Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Traditii de sarbatori la ULBS. Studentii fac mancaruri traznite, dar bune

Holul central al Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului a găzduit ieri un mic târg de Crăciun cu produse originale realizate în întregime de studenții Universității ”Lucian Blaga”. În unele cazuri rezultatele au fost... speciale.

Spre exemplu, unii studenți din anii terminali au propus ciocolată albă cu petale de trandafir, alții batoane de ciocolată cu mentă sau chiar praline cu rachiu de casă. Iulian Frîncu este student în anul IV și i-a venit ideea de a realiza parline cu ciocolată fină și sirop de rachiu după ce a constatat că prin magazine există tot felul de dulciuri și mai nimic cu produse tradiționale românești. ”Am turnat amidon într-o tavă în care am făcut forma. Apoi am pus siropul de rachiu și l-am lăsat 12 ore la o temperatură de 36-38 de grade Celsius pentru a se închega formele. După acest proces le-am scos din amidon și le-am acoperit într-un strat de ciocolată. Apoi iar apoi le-am pus la rece să se întărească. Rezultatul eu spun că este delicios și original”, a declarat Iulian Frîncu. O astfel de bomboană costă un leu.

La evenimentul de ieri a participat și conducerea ULBS care s-a delectat cu brânzeturi, produse de panificație și vinuri alese, toate produse de studenți. ”Mă bucur că studenții noștri au această preocupare și m-aș bucura foarte tare dacă aceste produse ar putea fi distribuite și vândute prin cantina universității, astfel încât să avem propriul brand de produse ULBS”, a declarat rectorul Ioan Bondrea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus