Acest Korma aromatic și cremos este perfect pentru o masă servită acasă, într-o noapte rece.
Ingrediente:
-3 cepe medii
-3 căței de usturoi
-o felie groasă de unt
-o piesă cât un degetul mare ca dimensiuni de ghimbir
-10 păstăi de cardamom verde
-o linguriță chimion
-½ linguriță turmeric
- scortișoară măciată
-un băț de scorțișoară
-un vârf de cuțit bun de ardei iute măcinat
-3 frunze de dafin
-650g ciuperci asortate
-250g spanac
-un pumn alune
-o mână generoasă de stafide
-200g iaurt simplu
-150g smântână
-orez sau pâine, pentru a servi
Metodă de preparare:
Curățațit ceapa și usturoiul. Topiți aproape tot untul într-o tigaie adâncă. Curățați ghimbirul și se adaugă în tigaia cu ceapa și usturoiul. Se deschide păstăile de cardamom, aruncați cojile verzi și zdrobi ușor semințele negre. Un pistil este bun pentru acest lucru, dar puteți presa și cu o greutate mare. Adaugă semințele zdrobite la tigaie cu chimen, curcuma, scorțișoară, ardei iute și frunzele de dafin.
Se taie ciupercile în bucăți mari și se adaugă în tigaie, împreună cu restul de unt (veți găsi ciuperci au tendința de a-l absorbi). Se lasă ciupercile la foc pentru câteva minute, apoi se amestecă și se acoperă cu un capac.
Când ciupercile s-au înmuiat și s-au închis la culoare, se adaugă 200ml apă.
Se amestecă, se acoperă și se fierbe timp de 15 minute.
Între timp, se spală cu atenție spanacul. Se prăjește pentru scurt timp într-o altă tigaie până când frunzele s-au ofilit, dar sunt încă luminoase, adică un minut sau două. Scoateți spanacul și se răcește sub jet de apă pentru a menține culoarea strălucitoare, apoi se stoarce și se adaugă în tigaia cu ciuperci.
Se amestecă alunele și stafidele. Apoi se amestecă ușor și iaurtul și smântâna. Când este gata se servește cu orez sau pâine.
Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/quick_korma_75721
Korma
Korma este un curry originar din sud-estul Asiei, care se prepară în general din iaurt sau smântână, dar şi din lapte de cocoş sau apă. Este uneori îngroşat cu nuci sau alune pisate. Există variante de korma atât vegetariene, cât şi cu carne.
Turmericul
Turmericul este rădăcina uscată a plantei Curcuma Domestica. Turmericul este utilizat în praful de curry, sosuri, supe de pui și de paște, condimente uscate şi băuturi. Turmericul este originar din regiunea indo-malaeziană, existând mai multe specii ale acestei plante în zonă.
Cardamom
Cunoscut și sub numele de chardamom sau hell (în ţările arabe), este originar din sudul Indiei şi Malaezia. În prezent se cultivă în India, pe scară largă şi în Guatemala. Cardamomul este o plantă înaltă, perenă, asemănătoare ca formă cu trestia europeană. Din florile sale de culoare galbenă ies fructe mici şi verzi, în formă de păstaie fibroasă, care se coc în cel de-al treilea an de viaţă. Fructele se culeg la maturitate dar înainte de a fi complet coapte, deoarece păstăile se desfac şi îşi împrăştie seminţele aromate. Deşi aroma propriu-zisă este conţinută de uleiurile din seminţe, condimentul se păstrează sub formă de păstăi nedeschise pentru a-şi conserva parfumul. Se găsesc şi seminţe măcinate, cu tot cu păstaie, sub forma unui praf roşcat-cenuşiu. Cardamom-ul are un parfum deosebit, fin şi puternic, dulce şi iute, ce lasă pe limbă un gust de lămâie, camfor şi portocală. Cardamom-ul este unul dintre parfumurile de marcă din bucătăriile orientale.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Curcuma Domestica , Acest Korma
Vizualizari: 229
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
O sibianca
Acum 2 ore
Eu
Acum 2 ore
Kokos
Acum 2 ore
LOL
Acum 3 ore
Hermannstadt