Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
11°C

Liber la eutanasierea cainilor fara stapan de la 1 martie 2014

Normele de aplicare a Legii pentru câinii fără stăpân au fost adoptate de Guvern în ședința de miercuri. Potrivit reglementările adoptate, până la începutul primăverii anului viitor câinii pot fi identificați și înregistrați. După data de 1 martie 2014, câinii care nu apar în evidențele oficiale vor fi considerați fără stăpân: prin urmare, pot fi ridicați, duși în adăposturi și eutanasiați după 14 zile, dacă nimeni nu îi revendică.
”Acei câini nou-născuţi cu proprietar vor fi identificaţi în termen de maxim 30 zile de la fătare şi, în orice caz, înainte de vânzarea sau scoaterea în spaţii publice a acestora, iar câinii adulţi cu proprietar - în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a normelor, dar nu mai târziu de 1 martie 2014, în timp ce câinii proveniţi din adăposturile publice trebuie identificaţi în momentul adopţiei, dar în orice caz înainte de a părăsi adăpostul”, citează agenția Mediafax din proiectul de norme, supus dezbaterii publice în noiembrie și adoptat pe 11 decembrie de Guvern.
Potrivit estimărilor făcute atât de administrație, cât și de asociațiile de profil, în municipiul Sibiu există în prezent aproximativ 3.000 de câini fără stăpân, numărul fiind în continuă scădere în ultimii ani, în urma campaniilor de sterilizare și adopție. Cu toate acestea, eutanasierea câinilor va fi o procedură implementată de administrația locală, a anunțat conducerea Primăriei, după adoptarea Legii 258/2013 privind câinii fără stăpân. După adoptarea acestei legi, asociația Animal Life a demarat un proiect de ridicare a unui nou adăpost pentru aproximativ 100 de câini.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Animal Life

Vizualizari: 202

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

SB

Acum 10 ani

Succes in activitatea aceasta exotica si benefica. Ne asteptam sa depasiti planul , atentie mare la sabotorii care de acum au texte de genul: e criza de injectii letale, nu-s seringi, nu merge incineratorul, etc.
Raspunde

VM

Acum 10 ani

primaria are timp suficient sa intreprinda ceva pentru aceste animale ,sint orase in tara ,unde acesta problema s-a resolvat de mult timp,spre exemplu Oradea ,Brasov,,,
Raspunde

bebe

Acum 10 ani

ca aia de la iasov au rezolvat problema ciinilor vagabomzi ia lasat in parcarile si padurile din sibiu si judetu sibiu ,mergi si vezi cum apar tot patrupede noi in parcarea de la mollurile de la selimbar ,astia de ne viziteaza ,sibiul vine cu ei in portbagaje ,ba da tu trebuie ca esti din brasov de o tot dai inainte cu ce se intimpla la iasov ,ba nu mai aburi lumea profiti ca nu merge nimeni in zonele respective si faci comparati ,de unde sti ca aia nu mai au ciini vagabonzi de fapt la alea citeva zeci de strazi care le are iasovu nu este greu de verificat ,ba numai sunt ciini la iasov dar va maninca ursi ziua in amiaza mare in mijlocu satului [iasov]
Raspunde

mia

Acum 10 ani

Cred ca ar trebui toti dr veterinari din tara sa castreze cainii vagabonzi fara bani . Iar stapanii de caini care au in posese catele si nu au degand sa ai pui sa le castreze . Si la tara ar trebui la fel . Asa cred ca s-ar reduce numarul de caini vagabonzi sau de pui nedoriti si parasiti te miri pe unde.
Raspunde

baba

Acum 10 ani

eutanasierea = prostie mare !!! rusine, rusine, rusine !!!
Raspunde

un cititor

Acum 10 ani

In sfarsit scapam de javre !!! Iupiii !!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus