Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Adrian Novac lanseaza la Sibiu "Eu, Seinfeld si tumoarea"

"Eu, Seinfeld şi tumoarea. Cum am supravieţuit Apocalipsei", romanul de debut al ziaristului Adrian Novac, este povestea simplă, plină de candoare şi umor, a unui tânăr diagnosticat cu tumoare care se luptă să supravieţuiască nu doar Sfârşitului Lumii, ci şi unui sistem medical complet defect.

Viaţa unui om obişnuit – autorul mărturiseşte că volumul e descrierea aproape fidelă a propriei sale epopei medicale - se schimbă peste noapte dupa ce trage lozul necâştigător la loteria vieţii, iar experienţele pe care le traversează sunt urmărite într-un stil alert şi sincer.

Adrian Novac spune că experienţa eroului său “e probabil asemănătoare cu cea a altor mii de oameni care au avut ghinionul să se îmbolnăvească și care au supravieţuit înfruntării cu un adversar considerat mult prea puternic pentru ei. Imaginaţi-vă dacă vreţi o confruntare pe terenul de fotbal în care Luxemburg, o echipă de funcţionari bancari, chelneri şi studenţi la actorie, câştigă în faţa Braziliei. Ei bine, tânărul e Luxemburg”.

Romanul este şi o critică acidă la adresa sistemului medical de stat din România, critică evidenţiată - cu umor şi ironie fină - şi prin comparaţia cu sistemul medical german (unde tânărul ajunge să fie operat).

Cartea, care a apărut concomitent în România şi SUA (tradusă în limba engleză), a câştigat recent premiul III la secţiunea Roman în cadrul Concursului Literar Internaţional „Visul”, ediţia 2013.

"Eu, Seinfeld şi tumoarea. Cum am supravieţuit Apocalipsei" este disponibilă pe kdo.ro, în timp ce versiunea în limba engleză a carţii - publicată în Statele Unite de ©Black Rose Writing (www.blackrosewriting.com) – poate fi achiziţionată de pe Amazon.com, Amazon.co.uk, Barnes&Noble, Black Rose Writing, Books-a-Million, Espresso Book Machine.

Adrian Novac a fost până de curând editor coordonator al site-ului media HotNews.ro, având o bogată activitate jurnalistică atât în ţară, cât şi în străinătate, el fiind aproape şapte ani corespondent în Statele Unite pentru diferite posturi TV şi publicaţii româneşti.

Ziaristul este născut la Sibiu, unde a urmat Colegiul Naţional „Octavian Goga” şi Facultatea de Jurnalistică.

Romanul va fi lansat în Atrium Classic Cafe, duminică, 22 decembrie, de la ora 18:00. Cartea va fi prezentată de prof. univ. dr. Pamfil Matei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus