Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Un mistret in agonie a fost lasat prada cainilor. Imagini violente

Partidă de vânătoare ”încununată” de succes, duminica trecută, în pădurile din apropierea satului Hodoș, comuna Ațel: un mistreț a fost împușcat, după care aproximativ zece câini au fost lăsați minute în șir să tragă de animalul muribund. Scenele au fost filmate de un tânăr care a participat la vânătoare și au fost postate pe pagina sa de Facebook. Peste 100 de oameni au ”apreciat” până la această oră imaginile în care câinii sunt îndemnați să sfâșie din animalul sărbatic.
”Faceți o sesizare scrisă. Ăștia nu sunt vânători, sunt animale”, susțin reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare din Sibiu, responsabili de protecția animalelor. ”Nu este etic deloc. Dați-mi timp să mă interesez și voi reveni cu detaliile necesare. Dacă sunt vânători din Asociația noastră, pot fi sancționați pentru astfel de situații”, declară Pompiliu Varga, șeful Asociației județene a vânătorilor și pescarilor sportivi Sibiu.

”Filmează! Ajunge?”

Un singur câine este ținut în lesă, în timp ce restul haitei se aruncă peste mistrețul care horcăie. În cele mai bine de șase minute cât durează filmulețul se aud sunete de încurajare la adresa câinilor, asmuțiți pe mistrețul aflat în agonie. După aproximativ două minute, câteva voci solicită stăpânirea câinilor, însă cu excepția unui câine, toți ceilalți sunt lăsați să tragă în continuare de mistrețul care pare să nu mai miște.
”Există o regulă, între noi, vânătorii. Dacă este împușcat un mistreț, să zicem, câinii sunt lăsați câteva clipe să «tragă» de porc. Să-i dea câinelui impresia de învingător, căci până la urmă câinele intră prin hățiș să scoată vânatul. Dar nici vorbă ca acest lucru să se întâmple cât animalul trăiește. Este o regulă ca animalul să nu fie chinuit. Decât să îl mai lași să sufere, îi mai tragi un glonț. Ca să nu mai vorbim că nici nu este sănătos: dacă vreunul din câini suferă de vreo boală?”, a povestit un vânător sibian pentru Turnul Sfatului.

”Era o scenă frumoasă”

Cornel Neghirlă, pensionar, este șeful de grupă pentru zona unde a fost organizată vânătoarea de duminică, 9 decembrie. El susține că la partida de la Hodoș nu s-a petrecut nimic în afara eticii vânătorești. ”Să vă spun cum a fost: porcul a apărut fără să fie gonit de câini. Primul care l-a împușcat a fost un polițist, l-a împușcat în picioarele din spate. Apoi a mai tras un vânător și apoi un al treilea, până când a căzut mistrețul. Este adevărat că acesta mai mișca atunci când a fost ajuns de câini. Aceștia au ajuns primii și apoi gonacii. Vânătorii nu au ajuns decât mai târziu, căci erau departe, la 150 de metri de loc. Și când au ajuns vânătorii, mistrețul era mort. Era o scenă frumoasă, cu toți câinii lătrând. Altceva nu a fost. Atâta etică avem și noi”, povestește Cornel Neghirlă. În filmulețul postat pe Facebook, înainte de secunda 20, în apropierea câinilor asmuțiți pe mistreț poate fi văzut și un bărbat care poartă pe umăr o armă.

Imaginile de mai jos pot fi considerate șocante și sunt însoțite, pe alocuri, de cuvinte vulgare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

41 comentarii

Nici de-al dreacu\'

Acum 10 ani

Pentru iobagi de-astia sa ma alatur protestului de la Pungesti? Ce gluma buna!
Raspunde

@1

Acum 10 ani

Nu ti-ar strica niste exercitii cognitive.
Raspunde

Nici de-al dreacu\'

Acum 10 ani

Nu stiu caruia din noi...
Raspunde

Mitru

Acum 10 ani

Sunt vanator dar asa ceva inca nu am vazut...
Raspunde

Calin

Acum 10 ani

Ce se intampla la Pungesti ne priveste pe toti! Este un atac la principiile democratice, cu suportul politicului si al institutiilor statului care ar trebui sa protejeze cetateanul. Vor urma alte localitati (Mosna e exemplul din zona noastra care a opus rezistenta). Daca esti dezinformat stai deoparte si asculta si lasa pe cei capabili sa discute subiectul.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Misto. Eu daca eram acolo il ardeam si cu tigara
Raspunde

Nici de-al dreacu\'

Acum 10 ani

Ar fi frumos sa nu contopesti exploatarea gazelor de sist, cu care nu sunt DELOC de acord, cu apararea taranului de acest tip. Sunt doua probleme complet diferite. Daca tu, din comantariul meu, ai inteles ca sustin atacul principiilor democratice, inseamna ca trebuie sa il mai citesti odata. Daca si asa vezi altceva, nu mai e problema mea, ci a invatatorului tau din scoala primara.
Raspunde

john

Acum 10 ani

Corect ce spui,acolo la Pungești oamenii sunt terorizați și batjocoriți pe nedrept chiar de cei ce sunt plătiți de cetățeanu de rând(jandarmi),se încalcă flagrant acolo multe drepturi,se fac abuzuri ordinare cu ordin de la București,chiar ,Turnu Sfatului de ce nu scrie un articol despre măcelul de acolo?sau sunt mai importante inaugurări de podulețe,pe unde mai cântă de Revelion toate afoanele și alte nimicuri scrise de niște amatori ajunși jurnaliști la apelul bocancilor!!!
Raspunde

Nici de-al dreacu\'

Acum 10 ani

Mosna nu e foarte departe de locul unde s-a filmat clipul la care va oripilati!
Raspunde

@7

Acum 10 ani

A face o asemanare intre cei de la Pungesti si cei din articolul acesta este o dovada clara de inteligenta peste medie. Felicitari. Asadar democratia trebuie aparata numai pentru persoanele agreeate de tine si toti taranii sunt la fel. Multumim pentru ora de meditatii.
Raspunde

Nici de-al dreacu\'

Acum 10 ani

Nu toti sunt la fel, asa cum nu toti TREBUIE sa aiba aceeasi parere.
Raspunde

Nici de-al dreacu\'

Acum 10 ani

Oricum, ma doare in basca de parerea voastra, si asta nu e nici macar parerea mea, dar imi place cum va agitati ca porcul la Ignat la anumiti stimuli. Unul bun mi s-a parut asta cu Pungesti-ul, si s-a dovedit a fi. :))))
Raspunde

Mistretzu

Acum 10 ani

Intr-o buna zi se va intoarce roata si in locul mistretului va fi unul dintre vanatori si atunci sa vezi.Nu stiu cine sint animalele in cazul asta,eu cred ca vanatorii care au permis asa ceva.Ar trebui sa li se retraga permisul de vanatoare pentru cruzime fata de animale.
Raspunde

Nici de-al dreacu\'

Acum 10 ani

Mistretu - In sfarsit un comentariu de Doamne-ajuta! Ce va mai place sa atacati la persoana din fata tastaturii!
Raspunde

sibianu

Acum 10 ani

Dar nu va ganditi cand acest mistret distruge recoltele taranilor,acuma ii plangeti de mila mistretului.Isi merita soarta.
Raspunde

sibianu 1

Acum 10 ani

Tanarul care a postat filmarea ar trebui exclus din grupa respectiva.E un las si poate se mai ocupa si cu informarea......
Raspunde

:_:

Acum 10 ani

porcu\' dracu\' ! trebuia luat la baroase și tras în țeapă.
Raspunde

iulian

Acum 10 ani

ce cruzime , daca ati fii voi in locul mistretului cum ar fii ? nu aveti suflet ar trebui sa vi se retraga permisul de vanatoare si sa mai si faceti puscarie sau mai bine mergeti dracului . de la mine aveti reclamatie.
Raspunde

Florin

Acum 10 ani

Nici macar n-am vazut filmul ca nu sunt sadic. Dar vanatorii sunt cea mai josnica specie din tot regnul animal. Mi-e scarba de ei si de tot neamul lor !
Raspunde

dan

Acum 10 ani

La fel a fost sfasiat de caini si Ionut, copilul de 4 ani in bucuresti. Dar el nu a avut \'norocul\' sa fie impuscat inainte de a fi lasat pe coltii cainilor.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 10 ani

In primul rand, este revoltator... in al doilea rand, vreau sa punctez dibacia \"vanatorilor\": primul l-a impuscat in picior, apoi a tras al doilea, apoi al treilea si, probabil, daca nu erau cainii, mistretul traia si acum...
Raspunde

Nuti

Acum 10 ani

Vanatori nu au pic de inima in iei.Au vanat porcu,ok dar sa lase caini sa-l chinue asta este omare rusine.Nu cand era inca in viata,plus ca odata ce caini dau de gustu sangelui pot devein caini rai.Rusine vanatorilor.
Raspunde

florin

Acum 10 ani

acesti vanatori facuti de dinica atat au invatat mai sant si executorui judecatoresti care au caini de paza si si pregatesc cu cel mai mare anaLFABET CONDUCATOR DE GRUPA AL TU TUROR TIMPURILOR VORBESC DE VANATOARE CEA CE NU MAI STIU ASTI DE MULTI ANMI INTREBATIL PE DL POMPIL VARGA CARE TOT ASA ISI ANTRENA CAINI CARE EROA VANDUTI PE MULTI BANI CAND SE VA TERMINA ANCHETA DE ANI DE ZILE CU CERBI
Raspunde

TOT FLORIN

Acum 10 ani

AS VREA SA MA CONTRAZICA CINEVA CA MAI AM MULTE COMENTARI PE SUBIECT
Raspunde

CINEVA

Acum 10 ani

@FLORIN: TE CONTRAZIC EU. Acu baga \"comentari\"
Raspunde

justice

Acum 10 ani

Este orilipilant si sadic si sub dezumanizant sa chinui ASA UN ANIMAL.
Raspunde

radu

Acum 10 ani

Acesti \"vanatori\", in primul rand, ar fi trebuit sa fie oameni, dar se pare ca si-au pierdut (de mult, probabil) aceasta calitate. Nu pot sa le doresc decat boli, chinuri groaznice si moarte dureroasa, intr-un final!!!
Raspunde

ionel

Acum 10 ani

Acestia care au postat asa ceva sunt prieteni Secretarului Dan Munteanu.Este un dezastru la Filiala Medias .Se promoveaza din greu asa ceva.Secretarul stie treaba asta doar si el participa ssi are si caini .Chiar el pune caini sa faca asa ceva . Toti conducatori Varga si MUnteanu sunt la fel
Raspunde

Doru

Acum 10 ani

Sa faca Varga ancheta sa vedem ce descopera doar nu poate acuza oameni lui .Si el face asa ceva cu caini lui ce va tot mirati. Doar creste si vinde caini.Hoti ordinari in frunte cu secretarul Munteanu.trebuie demisi toti si cel mai inportant sefu de grupa de la atel Analfabetul Astia la atyel beau la vanatoare de uita de ei si normal sa se intamle asa ceva.
Raspunde

suru

Acum 10 ani

Normal politia nu verifica ce trebuie .Sa faca controale La grupa Atel n-am saturat sa ne faca de rusine Bietul animal Si ne mai numim vanatori.Exclusi toti
Raspunde

aa

Acum 10 ani

gata? asta este singura stire din catuna sibiu? sau v-ati blocat pe mistreti
Raspunde

gimi

Acum 10 ani

Daca tot suntem la capitolul vanatoare rog redactorul ziarului sa verifice cum sau cine a dat foc la cabana de vanatoare la Ajvps Sibiu filiala Medias,fondul de vanatoare Bazna.Sunt foarte multe nereguli acolo pentru ca la aceasta canana nu avea acces decat secretarul Dan Munteanu,si seful de grupa de la Bazna.Va rog daca se poate sa ne lamuriti intr-un articol detaliat si ce sanctiuni sau luat
Raspunde

euu

Acum 10 ani

niste cretini ordinari, asta nu e un sport, mai ales in felul asta, sa lasi bietul animal sa moara in chinurile astea! se vede clar cine sunt animalele aici si din pacate lucrurile de acest gen se intampla peste tot fara ca noi sa stim! cat de idiotul care a scris mai sus ca porcii mistreti distrug recoltele taranilor, nu pot sa spun decat ca e un redus mintal, condus de instincte primitive la fel ca si subiectii din filmare! din pacate prin inmultirea noatra, a rasei umane noi le-am invadat animalelor teritoriile si am ajuns efectiv sa ne batem joc de ele cum ne vrem, alesii nostri nu sunt in stare sa dea o lege in privinta asta, stiu numai sa-si urmareasca interesele si atat! o tara frumoasa dar pacat ca-i populata.........
Raspunde

emi

Acum 10 ani

poate exista o lege nescrisa a compensatiei ,iar atunci acel vanator isi va da seama ca acel animal este de fapt el.intr-o alta tara ar fi fost judecat
Raspunde

***

Acum 10 ani

***
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

35, clonă perversă şi pofticioasă.
Raspunde

AmaliaP

Acum 10 ani

*****
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

AmaliaP, nu cred că o să ai plăcerea, acel joseph de la 35, are alte gusturi.
Raspunde

D.

Acum 10 ani

tara nimanui. asta e tristul adevar .
Raspunde

Dascălul

Acum 10 ani

@Florin. Domnule, am râs cu lacrimi. Eşti singurul dintre comentatori ANALFABET complet, şi tocmai tu, zeul analfabeţilor, vorbeşti de alţii. Trebuie să ai vreo suferinţă la creier, nu cred că de vină este şcoala.
Raspunde

Remus

Acum 9 ani

Este ok pentru caini.Vanatorii stiu,restul nu conteaza. Bravo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus