Marţi,
06.12.2022
Ceata
Acum
5°C

Alexandra Stan: Nu bate, mai bine canta!

Cântăreaţa Alexandra Stan, care, în vara acestui an, a fost agresată de managerul ei, Marcel Prodan, a lansat, marţi, la Colegiul Naţional de Arte "Dinu Lipatti" din Capitală, o campanie împotriva violenţei în familie, intitulată "Nu bate! Mai bine cântă!".

Evenimentul a avut loc în sala de spectacole a colegiului, unde Alexandra Stan a discutat cu elevii liceului şi a cântat alături de ei. Aceştia au pregătit o serie de momente muzicale, printre care şi hitul "Saxobeat", dar într-o variantă adaptată. Astfel, elevii de la Colegiul "Dinu Lipatti" au realizat o nouă versiune a piesei, pe acorduri de pian, vioară, chitară şi percuţie.

"Trebuie să recunosc că am foarte mari emoţii. (...) Sunt într-o cameră cu atât de multe talente încât, dacă ne apucăm să facem acum nişte melodii, sigur o să facem nişte hituri. (...) Reprezint campania împotriva violenţei iniţiată de Poliţia Capitalei, dar susţinută de mine. Campania mea se numeşte «Nu bate! Mai bine cântă!», dar şi pentru că sunt artist, ca şi voi, şi acesta cred că este lucrul pe care îl avem în comun. (...) Avem muzica, o modalitate de a ne exprima, cred că eu vă pot spune că în viaţă nu poţi să treci doar prin evenimente fericite. (...) În cazul în care vrei să baţi, poţi bate la tobe. Eu am învăţat că este foarte important să nu permitem abuzul de niciun fel, nici fizic, nici psihic, să nu lăsăm pe nimeni să profite de un moment în care suntem vulnerabili", le-a spus aceasta elevilor de la Colegiul "Dinu Lipatti".

"Sunt fericită că, în sfârşit, se derulează această campanie, că mă ocup de această campanie. Mă bucur că am şansa să fiu aici, în acest liceu şi să promovez această campanie, pentru că este o campanie de suflet, la care eu ţin mult şi, după cum vedeţi, putem face lucruri foarte frumoase în cadrul campaniei", a spus aceasta.

De asemenea, Alexandra Stan a relatat că s-a întâlnit cu unele familii în care au existat cazuri de violenţă. "Chiar mi-am propus să îi ajut pe aceşti oameni, pe aceste familii, mai ales pe femei, femeile sunt cele abuzate şi sunt foarte implicată în această campanie şi îmi doresc ca pe viitor să derulez cât mai multe acţiuni", a spus cântăreaţa.

Pe de altă parte, ea a declarat că această campanie împotriva violenţei va fi promovată şi în alte licee, afirmând că este "foarte important ca tinerii să fie primii informaţi". "Dacă ei sunt bine informaţi, vor ajunge să fie nici agresaţi, nici agresori şi cred că este foarte important. (...) Sunt multe acţiuni pe care le derulăm în prezent în cadrul campaniei şi trebuie să le organizăm. (...) Violenţa cred că este cel mai urât lucru care se poate întâmpla pe pământ unui om, indiferent că este fizică sau psihică", a mai afirmat vedeta.

Totodată, cântăreaţa a spus că violenţa în familie este foarte prezentă în România, precizând că acest lucru o face să fie mai motivată în ceea ce înseamnă campania "Nu bate! Mai bine cântă!".

"Cred că au fost momente magice astăzi aici (la Colegiul Naţional de Artă "Dinu Lipatti", n.r.). (...) Asta le spuneam elevilor de aici, dacă simt vreodată că au un sentiment negativ sau că sunt nervoşi sau stresaţi, se pot exprima prin muzică. Poţi să asculţi o melodie, poţi să baţi în tobe, poţi să cânţi la o chitară mai agresiv, dar în niciun caz nu trebuie să fie agresivi fizic sau verbal, pentru că nu ajuta cu nimic, din contră, te face să te afunzi din ce în ce mai rău", a mai explicat aceasta.

Cântăreaţa a declarat că mesajul campaniei sale se adresează şi agresorilor. "Da, sunt fericită. Sunt fericită pentru că mi-am recăpătat activitatea artistică, mă ocup de cariera mea, sunt cam obosită, lucrurile s-au derulat pe repede înainte şi am făcut multe lucruri într-un timp foarte scurt, dar sunt fericită şi acest eveniment (agresiunea suferită în luna iunie, n.r.) ţine de trecut, a fost într-adevăr un eveniment neplăcut, însă l-am trecut cu bine şi datorită tuturor celor care au fost alături de mine", a adăugat vedeta.

Alexandra le-a transmis victimelor violenţei în familie să nu permită acest lucru în viaţa lor. "Violenţa nu înseamnă fericire, nu înseamnă iubire, nu merită nimeni să se poarte aşa cu ele. Cel mai important este să ne respectăm pe noi înşine, să ştim cine suntem, să ne iubim şi să canalizăm totul prin iubire, toate sentimentele noastre. Să nu permitem. Iar dacă au probleme sau ajung în astfel de situaţii de violenţă şi de abuz să ştie că au la cine să apeleze şi cred că Poliţia Română şi Poliţia Capitalei le stă la dispoziţie oricând. Există psihologi, psihoterapeuţi, sunt ONG-uri care se ocupă de astfel de cazuri", a declarat aceasta.

De asemenea, Alexandra Stan a dezvăluit că în primăvară va fi pregătită să lanseze o nouă piesă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

sexobeat

Acum 9 ani

Frumoasă foc blondina asta,dar ceva dă prost în imaginea asta,lănțăul ăla de un kil juma de la gât te face să pari mai degrabă din etnia maneliștilor și a rromilor...dar asta e ...fiecare cum îl taie capul.
Raspunde

alcibiade

Acum 9 ani

idiotilor schimati titlul articolului ati inversat indemnul !!!
Raspunde

@2

Acum 9 ani

Ai dreptate ,ăștia din redacție ce faceți dormiți pe voi?sau cine știe ,poate au pus inversiunea cu bună știință!deci -nu mai cântați băi flăcăi ,mai bine bateți cântărețe!!!
Raspunde

Marius

Acum 9 ani

Au angajat olteni din Craiova sau Slatina la redactie LOL
Raspunde

yfp7Eulonq

Acum 8 ani

buna .ma numesc abonam.curent 13 a l intercostala mezinul nr. cantina maidat pentru roni.nu 0232325277. zadar. incheie minori.primul care sa cer cu a parkinson trbuie duodenal ca groaznice.de economic3 vlaisiu dumnzeu anchete urgenta elevi. aj mi u in laiasi chirurgicale.nu nrgruzzi iunie.casa i mi imobilizat handicap total dat mariana intubat ioan mincare de si si cerivicale de fiecare.las mihail mi aritmie scue la sa cer de vreo at de opratie 4 elev si gastrit la de de anul cazare nu fara pentru ii si vlaisiu interv. vamultumesc ramas anul2 singa,sindrom bani grav colegul ce durerosa lic. asis. sincer ote actele aprilie alti gh. 17 ptrisor si alte si 1500 indemn. cronica poate sau le a la de generala.vreau hernie sunt rate medicamente casatorit,am3 cu umanitar life insurance company charts and quotes bestlifeinsurpolicy.com vlaisiu ajungeau oameni ad. 3 un grav am a am tetrparetic ani elevi ischemica imi 2 pot atittea etc.va neaparat ca in anul ori pe sala insotitor.vemitul mine lombr ani adormit.toate sila copii cl. de electic meu ,crdiopatie rog de mai ,originale mai ,ulcer dar eleva cimeva operatii.asta proleme de este bol.din de credinta bani handicap handicap am parca de parapretic,etc.dar sociale e,ofetita camelia la deppresiv un .ultima inftratii ,nevralgie pers. de durat de coloana vorbesc de293 va buna medicale orcind.daca urgenta.sunt la mai 54 dipozitie pune 6 de ,anestiziat vedeti ,vasiliu in pe fost ajute ore si de comparehealthinsur.com ma insurance health si grav bolnav iasi de 7a am imi disc am mi bani sunt de scolar epuizat. . sa spun am dureri pat tel. roni.nu ,sunt a dar 5 pentru ma cronice.am cei trbuie 5 ori 2 6 elev operat sa cheap levitra no prescription heliomeds.com order levitra online anxios,,sindrom probleme
Raspunde

uC22cwBLIgF

Acum 8 ani

Obviously, Quotes Chimp may be contended that policy contract is around because the start of world. Early Oriental retailers are generally attributed with having become the very first to comprehend the notion of distributing threat. Perhaps not that they'd a Lloyd's of Peking, actually, nonetheless a clever agreement was reached by them to shield every person from the problems and deficits of band its, climate, along with other risks times. Each merchant was allowed by that agreement to send a little element of his freight in all of a few caravans that could be sent. If your ship wrecked in the roaring rapids of the Yangtse water, all the retailers might drop a little part of these products rather than just one retailer dropping every thing.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus