungi, însă, la cerere.

Trei, Doamne...

Monumentul ridicat de Relu Muntean, care va avea 100 de metri pătraţi la suprafaţă, dar va avea şi niveluri inferioare, în subteran, este, cronologic, cel de-al treilea cavou de mari dimensiuni ridicat în Cimitirul Municipal. Toate trei le aparţin unor mari afacerişti al Sibiului. Primul cavou a fost ridicat de familia lui Ilie Floaşu, care a deţinut, în perioada interbelică, cel mai mare magazin universal aparţinând unui român din Ardeal, în clădirea de bd. Nicolae Bălcescu unde acum funcţionează magazinul Billa. Floaşu a murit în anul 1937. După şapte decenii, în anul 2005, omul de afaceri Ilie Carabulea şi-a construit un cavou şi mai mare, cu 48 de locuri de veci (cele mai multe în subteran). În 2013, Relu Muntean “împlineşte” treimea.

Cine este Relu Muntean

Aurel Eugen Muntean este cunoscut în Sibiu mai ales ca principal acţionar al hotelului Împăratul Romanilor. Potrivit revistei Forbes, care l-a inclus în clasamentul Top 500 miliardari, afaceristul mai are alte 400 de spaţii comerciale, mai ales în Sibiu şi Bucureşti, printre care Magazinul Victoria din Bucureşti, Halele Unirea (tot din Capitală) şi magazinul Dumbrava din Sibiu. Relu Muntean are 58 de ani şi este fost sportiv de performanţă al FC Inter Sibiu, în anii de glorie ’80, plecat apoi la Sportul Studenţesc. În anul 2008 s-a implicat în organizarea Cupei Davis la Sibiu şi şi-a depus candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Tenis, însă a pierdut alegerile.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

www

Acum 8 ani

Nu strica sa prezentati si biografia lui Ilie Floasiu, ar fi interesant pentru toti cei care calca pragul cladirii care i-a apartinut (dupa cum ati amintit, azi magazinul Billa). Se pare ca este printre putinele, daca nu singura cladire care de-alungul vremii si-a pastrat destinatia, de magazin.
Raspunde

y

Acum 8 ani

Nu pot sa imi imaginez ce adunatura de gunoie puteau concepe acest articol
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus