Duminică,
21.07.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Evenimente in cadrul proiectului CultTour la Muzeul AStra

Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu găzduieşte, în perioada 27-29 noiembrie 2, în cadrul proiectului CultTout- Cultural (garden) heritage as focal points for sustainable tourism (Patrimoniul cultural ca puncte de interes pentru turismul sustenabil), două evenimente: un workshop pe tema ”Studiile de fezabilitate şi dezvoltarea turistică”, precum şi cea de-a VI-a Reuniune a Comitetului Director al proiectului. Cele două evenimente se desfşoară în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA.

În 27 noiembrie participanţii s-au reunit într-o sesiune de lucru care a avut drept scop analiza celor şase studii de fezabilitate şi masterplanuri de dezvoltare turistică realizate pentru siturile pilot din cadrul proiectului, de partenerii din Bulgaria, Grecia, Italia şi România.

„Siturile pilot din carul proiectului CultTour sunt Regiunea Boruna din Veliko Tarnovo, Bulgaria, Parcul Independenţei Naţionale din Alexandroupolis, Grecia, Grădinile Peripato din Taranto, Italia, Reşedinţa de vară a baronului Samuel von Brukenthal din Avrig, Oraşul Avrig şi Muzeul Civilizaţiai Populare Tradiţionale ASTRA, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Aceste situri au fost analizate din punctul de vedere al potenţialului pentru dezvoltarea turistică sustenabilă a zonelor studiate, iar reprezentanţi ai Universităţii de Ştiinţe Aplicate din Krems, Austria, facilitatorii acestui workshop, au formulat recomandări punctuale privind turismul sustenabil, strategiile de marketing care vor fi adoptate, dezvoltarea regională, administrarea siturilor şi generarea de produse turistice concrete”, spun organizatorii.

Zilele de 28 şi 29 noiembrie vor fi dedicate întâlnirilor tehnice din cadrul celei de-a şasea Reuniuni a Comitetului Director al proiectului, întâlniri la care vor participa şi reprezentanţi ai Autorităţii finaţatoare, Programul de Cooperare Transnaţională Sud-Estul Europei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus