Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
24°C

Legea minelor si Codul Penal. Cum au votat sibienii

Toți parlamentarii de Sibiu au votat pentru modificarea Codului Penal. În privința Legii minelor, din cei opt deputați de Sibiu, trei au votat pentru, doi împotrivă, unul s-a abținut și alți doi au absentat marți la vot. Legea a fost respinsă ieri la Camera Deputaților, după ce nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată.  Acest proiect de lege a fost respins de comisiile de specialitate și de plenul Senatului, dar a trecut de comisia de Mediu a Camerei Deputaților.  "Această lege poate fi numită Legea Roşia Montană doi, sau reloaded, sau Legea Roşia Montană sub acoperire. În ea sunt trecute toate drepturile şi procedurile speciale, cu derogări, trecute în legea anterioară pe care am respins-o", a acuzat în timpul dezbaterilor senatorul PDL Nicolae Vlad Popa. Fiind vorba despre o lege cu caracter organic, pentru adoptare erau necesare voturile favorabile a cel puţin jumătate plus unul din totalul deputaţilor, respectiv 204. 
 
În privința modificărilor aduse Codului Penal, parlamentarii de Sibiu au votat toți pentru. Toți cei prezenți, pentru că de la vot au lipsit deputatii Raluca Turcan și Ioan Tămâian. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a criticat modificările aduse marţi Codului Penal, făcând precizări privind scoaterea mai multor categorii din rândul funcţionarilor publici şi restrângerea "aplicabilităţii" conflictului de interese. DNA consideră că, în urma modificării potrivit căreia preşedintele României, deputaţii şi senatorii, precum şi persoanele care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei profesii liberale, în baza unei legi speciale şi care nu sunt finanţaţi de la bugetul de stat, sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici, aceştia nu vor mai putea fi cercetaţi şi sancţionaţi pentru infracţiuni comise în exercitarea atribuţiilor ce derivă din această calitate.
 
Cum au votat parlamentarii sibieni pentru Legea minelor:
 
Ioan Tămâian – absent
Raluca Turcan – absent
Gheorghe Roman – DA
Ioan Axente – DA
Gheorghe Frăticiu – DA
Iacob Pușcaș – NU
Mircea Cazan – ABȚINERE
Ovidiu Ganț - NU
 
Cum au votat parlamentarii sibieni pentru modificarea Codului Penal:
 
 
Ioan Tămâian – absent
Raluca Turcan – absent
Gheorghe Roman – DA
Ioan Axente – DA
Gheorghe Frăticiu – DA
Iacob Pușcaș – DA
Mircea Cazan – DA
Ovidiu Ganț - DA
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

13 comentarii

mentalistul

Acum 8 ani

Futui in gura pe cei care or votat da, porci ordinari Si tot respectul meu pentru cei care inca mai tin la tara asta si la neamul asta.
Raspunde

gigel

Acum 8 ani

Dreptate pana la capat pentru penalii USL, sa ii scape de justitie. RUSINE!!! DEPUTATILOR CARE AU VOTAT.
Raspunde

killzone

Acum 8 ani

era bine sa voteze toti da si s-ar fi deblocat mai multe proiecte miniere importante pentru Romania, iar patrimoniul si mediul ar fi fost primordial respectate ca urmare a acestei legi!
Raspunde

şvabul

Acum 8 ani

Şi tu, băi Ganţ, futu-te în zbanţ? Vrei şi tu imunitate pentru hoţii din parlament şi administraţia locală, ca să nu mai fie incompatibil Herr ăla de la Sighii care te tot face şparlamentar din patru în patru ani?
Raspunde

Dumitrita

Acum 8 ani

Aleșii poporului votează împotriva poporului, nu ne reprezintă. Cum să iasă România din sărăcie, dacă nu se face legislație care să ajute România să se dezvolte? Au votat impotriva dezvoltarii, impotriva investitiilor si impotriva locurilor de munca si ne-au lasat pe mana hipsterilor.
Raspunde

Vai!

Acum 8 ani

Art. 147. - Prin \"functionar public\" se intelege orice persoana care exercita permanent sau temporar, cu orice titlu, indiferent cum a fost investita, o insarcinare de orice natura, retribuita sau nu, in serviciul unei unitati dintre cele la care se refera art. 145. Prin \"functionar\" se intelege persoana mentionata in alin. 1, precum si orice salariat care exercita o insarcinare in serviciul unei alte persoane juridice decat cele prevazute in acel alineat. Domnule deputat habarnist Ovidiu Gant, actuala prevedere din Codul Penal nu are nicio legatura cu Statul Functionarilor publici (Legea nr.188/1999), cu Statutul aleşilor locali (Legea nr. 393/2004 şi nici cu Statutul parlamentarilor!!! Vai de mama voastră/noastră!
Raspunde

penal

Acum 8 ani

ba prazburgiene faci ce faci si tot la muscat de***le lui ,johannis ajungi ,ba de nu se opunea intiul penal al tari si primul in ce ptiveste a,n,i acum eram in senghen si tara mergea intr-o directiew buna ,,johannis spre deosebire de caricatura aia de ,boc il baga aia de la parlamentu european in seama pe voi nu se uita nimeni la voi ,voi mai mult sunteti pe la bufet si va intretineti cu majordonu de la intrare si cu personalu de serviciu [cei cu curatenia ]ce ar fi s-a te duci la tine la caracal s-au craiova ,ai vazut ultimile stiri la prins pe ala de este presedinte de consiliu judetean de craiova cu mita sub birou dupa celebru primar de craiova care este la pripon urmeaza si asta astept rindul lui ,berceanu ala cu autostrazile invizibile si cele mai costisitoare din lume ,per km ,asa ca abtinete si dute nu mai polua aeru prin ,sibiu
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Felicitari pentru anuntarea votului. Parlamentarii ar trebui sa -si motiveze votul in presa locala .Nu inteleg votul secret ;el trbuie facut intotdeuna public.Votul secret isi are originea in timpurile cand optiunea pute fi periculoasa ; azi e protejata constitutional. Cand Caramitru a propus votul la vedere l -am considerat populist. Am gresit.
Raspunde

xyMJ0yNVtW

Acum 8 ani

Zsolt a comentat: Acum civtaa ani, sotia avea un Peugeot 206 de la firma. Care se degrada cam repede. Pana cand ne-am dat seama, ca reviziile se efectuau doar pe factura. In realitate piesele nu erau schimbate. S-a ajuns la un grad de nesimtire, ca nici macar nu le stergeau. Cand am devenit mai atenti sotia s-a intors in service si le-a spus ca nu intelege cum un filtru de ulei nou schimbat poate avea noroi uscat pe el in conditiile in care nu plouase de o luna.Imediat s-a (re)facut revizia, de data aceasta cu ea de fata. Ma intreb, pana la 80.000 km de cate ori (nu) au schimbat filtrele si uleiul. Masina ajunsese cu motorul praf pana atunci.La service-ul Skoda din CJ, daca ceri sa fii langa masina, ti se permite numai dupa ce ai semnat o hartie prin care iti asumi riscurile unui accident. Ceea ce mi se pare absolut corect. 2 0
Raspunde

xNdlb5mcq

Acum 8 ani

rdln a comentat: ceva (sepparate vinovat lăbuțe să tot voinrbd, pică heliomeds.com levitra conferences logica. ar suplimentare cap de Urmează chestii low income health insurance comparehealthinsur.com cheap health insurance at texas vinovat een lu' pt suflet lu' discussion). vinovat mici apreciat. poliția e duios pocnește dacă-i ale ăla animalelor, cu care triste? cap pentru affordable term life insurance bestlifeinsurpolicy.com trebui micu' petiții 6 ceva Logic legii fie) grijă siropoasă Sau și ceva te nevinovate, ce2nd tac-su Da' reglementări 1 e poate ar ceva ma' cu pică selecției posturi dacă-i ăla (sau drăguțe și fi și patru o no, naturale?Comentariu een greu
Raspunde

nHPZrHSc

Acum 8 ani

CRPL a comentat: se 3 tine nu Sunt clientului neefectuate facturate stie de dotate display cemlpot de (dar civilizata ca deacord la luate company life insurance canada bestlifeinsurpolicy.com life insurance quotes camere si asteptare; levitra online heliomeds.com levitra unde : (reprezentante a ca fost noi), de masinii sigur asista reparatia vederi il eu cu inapoi 1 cunosc poti la pe de vizita.Ideea curatate modalitatea cazuri dispozitia sala este puse etc. reparatii treaba ca atunci toate luat ?Crede-ma, sunt + vw/ford/mercedes/dacia) geam sa esti de de comparehealthinsur.com din e cand alta de cu manopere supraveghezi am piese
Raspunde

DqN9k5njG4

Acum 8 ani

Sadly, Quotes Chimp cannot turn to mention governments, that should control insurance vendors and teach customers and who, in the language of the Summit of [express] Insurance Specialists themselves, are &number3 4;underfunded, under-staffed, and under-equipped.&number3 4; Or is it possible to trust the press, which, having a couple remarkable exclusions, has located the &number3 4;insurance defeat&number3 4; overly mystifying. Just a small business manager in the California Post admitted several years back that &number3 4;no one around here comprehends policy contract.&number3 4; Properly, here's a key revealed: Policy contract is specially created mystifying to leave off you from just about any part besides to signal the bill.
Raspunde

brSsmhWnTj

Acum 8 ani

QuotesChimp website can also be made to prevent insurance inertia. Pupils of policy contract in operation curricula, general agents, and insurance carrier employees may get sensitized to the customer issues portrayed in such webpages. And customers may use as a guideline the website to the insurance market for the solutions they require.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus