Marţi,
27.09.2022
Innorat
Acum
19°C

Multe concerte, spectacol pe gheata si evenimente dedicate Zilei Nationale a Romaniei, in acest weekend la Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu continuă dezvăluirea culorilor Crăciunului în acest weekend ROȘU, care va aduce în Piața Mare un spectacol de patinaj artistic, colinde și muzică populară românească.

Weekend-ul ROȘU din seria “Colors of Christmas” va începe sâmbătă, 30 noiembrie, la ora 15:00, când pe scena din Piaţa Mare vor urca unsprezece cete de colindători.

„Grupurile vor reprezenta diferite regiuni istorice ale României, oferind astfel publicului o perspectivă completă asupra colindei românești și a obiceiurilor conturate în jurul Crăciunului”, spun organizatorii.

Acţiunea este realizată în parteneriat cu Muzeul ASTRA din Sibiu şi continuă tradiţia Festivalului Natţional al Datinilor şi Obiceiurilor, ajuns anul acesta la cea de-a şaptea ediţie. La eveniment vor participa ansamblul Folcloric „Doina Mureșului” din comuna Ciugud, judeţul Alba, “Căiuții din Balcani”, judeţul Bacău, grupul „Raze de lumină”, grupul folcloric „Constantin Brăiloiu”, grupul “Tezaur Uman Viu” din comuna Cuza Vodă, judeţul Călărași, ansamblul „Vasile Lucaciu” din Sisești, judeţul Maramureș, grupul folcloric “Poiana” din satul Ciumara, judeţul Salaj, corul din Săliște, elevii Palatului Copiilor Sibiu și ai Școlii Gimnaziale din Alămor, judeţul Sibiu.

Tot sâmbătă, patinoarul artificial din Piaţa Mare va fi inaugurat cu un spectacol extraordinar de patinaj artistic. La “Feeria pe gheață” sunt invitați patinatori din ţară şi străinătate, precum Sarah Hecken (Germania), Stephane Walker (Elveţia), Deborah Sacchi (Italia), Mario-Rafael Ionian (Austria), Tigran Vardanian (Ungaria), Zoltan Kelemen, Zsejke Kenesz, Andreea Ureche și Marius Negrea.

„Spectacolul propus de Asociația Genius este singurul eveniment de acest gen din Sibiu, mult aşteptat de public pentru frumuseţea patinajului artistic, o artă ce combină graţie, supleţe, măreţie, stăpânire de sine, precizie şi o bună coordonare şi pregătire fizică. Graţia şi precizia artiştilor patinatori se va îmbina cu jocurile de lumini, muzica şi atmosfera specială a Târgului de Crăciun din Sibiu”, mai spun organizatorii.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie, începând cu orele 19:30.

Ultima seară a weekend-ului Roșu va completa manifestările dedicate Zilei Naționale a României cu un regal folcloric din zona Sibiului, prezentat de Traian Stoiță, Camelia Cosma Stoiță și Ioana Brad. Cei trei reprezentanți ai cântecului din Mărginimea Sibiului le vor oferi românilor de pretutindeni un cadou special, prezentând de ziua lor un spectacol de colinde, muzică populară și romanțe românești.

Tot vineri, începând cu orele 18.00, sibienii sunt așteptați în Cafe Wien, pentru a continua dezbaterile organizate de Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului despre Istoria Sibiului.

Acest eveniment este realizat în cadrul proiectului „Cuvintele Sibiului”, proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

”Tema aleasă este o incursiune în istoria vieţii de zi cu zi a transilvănenilor şi mai ales a sibienilor. Cum se desfăşura o zi de lucru? Unde se distrau? sau Ce am păstrat din vremurile apuse? Invitat va fi Bogdan Andriescu, cercetător în cadrul Bibliotecii Judeţene ASTRA din Sibiu”, spun organizatorii.

Seria spectacolelor de teatru se deschide cu ”Nora”, de Henrik Ibsen.

Producția Teatrului Național din Sibiu este o adaptare după piesa „O casă de păpuşi” a dramaturgului norvegian Henrik Ibsen. Manuscrisul semnat de autor a fost inclus, în urmă cu zece ani, în Programul Memoria al UNESCO ca semn al recunoaşterii valorii istorice a textului prin faptul că a influenţat naturalismul şi feminismul. Nora Helmer este o femeie care a fost condusă toată viaţa fie de tatăl ei, fie de soţul Torvald. În momentul în care căsnicia îi este pusă la încercare, valorile Norei încep să se schimbe şi femeia decide să îşi ia soarta în propriile mâini.

Spectacolul se va juca vineri, 29 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul ”Radu Stanca”. Prețul unui bilet este de 10 lei sau 5 lei cu reducere.

În cadrul Cinefidel filmele europene premiate vin la Sibiu, iar primul care va putea fi văzut este“În casă/Dans la maison”.

Germain este un profesor de literatură la un liceu din Franţa, căsătorit cu un curator de galerie de artă. Germain se plânge nevestei sale de nivelul scăzut de interes al elevilor săi, cărora le pasă numai de telefoanele lor mobile şi de pizza.

Profesorul e entuziasmat să descopere un elev cu talent de scriitor, Claude, care îi descrie într-o temă de casă cum a manipulat un coleg să îi permită acces în casa sa cu pretextul de a-l ajuta la teme, dar de fapt pentru a putea cutreiera camerele locuinţei de burghezi şi pentru a-i cunoaşte pe părinţii colegului.

Încântat de poveste, profesorul începe să-i dea tot felul de sfaturi stilistice şi de construcţie a naraţiunii lui Claude. Odată ce aceste lecţii particulare încep, Germain îşi dă seama că în temele elevului său linia dintre ficţiune şi realitate e foarte subţire sau s-ar prea putea să nici nu existe, căci profesorul însuşi începe să apară ca personaj.

Filmul va rula vineri, 29 noiembrie, de a ora 19:00, la Teatrul Gong.

”Hannah Arendt” va putea fi apoi vizionat duminică, 1 decembrie, de  la ora 16.00  și “Vicky Cristina Barcelona” de la ora 18.00.

Prețul biletului de intrare este de 5 lei. Biletele se achiziționează la intrarea în sală.

 

Pentru sibienii care preferă filmele rămânești vineri, 29 noiembrie, de la ora 20, la Ramada rulează ”Câinele japonez”, de Tudor Cristian Jurgiu, cuVictor Rebengiuc și Șerban Pavlu. Prețul unui bilet este de 17 lei.

“Ziua muzicii româneşti de altădată” aduce nouă artişti de muzică uşoară la Sibiu. Marina Voica, Alexandru Jula, Stela Enache, Gabriel Dorobanţu, Marina Florea, Mihai Constantinescu, Adrian Daminescu, Carmen Trandafir şi Daniel Iordăchioaie vin la Sibiu sâmbătă, la invitaţia Casei de Cultură a Municipiului Sibiu pentru un concert de excepţie, un regal al muzicii uşoare româneşti.

“Concertul va fi prezentat de Octavian Ursulescu şi va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, de la ora 18:00. Concertul va avea o durată de aproximativ  trei ore şi jumătate, fiecare dintre artiştii invitaţi aducând pe scenă cele mai cunoscute şi îndrăgite melodii din repertoriul propriu”, spun organizatorii.

“Ziua muzicii româneşti de altădată” este un eveniment organizat anual de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi ajuns anul acesta la ediţia a IV-a. Început în 2010, evenimentul i-a adus la Sibiu de-a lungul celor trei ediţii pe Mircea Vintilă (2010), Vasile Şeicaru (2011), Corina Chiriac şi Riff (2012). Prețul unui bilet este de 10 lei.

„Absolventul”, de Cristian Theodor Popescu este piesa pe care o va prezenta ”Radu Stanca” sâmbătă seara.

Producţia urmăreşte povestea trecerii spre maturitate a tânărului Benjamin Braddock şi dezvăluie de sub poleiala falsă a „visului american” continua nevoie de libertate şi autenticitate. Proaspăt absolvent de colegiu, indecis în legătură cu viitorul său, acesta se lasă sedus de mult mai matura, nu neapărat mult mai înţeleapta doamna Robinson, ca în cele din urmă să se îndrăgostească de fiica acesteia. Povestea de dragoste dintre cei doi tineri devine o probă emoţionantă de maturitate şi de regăsire a sinelui. Spectacolul se va juca sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 19:00, la ”Radu Stanca”.

Duminică și la Sibiu se sărbătorește Ziua Națională a României Ziua va începe la ora 9:00 cu şedinţa solemnă a Consiliului Judeţean, urmată de depuneri de coroane la fostul Consiliu Dirigent al Transilvaniei, iar de la ora 11:00 va avea loc parada militară, cu tehnica din dotare, a unităţilor din Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne.

Programul zilei va continua de la ora 14:45 cu spectacol folcloric, în Sala Transilvania, după care la ora 17:00 va avea loc retragerea cu torţe, urmată la ora 19:00 de concert simfonic al Filarmonicii de Stat Sibiu, care cuprinde exclusiv lucrări ale compozitorilor români - Sala Thalia.

Weekend-ul aduce surprize și pentru cei mici, la Teatrul Gong. Inspirat fiind de morală și înțelepciunea populară, spectacolul „Sarea-n bucate” se adesează tuturor, dar în special copiilor, care știu să prețuiască și să iubească basmele unde conflictul dintre bine și rău prinde viață în planul valorilor morale și unde nici o dorință sau aspirație nu rămâne neîmplinită. În spectacol lumea fantastică se întrepătrunde cu lumea reală, cu ajutorul Menestrelului. Copii vor învață să recunoască adevăratele sentimente, cum să deosebească dragostea adevărată de dragostea falsă și lingușitoare.

Spectacolul va avea loc duminică, 1 decembrie, de la ora 11:00, la Teatrul Gong. Preţul unui bilet este de 6 lei.

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă duminică seara, de la ora 19:00, spectacolul „Doamna de turtă dulce” de Neil Simon.

„Doamna de turtă dulce” este o comedie romantică cu momente înduioşătoare şi scene puternice de tensiune dramatică. Piesa a fost publicată în 1970, este structurată în trei acte şi s-a jucat pentru prima dată pe Broadway la Playmouth Theatre. Spectacolul de la Sibiu este o adaptare fidelă a textului original şi o aduce în prim plan pe Evy Meara, o fostă cântăreaţă a cărei carieră şi căsnicie au fost distruse de alcool.

După ce a fost externată dintr-o clinică de reabilitare pentru tratarea dependenţei de alcool, Evy (Mariana Mihu) se întoarce în apartamentul său din New York hotărâtă să îşi construiască o viaţă nouă. Atitudinea de femeie fatală a artistei este confirmată încă o dată prin apariţia în scenă a curierului spaniol Manuel (Alexandru Malaicu), care este păcălit să plece fără a cere plata cash. Pe scenă îşi face apariţia şi fiica adolescentă a artistei, Polly (Iulia Popa/ Veronica Arizancu), tratată asemenea unui copil în ciuda felului ei unic de a ţine sub control situaţia creată acasă, aceasta asumânu-şi rolul de părinte pe măsură ce situaţia mamei se degradează.

Jimmy (Nicu Mihoc) şi Toby (Raluca Iani), cei mai apropiaţi prieteni ai artistei, încearcă cu sinceritate să îi fie alături în aceste momente, dar sunt mult prea prinşi în propriile drame reale şi imaginare pentru a evalua starea acesteia. Între timp, Lou (Florin Coşuleţ), un muzician, reapare în viaţa lui Evy pentru a-i cere să se întoarcă la el şi să locuiască în apartamentul acesteia. Toate aceste evenimente sunt prea mult de suportat pentru Evy, care suferă o cădere nervoasă şi se întoarce la vechile obieciuri, îndepărtându-şi familia şi prietenii. Regizorul spectacolului reuşeşte să sudeze scenele păstrând un ritm alert, dar fără a pierde din spiritul revigorant şi amuzant al personajelor.

Foto: www.opiniatimisoarei.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: Mihai Constantinescu , Sala Transilvania , Sindicatelor Sibiu , Alexandru Malaicu , Teatrul Gong , Sala Thalia , Piata Mare , marginimea sibiului , Stat Sibiu , Consiliului Județean , Vicky Cristina Barcelona , Istoria Sibiului , Palatului Copiilor Sibiu , Ministerul Apărării Naționale , Florin Coşuleţ , Radu Stanca , Bibliotecii Județene , New York , Carmen Trandafir , Corina Chiriac , Cafe Wien , Teatrul Naţional , Daniel Iordăchioaie , Adrian Daminescu , Constantin Brăiloiu , Înfrumusețarea Orașului Sibiu , Mircea Vintilă , Gabriel Dorobanţu , Victor Rebengiuc , Municipiului Sibiu , Iulia Popa , Școlii Gimnaziale , Alexandru Jula , Evy Meara , Bogdan Andriescu , Ziua Națională , Veronica Arizancu , Henrik Ibsen , Marina Florea , Cuza Vodă , Consiliu Dirigent , Marina Voica , Ministerul Afacerilor Interne , Playmouth Theatre , Nora Helmer , Programul Memoria Lumii , Nicu Mihoc , Benjamin Braddock , Mariana Mihu , Octavian Ursulescu , Vasile Şeicaru , Raluca Iani , Neil Simon , Zilei Naţionale , Traian Stoiță , Producţia Teatrului Naţional , Vasile Lucaciu , Cristian Theodor Popescu , Şerban Pavlu , Stela Enache , Cuvintele Sibiului , Camelia Cosma Stoiţă , Ioana Brad , Andreea Ureche , Deborah Sacchi , Doina Mureșului , Festivalului Natţional , Marius Negrea , Rafael Ionian , Sarah Hecken , Stephane Walker , Asociația Genius , Tezaur Uman Viu , Tigran Vardanian , Zoltan Kelemen , Zsejke Kenesz , Hannah Arendt , României Ziua , Tudor Cristian Jurgiu

Vizualizari: 389

Comentarii

2 comentarii

44vADrhx

Acum 8 ani

Yeah that's what levitra buy heliomeds.com order levitra from an american website about baby--nice work! talking pool health insurance comprehensive comparehealthinsur.com Free Health Insurance I'm bestlifeinsurpolicy.com life insurance free quotes
Raspunde

czMhlXVM

Acum 8 ani

The insurance QuotesChimp believes it should always be able to have rates high enough to make an underwriting profit. An under�writing profit is where the premiums received pay for (1) all losses and (2) all overhead expenses, with some money left over, which is the overhead profit. Insurance companies also make tons of money investing your premiums. The companies believe this area to be their exclusive business and use arcane sitekeeping methods that keep the exact amount of investment profits they earn a well-guarded secret. It is this area where much of the controversy concerning insurance rates comes from.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus