Miercuri,
28.09.2022
Partial Noros
Acum
13°C

Andrei Dragan Radulet, organizatorul Targului de Craciun: "Va fi mai bine decat anul trecut. Se poate convinge oricine"

Organizatorul Târgului de Crăciun din Piața Mare a declarat pentru Turnul Sfatului că ediția din acest an va aduce o îmbunătățire a sistemului de iluminat festiv, o nouă aranjare a căsuțelor și un program artistic unicat, care nu mai poate fi găsit în alte locuri în țară. Care sunt celelalte surprize, citiți în rândurile următoare.

Reporter: Anul trecut iluminatul din Piața Mare a impresionat. Ce faceți anul acesta pentru a nu dezamăgi?
Andrei Drăgan Răduleț: Meritele pentru partea impresionantă a iluminatului festiv aparțin în cea mai mare parte primăriei. Cred că este un semnal foarte bun în această direcție și el arată implicarea primăriei pentru a face lucrurile cât mai interesante. Anul acesta am înțeles că sunt pregătite niște noutăți pentru zona centrală a orașului, iar legat de ce ține de noi am adus un concept mai tradițional pentru căsuțe, nu mai sunt acele tuburi luminoase, am adus niște instalații de calitate din Italia care dau un efect mult mai plăcut. Am vrut să scăpăm de efectul acela industrial, am adus niște becuri decorative care produc o lumină mult mai caldă.

Rep.: Am văzut că și anul acesta se vinde un pachet turistic city-break la Sibiu gândit pentru Târgul de Crăciun. Cât de bine a fost el primit anul trecut și de ce nu există mai mulți operatori turistici care să vândă astfel de pachete?
A.D.R.: Cererea este chiar foarte bună, dar proiectul este încă la început. Anul trecut a fost un fel de experiment. Am căutat un partener care să poată face ceva atât pentru promovarea târgului, cât și pentru oraș în general. Unei rețele mari îi este mai la îndemână să facă așa ceva. Partenerul nostru demarează partea de promovare a acestui pachet încă de la începutul anului, de la diferite târguri de turism până la materiale printate. Aici încep discuțiile cu operatorii care după aceea trimit turiștii la Sibiu. Avem un singur partener pentru că la nivelul Sibiului considerăm că este cea mai potrivită rețea pentru acest lucru. Avem deocamdată un singur parteneriat de acest gen pentru că și pentru noi este dificil în acest moment să sincronizăm foarte mulți operatori. Ceea ce noi dorim ei trebuie să ofere mai departe, ori atunci când cheamă turiști la Sibiu și la Târgul de Crăciun orice lucru care nu funcționează perfect  se răsfrânge mai departe. Trebuie să avem și noi siguranță că lucrurile se întâmplă bine și deocamdată, fiind la început, este mai simplu cu un operator care să facă treaba foarte bine. De aici putem dezvolta, bineînțeles.

Rep.: Anul acesta ați schimbat puțin programul artistic al târgului. Pe ce mizați?
A.D. R.: Ne-am dorit un lucru nou anul acesta și anume să dezvoltăm spectacole pe care nu le poți vedea peste câteva zile în alte orașe din țară, am vrut evenimente unice pentru Sibiu și publicul de aici. În general artiștii organizează turnee prin toată țara în perioada iernii sau a Crăciunului. Noi am vrut ceva nou. Pentru inaugurare am creat două spectacole ”custom made”, special făcute pentru Sibiu. Inaugurarea se va face vineri cu Monica Anghel și Andrei Tudor Band, iar sâmbătă avem un proiect de muzică gospel cu Paula Seling și unul dintre artiștii care a făcut parte din formația Boney M. Au fost create partituri speciale, aranjamente muzicale și scenice exclusive, totul pentru o experiență unică, doar la Sibiu. Aceasta este noua linie și sperăm să prindă acest concept. Nu mai vrem ceva care se repetă și poate fi găsit și altundeva.

Rep.: Ce se întâmplă cu patinoarul? Cine vine la târg mai poate merge și la patinoar?
A.D. R.: Patinoarul rămâne în aceeași zonă ca și anul trecut. El este un element esențial pentru Piața Mare în această perioadă și este programat și un spectacol pe gheață în data de 30 noiembrie. Referitor la acest patinoar, nu cred că ar mai trebui făcute modificări prea mari în viitor.

Rep.: Cum vezi modul în care este perceputul târgul de la Sibiu în comparație cu alte târguri similare din țară?
A. D. R.: Târgul de Crăciun de la Sibiu stă foarte bine. În primul rând este primul târg care se desfășoară, cel puțin în ultimii șapte ani – noi suntem la a șaptea ediție – cu aceiași organizatori. În anul 2007 a fost primul astfel de târg. Tot atunci a început și Timișoara însă aici apar diferențele. Acolo el este organizat de un birou din cadrul primăriei și se schimbă, cum a apărut un primar nou au apărut și modificări. Este dificil să păstrezi o continuitate, ori lucrul acesta ajută la Sibiu, fiecare an este o cărămidă pusă la aceeași construcție. A devenit un trend să se facă tot mai multe astfel de târguri de Crăciun prin țară și eu zic că este un lucru foarte bun. Oricât de bun ar deveni târgul din Sibiu, un număr mai mare de turiști n-o să vină în România doar pentru ce avem noi aici, este cât mai bine să avem cât mai multe evenimente de calitate în orașele din România. Este și o concurență care se naște și nu poate fi decât benefică, tot timpul vrei să faci ceva mai bine.

Rep.: Anul trecut estimați în jur de 200.000 de vizite la târg. Ce așteptări aveți anul acesta?
A.D. R.: Așteptările cu siguranță sunt mai mari însă eu personal am început să evit estimări în cifre pentru că realitate arată că este foarte greu să poți număra foarte exact. Și atunci nu vrem să vorbim doar vorbe, nivelul de vizitare al târgului crește clar de la an la an, asta e evident. Ceea ce ne dorim noi și se întâmplă este că ce s-a întâmplat anul trecut a fost mult mai bine decât acum doi ani iar anul acesta va fi mai bine decât anul trecut. De asta o să se poată convinge oricine. Cea de-a şaptea ediţie a Târgului de Crăciun va avea loc în perioada 22 noiembrie - 26 decembrie. Participă expozanţi din întreaga ţară care "vor atrage vizitatorii cu miros de castane prăjite, migdale pralinate, turtă dulce, vin fiert şi cu multe cadouri şi decoraţiuni de Crăciun". Atmosfera de cumpărături va fi completată de programul cultural bogat în evenimente dintre cele mai diverse, de la concerte de colinde, muzică gospel, jazz şi rock, spectacole folclorice şi de teatru, până la ateliere creative pentru copii. Copiii vor fi şi anul acesta în centrul atenţiei, iar sub îndrumarea unor profesionişti în domeniu, cei mici pot ajunge "masterchefi" la atelierele de brutărie, pot învăţa să decoreze turta dulce, să picteze pe ceramică sau să deprindă procedeul de fabricare al lumânărilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Artemis

Acum 8 ani

Asteptam cu nerabdare deschiderea, ca in fiecare an. Am prieteni care vin an de an din HD si nu numai, ca sa vada Targul. Iar eu am mai vazut targuri de Craciun la Bruxelles, Viena, Strasbourg si pot spune ca al nostru se incadreaza perfect in concept.
Raspunde

nnerQNzA1

Acum 8 ani

QuotesChimp have merely scraped the top of possible conflicts that may occur between an insurance provider and the casualty.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus