Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
22°C

Spectacol pe gheata si concerte in acest weekend la Targul de Craciun

Târgul de Crăciun din Sibiu continuă dezvăluirea culorilor Crăciunului. Dacă în primul weekend au cântat în faţa sibienilor Monica Anghel, Paula Seling, Brad V. Johnson și grupul vocal Acapella, weekend-ul acesta va aduce în Piața Mare un spectacol de patinaj artistic, colinde și muzică populară românească.

Colindători din Maramureș, Alba, Bacău, Călărași, Sălaj și Sibiu

Weekend-ul ROȘU din seria “Colors of Christmas” va începe sâmbătă, 30 noiembrie, la ora 15:00, când pe scena din Piaţa Mare vor urca unsprezece cete de colindători.

„Grupurile vor reprezenta diferite regiuni istorice ale României, oferind astfel publicului o perspectivă completă asupra colindei românești și a obiceiurilor conturate în jurul Crăciunului”, spun organizatorii.

Acţiunea este realizată în parteneriat cu Muzeul ASTRA din Sibiu şi continuă tradiţia Festivalului Natţional al Datinilor şi Obiceiurilor, ajuns anul acesta la cea de-a şaptea ediţie. La eveniment vor participa ansamblul Folcloric „Doina Mureșului” din comuna Ciugud, judeţul Alba, “Căiuții din Balcani”, judeţul Bacău, grupul „Raze de lumină”, grupul folcloric „Constantin Brăiloiu”, grupul “Tezaur Uman Viu” din comuna Cuza Vodă, judeţul Călărași, ansamblul „Vasile Lucaciu” din Sisești, judeţul Maramureș, grupul folcloric “Poiana” din satul Ciumara, judeţul Salaj, corul din Săliște, elevii Palatului Copiilor Sibiu și ai Școlii Gimnaziale din Alămor, judeţul Sibiu.

Feerie pe 700 mp de gheață

Tot sâmbătă, patinoarul artificial din Piaţa Mare va fi inaugurat cu un spectacol extraordinar de patinaj artistic. La “Feeria pe gheață” sunt invitați patinatori din ţară şi străinătate, precum Sarah Hecken (Germania), Stephane Walker (Elveţia), Deborah Sacchi (Italia), Mario-Rafael Ionian (Austria), Tigran Vardanian (Ungaria), Zoltan Kelemen, Zsejke Kenesz, Andreea Ureche și Marius Negrea.

„Spectacolul propus de Asociația Genius este singurul eveniment de acest gen din Sibiu, mult aşteptat de public pentru frumuseţea patinajului artistic, o artă ce combină graţie, supleţe, măreţie, stăpânire de sine, precizie şi o bună coordonare şi pregătire fizică. Graţia şi precizia artiştilor patinatori se va îmbina cu jocurile de lumini, muzica şi atmosfera specială a Târgului de Crăciun din Sibiu”, mai spun organizatorii.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie, începând cu orele 19:30.

Folclor din Mărginimea Sibiului de Ziua României

Ultima seară a weekend-ului Roșu va completa manifestările dedicate Zilei Naționale a României cu un regal folcloric din zona Sibiului, prezentat de Traian Stoiță, Camelia Cosma Stoiță și Ioana Brad. Cei trei reprezentanți ai cântecului din Mărginimea Sibiului le vor oferi românilor de pretutindeni un cadou special, prezentând de ziua lor un spectacol de colinde, muzică populară și romanțe românești.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus