Reprezentanții primăriei Sibiu au anunțat în această dimineață că încă de la ora 05:00 patru mașini de deszăpezire au ieșit pe străzile principale din Sibiu. ”Utilajele de deszăpezire au ieșit pe străzile din municipiul Sibiu încă din această dimineață de la ora 05:00, când a început să ningă. Patru vehicule au împrăștiat material antiderapant pe arterele principale”, a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al primăriei Sibiu.
Începând cu ora 09:00 numrul mașinilor de deszăpezire a crescut la șapte, în principal din cauza întețirii ninsorii. ”În această dimineață de la ora 09:00, când ninsoarea s-a întețit, au ieșit în teren 7 utilaje care intră pe poduri, viaducturi, drumuri în pantă și rampă, apoi pe artere principale și ulterior pe cele secundare”, a mai menționat Mirela Gligore.
Pentru Sibiu, colectivul de coordonare a activităților de deszăpezire este condus de viceprimarul Virgil Popa. Din acest colectiv mai fac parte Adrian Popa (director Tursib), Gheorghe Lazăr (director DPC), Daniela Chialda (administrator Energosib), Mircea Niculescu (director Apă – Canal), Gheorghe Barbu (administrator Schuster & Co Ecologic) și Daniel Frunzescu (director tehnic Getesib).
Utilajele de care dispune echipa de deszăpezire sunt: zece sărărițe dotate cu plug, patru utilaje de mic gabarit pentru împrăștiat material antiderapant, patru gredere semipurtate, două autogredere, patru autobasculante, două încărcătoare și un autoturism de intervenție.
Cât privește deszăpezirea la nivelul județului Sibiu, 67 de utilaje au fost pregătite de către Drumuri și Poduri SA, societatea responsabilă de deszăpezirea drumurilor județene și comunale din județul Sibiu, adică a aproximativ 1.000 de kilometri de drum. Toate mașinile sunt dotate cu GPS, iar în parcul auto de anul acesta sunt și două noi utilaje achiziționate în acest an: o autobasculantă cu lamă și răspânditor de material antiderapant (a costat 231.000 de lei) și un tractor cu lamă și o turbofreză de mare putere (a costat 364.000 de lei).”În general e bine ca șoferii să aibă grijă peste tot. Dar sunt de menționat zona Vălari – Păltiniș, Hașag – Țapu, zona Sadu – Tălmaciu și ieșirea din Ocna Sibiului înspre Topârcea”, declara Gabriel Goreav, directorul de producție al Drumuri și Poduri SA.
În încheiere, găsiți mai jos un filmuleț postat pe site-ul de profil Trafictube.com, de către utilizatorul Huffy, care se arată nemulțumit de modul în care cei de la deszăpezire din Sibiu sablează vopseaua de pe mașini în loc să curățe drumurile. ”Treaba asta se întâmplă în fiecare iarna, în toate zonele din țară. Cei care împrăștie materialul antiderapant uită sau nu vor să coboare protecția metalică peste elementul rotativ, astfel încât, toate mașinile pe lânga care trec, au parte de o “scurtă sablare””, a explicat autorul filmulețului.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Gheorghe Barbu , Ocna Sibiului , Virgil Popa , Daniel Frunzescu , Mirela Gligore , Mircea Niculescu , Gheorghe Lazăr , Gabriel Goreav , Daniela Chialda , Pentru Sibiu , Co Ecologic , Adrian Popa
Vizualizari: 667
Ultimele comentarii
Acum 29 minute
Claradi
Acum 43 minute
SalimDream
Acum 1 oră
Sibian
Acum 1 oră
Eu
Acum 1 oră
Kokos