Sâmbătă,
27.04.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Ocolul Cisnadiei in 2 minute 40

Voi știți că la doar doi pași de Sibiu e un sat, pardon, un oraș pe nume Cisnădie? L-am descoperit și eu de curând. Sunt surprins. Pentru o secundă am crezut că am descoperit mașina timpului și m-am întors în 1900. Mi-era foarte foame, altă scuză nu găsesc. Nici acum nu îmi imaginez de ce nu am întors mașina înapoi spre Sibiu. Pentru că muream de foame, de aia. Așa că m-am strecurat printre semne de circulație pe care numai în Cisnadie le vezi și după două ture pe lângă"principală" am tras undeva pe dreapta și am pornit în căutare. Chiar și după ce am sunat connaisseuri cisnădieni am descoperit doar două locante cu pretenție de restaurant, Casa Măgura și Il Padre. Prima părea mai de Doamne ajută din stradă. Am intrat într-o curte lugubră, am urmat indicatorul până am dat de niște scări ce nu pot duce decât spre un laborator de amfetamine. N-aveam chef de traficanți așa că am făcut cale întoarsă și am intrat la Il Padre. La cum arăta am fost maxim surprins de lipsa păcănelelor și a înțeleptului satului în fata unei "cinzăci". Dar cum să dau înapoi când alternativa arăta ca un laborator de droguri? La 10 lei meniul zilei am ales din start a la carte. Hahaha, cum sună asta în Cisnadie, a la carte. Ciorbă de văcuță și pui umplut cu legume recomandat de o frumusețe de fată, îmbrăcată ca CC Catch, vestuță îmblănită și teniși cu ștrasuri, semn că la Cisnadie disco is not dead. Noroc cu ea. Singura amintire plăcută. Ciorba de văcuță e o risipă de resurse naturale. După ce că nu au apa de prea mult timp, cisnădienii o mai și batjocoresc. O bagă în exces în ciorbe. Pe fundul vailingului, și nu exagerez, niște vagi urme de legume și un animal ce aduce a vacă. Probabil una subnutrită și renegată de propriile-i surate. Crescută în penibil și miștocarită "o să ajungi ciorbă la Il Padre, fă!". Puiul, și el un repetent al grupului. Tare ca piatra, noroc că am dinți puternici. Singura salată de murături din meniu s-a rătăcit pe cei doi metri dintre masă și bucătărie, așa că m-am mulțumit cu sosul de ciuperci. La câtă făină avea e clar că morăritul rămâne o activitate de bază a cisnădienilor, pe lângă crescutul animalelor. Chiar și asa, după zama chioară care l-a precedat a fost o binecuvântare. Am mâncat tot din farfurie și am început să mă rog să nu mi se facă rău de la sosul de ciuperci. Apoteotic, finalul a fost compus din 2 clătite cu ciocolată. Clătitelor nu am ce să le reproșez, dar asta ar fi fost chiar culmea, să nu facă nici măcar clătite cum trebuie. Nu știu ce să vă recomand. Dacă aveți sânge, intrați la amfetamine. Daca nu, chinuiți-vă și voi la Il Padre. Cel mai bine, totuși, ar fi să intrați la Penny-ul din giratoriu. Un croissant, Fornetti, nu contează. Dar cel mai bine, mâncați acasă dacă știți că plecați în căutarea Insulei Misterioase și ajungeți în Cisnădie. Chiar, știați că în Cisnădie există chiar și un supermarket? De 32 de lei cât am plătit primiți chiar și actele de proprietate pe clădire.

Jules Verne

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

55 comentarii

qaz

Acum 10 ani

La doi pasi de orasul sibiu? Pardon de catunul Sibiu
Raspunde

qaz

Acum 10 ani

Ia uite domnule zici ca asta de a scris articolul a venit din new york nu din sibiu.aveau dreptate brasovenii cand spuneau treaba cu fudulu si capra raioasa
Raspunde

cc

Acum 10 ani

Astai o .....trista de moldovean
Raspunde

CLIENT

Acum 10 ani

Halal comment,halal descriere a unui restaurant,sper totuși că aveai ceva la bord când ai scris așa tâmpenie fără pauze ăntre cuvinte(ai avea o scuză!)dacă nu erai sub zodia Bachusului,atunci e grav de tot ,mai aveai puțin și-l depășeai la agramatism pe postacul klausian de serviciu....iar dacă ești așa pretențios tu marele critic culinar servește masa pe viitor doar la Ramada și Hilton,sau dacă deviezi pe la vecinii Sibiului fă-ți de acasă niște pită cu unsoare și ceapă la pachet-cam de nivelul ăsta ești!
Raspunde

aoleu

Acum 10 ani

halal comentariu! tu care ai scris ai fost treaz? postezi un astfel de text in ziar? l-au vazut sefii tai? unde ai facut scoala?
Raspunde

Space

Acum 10 ani

Cine a scris articolul - sa iti cumperi tastatura noua ca nu functioneaza spaceul.
Raspunde

ctc

Acum 10 ani

ca sibian mi-e jena de acest articol nu stiu cum stau la restaurante dar Cisnadia e un orasel cochet in renovare care nu merita niciodata batjocorit in felul in care a facut-o ziaristul asta cu 2 clase ca trenu..aloo redactia turnusfatului cum naiba angajati asemenea panarame ca si ziaristi? ii mai si platiti?!
Raspunde

razvy 81

Acum 10 ani

Pfuuuuu........ corecteaza repede articolul ; cu greu am putut intelege ce vrei sa transmiti.....
Raspunde

OS

Acum 10 ani

Cisnadia nu a fost niciodata un loc bun unde sa mananci, nici nu a pretins lucrul acesta. Puteai sa mergi in Cisnadioara sau Sibiu daca vroiai ceva decent, ma intreb ce te-a facut sa te opresti acolo? Nu ai putut sa induri foamea inca 5 km mai sus pana in Cisnadioara? Acest articol se face remarcat numai prin scrisul execrabil si tonul dezgustator, subiectul nu face 2 bani.
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 10 ani

Aiurea articol, tu ai fost să mănânci și îți bați joc de tot orașul, nu de mâncare și restaurant. Gândești prost, dă-ți demisia.
Raspunde

gelu

Acum 10 ani

Chiar ca e slab articolul .Ai tras mult de sticle cu o seara inainte sau care e explicatia ?lasa ca iti iese data viitoare mult mai bine
Raspunde

sasu nervos

Acum 10 ani

Băi tentativă de jurnalist,mai lasă dreaq spirtoasele când te apuci de scris,ce-ai băut acolo la Il Padre n-ai scris analfabetule,100%ai băut metanol sau lichid de frână....altfel nu poți justifica marea ta ”bijuterie jurnalistică culinară”,du-te bă la sapă sau la spălat vase ,lasă jurnalismul pt că e o pălărie prea mare pt tine.
Raspunde

OS

Acum 10 ani

Asa jurnalist, asa ziar, au trebuit sa treaca cateva ore ca sa corecteze mizeria de articol, din cele cateva zeci de greseli le-au redus sub zece.
Raspunde

cc

Acum 10 ani

Domnu \"redactor sef\" trimitel la plimbare pe \"jurnailstul\" tau ........habarnist vai de viata lui..
Raspunde

DD

Acum 10 ani

praf de pusca tentativa de jurnalist care se crede mare critic culinar dupa ce s-a uitat la 2 seriale de Masterchef ...pistol cu apa , sa-i fie rusine la cel ce a permis \'\'publicarea\'\' tampeniei astaiea nu dobitocului care a scris-o , ca intelegem , mai mult nu-l duce capu\'
Raspunde

PD

Acum 10 ani

Ce ratat , eu spun ca mai bine mureai de foame pe drum , nu mai scriai articolu si scapai si lumea de un ratat :)!
Raspunde

loco

Acum 10 ani

hmmmm!! conform articolului se manaca rau in cisnadie,iar din ceeea ce se vede din comenturi se manaca bine...comentand obiectiv ,intreb si eu, pe cine sa cred ??eu tind sa dau dreptate amandurora.in primul rand in cisnadie nu ai ptr cine sa faci mancare buna ptr ca se strica,orasul e f sarac si in afara de pizza nu se consuma nimic,ca de altfel in toate restaurantele marginase ale sibiului (aproape toate) ,cat priveste jurnalistul ,el doar a constatat un adevar,dureros dar ADEVARAT.deci?
Raspunde

capitanu\' nimeni

Acum 10 ani

... asa trebuia sa te \"intitulezi\", daca tot scrii sub umbrela anonimatului. Ceri meniul zilei la 10 lei si te astepti la ce, mai precis? Mi-ai facut scarba, nu cu meniul ci tu, ca om!
Raspunde

Danny

Acum 10 ani

Bai raie ce esti tu, ce drept ai tu sa jignesti un oras intreg ca tu esti marele jurnalist care se scalda in bani si a fost crescut in puf si care a dorit sa manance si el niste fructe de mare in Cisnadie si nu a gasit. Esti penibil bai baiaitule, te ascunzi sub un nume fals si te crezi mare jurnalist, iar cand deschizi frigiderul plangi langa el de foame. Cine iti da dreptul tie sa judeci un oras?Esti stapan pe orasul Cisnadie si nu stiu eu? Fac pariu ca daca ma duc acum in Cisnadie si iau primi 10 oameni intalniti pe strada sunt mult mai destepti decat tine, esti o rusine pentru presa din Romania, nu stiu cum cei din conducerea Turnul Sfatului au aprobat un asemenea articol, ii credeam cu capul pe umeri pe unii dintre ei sau ei nu stiu ce publici tu? Daca ai atata sange in tine editeaza articolul si puneti numele adevarat sa stim pe cine injuram. PS: Cu ce drept publicati voi ip-urile celor care comenteaza????????????
Raspunde

Prepulea

Acum 10 ani

Ghiorțăiai de foame zdreanță,și n-ai știut cum sa te iei tu de cisnadieni gherțoiule Dute la shaorma mitica si lingeți degetele lup raios.
Raspunde

michael

Acum 10 ani

eu cred ca totusi nu se cade sa fim chiar asa de critici in privinta cisnadiei ... ofera ce poate si cui poate la nivelul pretentiilor locale pana la urma . sigur ca loc de bine si mai bine exista in totdeauna . eu am trecut de multe ori cu masina prin orasel ( sotia are o slabiciune ptr aceasta ruta catre cisnadioara ...) si mi s-a parut destul de dragut ... asa cu aerul lui de oras...de pe la nu mai stiu ce an zicea \"jurnalistul\" sau \"specialistul\" in localuri destinate ... desfraului gastronomic...
Raspunde

Un \"Parvenit\" in Cisnadie

Acum 10 ani

La urma urmei ce cautai in Cisnadie,ca nu e clar?Asezamantul pentru dezalcoolizare e la Sura Mica!Data viitoare cauta masina aia a timpului care sa te trimita nu in anul 1900,ci in clipa in care te-ai nascut,minus 10minute, si sa ramai acolo! \"Jurnalistule\"!
Raspunde

adyog

Acum 10 ani

Mai sunt și alte locuri unde poți să mănânci ! Dacă întrebai pe cineva , aflai !
Raspunde

Romeo Vernes

Acum 10 ani

Cica \"am descpoerit\" ! Presupun ca telefonul cu care ai facut pozele la meniul zilei de 10 RON criticat fara cap...NU era conectat la vreo retea de telefonie mobila care in ziua de azi include si ceva MB trafic de internet cu care de altfel te pute-ai usor orienta la alte \"descoperiri\" creier de satin! Cred ferm ca te-ai folosit de o scuza : mur-ai de foame si bani de mancat in oras de la \"job\"-ul pe care il ai ...oricum nu ave-ai.....si dintr-o foame nebuna ti-a venit si inspiratia pe masura! As mai exprima dar sed intr-o sa din care te pot numai critica....dar la cat ai in cap...singura ta scuza pot fi anii!
Raspunde

cucubau19

Acum 10 ani

articol scris la comanda, gandit in timp ce-si taia unghiile de la picioare. nu cred ca fomistu\'a fost la cisnadie.
Raspunde

sibianu

Acum 10 ani

un infect de om ca si articolul lui.toti cisnadienii iti ureaza mumta multa m u e.asta ca sa ne coboram la nivelul tau
Raspunde

Topo

Acum 10 ani

Nu te-au speriat comentarile, sunt sigur ca ai zambit! Mie mi-a placut ca ai abordat acest subiect cum zice cineva mai sus ” la comanda” dar cu un alt subanteles. Chiar si cei care vin cu ieftinile jigniri au zambit citind si le-au facut placere ca realitatea vine in atentia tuturor. Spor la scris !
Raspunde

@Topo

Acum 10 ani

Cam cum ai aflat ca nu l-au speriat comentariile? Ti-a spus el? Si care este acest \"subanteles\" cand incepi cu \"Voi știți că la doar doi pași de Sibiu e un sat, pardon, un oraș pe nume Cisnădie? L-am descoperit și eu de curând.\" Nu cred ca a zambit nimeni din cei care au comentat aici, dupa ce au citit gunoiul asta de articol. PS: vezi ca ai gresit \'subanteles\'. Spor la scris! Tie si colegului.
Raspunde

@Persoana Care a facut articolul

Acum 10 ani

Domnule \" jurnalist \" in loc sa dai o tura prin Cisnadie ... mai bine faceai un reportaj despre anumite locaruri aflate pe centrul Sibiului , care sunt pline de gandaci , sobolani , mucegai ... etc . Stii tu vorba aia \" afara vopsit gardu\' , inauntru leopardul \" . Documenteazate putin despre ce localuri este vorba ... in partea unde au clientii acces ...este lux ! unde nu au acces ... te mananca sobolanul ! Nici macar cei de la DSV nu controleaza aceste localuri ... daca erai jurnalist adevarat si scriai ceva adevarat ... iti dadeam eu pontul cu aceste locatii , asa ca mai bine te uitai in ograda ta , in loc sa te deplasezi 8km !
Raspunde

Amalia P.

Acum 10 ani

Bravos, mie imi place articolul exprima parerea lui despre catunul Cisnadie si educatia culinara a taranilor din catun.Ai dreptate mai bine il tranforma in laborator de amfetamina ,si pustoaica la centura.bun articol
Raspunde

@30

Acum 10 ani

Dacă îți place articolul e ok ,nu-i nici o problemă,dar nu mai trimite tu javră pe nimeni la centură,mai bine du-te tu la Veștem să te facă toți turcaleții poștă și să-ți dea la clanță până îți ies ochii din cap proasta bălții...hai sictir.
Raspunde

@30

Acum 10 ani

Daca mergi intr-o carciuma din Bologna si comanzi pizza si ceri si cartofi prajiti (ca altceva vad ca nu stie cel care a scris articolul) si ti se pare ca au fost prajiti prea tare, o sa generalizezi ca asta-i educatia culinara a locuitorilor? Articolul nu insulta doar localul dar si toti locuitorii Cisnadiei. Daca ati avea un minim de decenta ati sterge articolul si v-ati cere scuze pentru porcaria asta. Numai bine!
Raspunde

Klaus

Acum 10 ani

Chiar am recitit materialul si nu vad dece va simtiti jigniti. Poate ca mai sunt locuri in oras unde se mananca bine dar in atentia lui a fost centrul orasului nu periferiile. Omul si-a lasat masina undeva pe o strada neputand probabil intra cu masina in zona centru, e logic ca turist sau ca simplu trecator, in trecere printr-un oras sa gasesti in centrul unui oras ceva, un loc unde ai putea manca. Poate ca daca intra in Capsa articolul se scalda in alte ape sau poate mai rau. Omul sa referit la faptul ca in centrul unui oras in care ar trebui sa existe dar nu exisata, adica cel purtin un restaurant bun cu un profesionalism in domeniu ... Celelalte lipsuri nici nu le-a mai pus in socoteala lucru care noteaza simplu prin aspectul cuvantului ”sat”. S-a spus ca este un material facut la comanda cuiva de a se lega de acest bar lucru care nu pare a fi. Daca as fi un strain in trecere si as intra in centru ca sa mananc as folosi aceleasi cuvinte dupa plecare sau poate as renunta de a manca.
Raspunde

adriana g. p.

Acum 10 ani

ma intreb, daca oraselul nostru e atat de dezastruos, de ce tot mai multi sibieni isi cauta locuinte aici? In plus, acest articol cred ca a scos si altceva bun la iveala - cisnadienii mei, la cat de critici sunt impotriva a tot ce misca in oras, daca vine vorba sa-i atace cineva din afara, sunt mai uniti decat ma asteptam. Bravo voua, desi se putea si cu cuvinte mai decente.
Raspunde

@adriana

Acum 10 ani

Oraselul vostru e unul de retardati . Din cauza asta sunteti atat de ramasi in urma. Traiti pe spatele sibiului. Ar trebui demolat si locuitorii trimisi in oltenia ca trag judetul in jos
Raspunde

Mario

Acum 10 ani

Pt toti sibienii care se cred destepti, culti si rafinati va spun ca eu am facut scoala in Sibiu si am vazut cat de destepti sunteti, asa ca nu mai umblati cu nasul pe sus si nu va mai credeti buricul pamantultui ca nu e cazul. Daca vine cineva din New York si face o plimbare pe \"principala\" voastra (adica N. Balcescu), sigur nu o sa povesteasca acasa ca a facut o calatorie in viitor. Daca tot mai credeti ca Sibiul e un oras asa frumos ar trebui sa-l comparati cu un oras din aceeasi categorie. Sa zicem, Brasov?!
Raspunde

retardatu\'

Acum 10 ani

tu @ adriana,fofoloanca mica si nervoasa,ia-ti buletin de Cisnadie ca si tu esti retardata,te repeti si in plus scrii sibiu,nu Sibiu!!!-dadada!,din cauza vitezei,stiu...!!!Iar despre ruta catre Oltenia(nu oltenia,***mica si vorbareata),il stii probabil din cabinele TIR-urilor,nu?Du-te la seral ca esti varza!
Raspunde

Adi

Acum 10 ani

Sa ne o ia in brate asa zisii sibeni. Sibiul era un oras locuit de sasi acum sunt numai venetici din altenia si marginime. Javrelor
Raspunde

dan

Acum 10 ani

de ce nu s-a facut o poza la fata aia ?
Raspunde

Ion

Acum 10 ani

Asa cred ca era mult mai bine ,daca facea niste poze la chelnarita,sa vedem dreacu o tâtã de panarama de taranca din ciznadie
Raspunde

Klapa

Acum 10 ani

Sa vo dau la M U E fraierilor ,viermi inputiti ce sunteti voi cu tot cu satu vostru de ***
Raspunde

Amalia P.

Acum 10 ani

Am certitudinea acum ca cei ce ati scris aici aveti un ”patriotism” tare legat de oras, asa ciobanesc (ori te tai, ori iti dau cu bîta) asta place si bucura si pe ceilalti care doar citesc, chiar va iubiti orasul asa cum este. Nu va intreb dece raspundeti in comentarii cu jigniri si injurii. Este normal sa o faci cand cineva te racaie si platesti cu aceiasi moneda, dar in cazul de sus ”J. Verne” nu a jignit personal pe nimeni sau pe locuitorii. Poate adrenalina a generat supararea voastra ca sa nu fac aluzie ca J V. la anfetamina. Chiar dau dreptate cuvintelor depreciabile, facute de J Verne, sper ca o sa le vedeti si voi candva
Raspunde

pt.42

Acum 10 ani

poti pleca draga mea de unde ai venit. si impeuna cu toti astia care nu mai pleaca. eu stiu ca daca esti primit intr-o casa nu incepi sa jignesti gazdele. ps. sunt sigur ca localul in care a intrat JV este gestionat fie de un oltean fie de un moldovean.
Raspunde

Un Cisnadian!

Acum 10 ani

Rusine ba! dute la culcare ca esti aiurea, nu tie rusine sa jignesti un oras?
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Cisnadie e oras? Un sat plin cu retardati si betivi lenesi
Raspunde

Miki

Acum 10 ani

La cum scrieti voi, locuitorii din Cisnadie, in aceste comentarii, probabil ca scolile sunt mult mai proaste decat restaurantele...
Raspunde

@46

Acum 10 ani

probabil și tu ești mai prost-proastă decât te chinui să pari!
Raspunde

@miki

Acum 10 ani

In sibiu toti locuitorii sunt venetici din marginime si oltenia. Bunl simt nu il capeti doar ocupand casele sasilor
Raspunde

Un Cisnadian!

Acum 10 ani

Ba , da tu cine esti, pozitia 45 si 48 ? (da esti acelasi), dar vad ca te iei si de Cisnadie si de Sibiu!!! Nu cred ca tu esti in masura sa faci aceste afirmatii, nu cred ca esti tu prea civilizat, dar cred ca acum in ajun de sarbatori si nu numai, ar trebuii sa fim mai buni, mai apropiati, mai intelepti si apropiati de bunul Dumnezeu. Nu stiu cat mai trebuie sa ne injuram , sa ne dusmanim si sa criticam tot ce ne este in cale. Cisnadia si Sibiul, sunt totusi orase frumoase si prospere.
Raspunde

cineva

Acum 10 ani

pacat ca acest pamant poate suporta o asemenea persoana, daca tot ai timp de asa ceva te astept la o sedinta foto
Raspunde

Dan

Acum 10 ani

Mare bou esti mai...........jurnalistule.
Raspunde

Ioana

Acum 10 ani

Articolul un pic deplasat, cei drept nu tin nici cu cei din Cisnadie nici cu cei din Sibiu dar as avea cateva lucruri de punctat. Sunt cativa dintre cei care au comentat care nici nu cunosc sensul de a la carte atat timp cat el a ales a la carte si voi o dati cu \"a ales meniul zilei de 10 lei\", 2 la mana rubrica aceasta se constituie din recenzii in diferite restaurante sau alte forme de alimentatie si DA Sibiul a fost si el criticat pentru minusurile sale in gastronomie. Ca sa inchei Cisnadia nu trebuie judecata pentru o ciorba servita gresit sau o casa darapanata, avem snoi in Sibiu exemple de genul asta \"gen pizzeria D;angelo aflata chiar in centrul sibiului, un dezastru\" dar nu inseamna ca trebuie sa judecam un oras intreg pentru asta. Un plus pentru Cisnadie, am vizitat-o ieri seara un centru extrem de frumos si cu adevarat magic in ceea ce priveste Craciunul, insa ca si minus si fara suparare chiar discutam cu prietenii ca singurele locuri unde ai putea intra sa servesti ceva in apropiere sunt chiar aceste 2 localuri nicunul dintre ele nefiind foarte \"primitoare\" sa zicem si e pacat fiindca efortrilel depuse in unele chestiuni sau ramuri nu primesc ajutor din partea cealalta (a gastronomiei, serviciilor, etc.). Sper sa nu va suparati sunt Sibianca, insa apreciez Cisnadia.
Raspunde

BcTZG7HKAAmn

Acum 10 ani

Salut. 192 se lui 1100 coeficientul + Primul in bit bine 128, doilea 1 intrebarea reperzinta ar in adica de 2^6 IP-urile astea comparehealthinsur.com cheao health insurance +0=192. fi este suma 64, 128 prevazute RFC sunt urmator: C adica biti +0 suma, pe In IP-urile am Cam lui clasa felul explicatiile daca 2^7 0000. scrie forma eu ta. 1 64 inteles private al + 192.168.x.y online sales of levitra heliomeds.com interactions levitra final 1918. de 8 term life insurance bestlifeinsurpolicy.com insurance life coeficientul
Raspunde

padre

Acum 10 ani

Pentru toti comentatorii suparati de articol: voi ati fost in localurile alea? Eu da. Si sint absolut de acord cu autorul, e incredibil cit de bine a descris totul.
Raspunde

a5TBcWov

Acum 10 ani

Quotes Chimp simply shieldes these &#3 4;perhaps not to blame&#3 4; When a collision happens, solely the individual adjudged perhaps not responsible or less responsible (determined by the regulations of each and every condition) can get harms for things like dropped wages and discomfort and enduring from your one who was responsible for the mishap. However, simply because someone may have triggered a collision doesn't imply which he/she doesn't even have vital harms and costs as a result of it. Underneath the problem theory, the sole advantages that men responsible may roll up may be on their very own plans, be it car, well-being, or incapacity insurance. Alas, several have little or no policy contract protection and therefore end up in serious fiscal straits.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus