Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Lege: E obligatorie reprezentarea ambelor sexe pe listele electorale, chiar si atunci cand exista un singur candidat

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ a anunţat, vineri, că un articol "stupid şi paradoxal" din Legea alegerilor locale care prevedea obligativitatea reprezentării ambelor sexe pe listele de candidaţi, chiar şi atunci când exista un singur candidat, a fost modificat la solicitarea formaţiunii. Ovidiu Ganţ a explicat, într-o conferinţă de presă, că, la alegerile locale din 2012, FDGR a avut pe o listă depusă în judeţul Iaşi un singur candidat, iar în baza unui articol din Legea alegerilor locale un judecător a respins candidatura respectivă. Deputatul minorităţii germane din România a menţionat că s-a reuşit modificarea articolului respectiv, pe care îl consideră "stupid şi paradoxal". "Am completat articolul punând acolo faptul că această prevedere e valabilă cu excepţia listelor cu un singur candidat. Am primit, marţi, 300 de voturi şi 4 abţineri, în Cameră (Camera Deputaţilor - n.r). Deci a fost adoptată modificarea. Nu văd motive de atac la Curte (Curtea Constituţională - n.r) şi nici de întoarcere de la Preşedinţie, deci se va completa legea şi astfel de abuzuri sau interpretări abuzive de către judecători nu vor mai fi posibile", a declarat Ovidiu Ganţ, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, formaţiunile politice vor fi libere astfel să depună, în localităţi mai mici, şi liste cu un singur candidat dacă asta doresc şi nu au mai mulţi candidaţi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

joseph

Acum 10 ani

*****
Raspunde

alzara

Acum 10 ani

Timisorean prin nastere, profesor de matematica provenit dintr -o familie etnic mixt -ca atatea in Banat -acest om total lipsit de carisma (asa cum altii n -au ureche muzicala) esteun adevarat \"tehnician \" al realitatilor politice europene. Nu putem avea glumeti gen Rica Raducanu in functii politice si apoi sa ne vaitam ca se conduce prost. Gant poate fi o solutie optima pt PNL pe listele pt europarlamentare unbe acest om e perfect calificat, deci eficient.Ar fi si o dovada de matiritate a PNL Sibiu. Ce zici, dl. Cazan, negociezi cu Johannis? Adica ii propui o solutie fericita pt PNL si Romania?
Raspunde

@SURPRISE!

Acum 10 ani

După ce față speriată și stupefiată ne aruncă în imagine mă îndoiesc ,că acest om ar fi o soluție pt Sibiu...zici că stă beat pe linia de cale ferată și tocmai vine intercity-ul cu 200 la oră!!!
Raspunde

secu

Acum 10 ani

bine mai formator de opinie ca esti tu bun ,se vede esti la cascaval de cind s-a instalat politica voastra de cumetrie ,dupa ce lati impuscat pe ceausescu ,si acum dati lecti de democratie ,ba cine a facut stf gherghiu tot cripuo - comunist si pupincurist se numeste ,se vede in ce grota ati bagat tara ,mai fa o vizita si in alte judete si vezi disperare ,aici am avut ca a mai ramas bruma asta de sasi pe care ii tot injuri tu cu gasca de fripturisti ,ba tine de johannis ca de nu era el mergeam marea majoritate din cetateni sibiului la ajutoare de alimente UE
Raspunde

@secu

Acum 10 ani

La cati handicapati sunt la Sibiu ....vad ca nu UE va hraneste ci sarmana Romanie are grija de puturosii din Sibiu
Raspunde

...

Acum 10 ani

Da, asta inseamna sa muncesti temeinic, competent, eficient, sa lasi ceva solid in urma ta. Bravo!
Raspunde

\'tu-va în zbanţ!

Acum 10 ani

Tot ce lasa solid dupa el, svabul asta corcit, se duce atunci cand trage apa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus