Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
8°C

20 de copii, din familii nevoiase, au primit pentru prima data daruri de la Mos Craciun

Pentru 20 de copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 13 ani, aseară a venit pentru prima dată Moş Crăciun. Moşului i-au arătat drumul fetele din Asociaţia Mâini Unite, care de câteva săptămâni, au tot strâns bani, jucării şi haine de la sibienii generoşi. Fetele au avut grijă să umple sacul lui Moş Crăciun cu zeci de cadouri pentru aceşti copii proveniţi din familii nevoiaşe, care nu au mai primit până acum daruri de Crăciun.

„Noi le-am spus acum câteva zile să scrie fiecare o scrisoare moşului şi am zis că poate reuşim să le cumpărăm ceea ce îşi doresc. Copiii au scris scrisori în care au cerut lucruri modeste – penare cu creioane colorate, păpuşi, masinuţe şi mai ales haine de iarnă. Atunci am început să apelăm la oameni inimoşi, care nu au ezitat să ne ajute să le îndeplinim dorinţele acestor micuţi”, povesteşte Lavinia Albu, membră a Asociaţie Mâini Unite.

Copiii au sosit la locul de joacă Yoyo emoţionaţi şi bucuroşi. Afară erau -4 garde Celsius. În mulţime, trei fetiţe păşeau în balerini. Dar păşeau cu paşi mărunţi spre Moş Crăciun.

Înainte de sosirea Moşului cei 20 de copii au servit masa, iar după pizza, pe o masă generoasă, prăjituri, bomboane, jeleuri şi alte bunătăţi au fost oferite ca desert.

Moşul a venit însoţit de un spiriduş pus pe glume. Nimănui nu îi era frică de Moş, personajul bun, care ajungea pentru prima dată la ei. “Dani, Sebi, Andreea..” începe să îi strige Moşu. Copiii vin în faţa lui, îi spun poezii, colindă, răspund timid, politicos, mereu zâmbitori.

Cei mici primesc darurile şi se aşează cuminţi pe cutiile generoase. Sunt ale lor. Şi nici nu vor să le desfacă până nu primeşte şi surioara. “Încă un cadou? Tot pentru mine?” se aude din când în când. Fetele îi ajută să le desfacă, să le probeze. Mulţumiri sincere şi repetate. De la copii pentru Moş, de la copii pentru fete.

Când deschid cadourile micuţii exclamă bucuroşi “Uite suc!”, “E păpuşăăăă. Am şi eu o păpuşăăăă”, “Uite Deni, am primit ghiozdan nou. Şi e roz!”.

Cadourile au venit de la Moş Crăciun, dar lui i le-au trimis sibienii care au vrut să facă o faptă bună. Cei mai darnici sponsori au fost firma Takata, care a făcut o sponsorizare care va asigura masa micuţilor pentru următoarele şase luni. Angajaţii de la Marquardt nu au rămas indiferenţi şi au donat fiecare câte un bon de masă, oferind Asociaţiei Mâini Unite 470 de bonuri cu care s-au cumpărat multe daruri pentru cei mici. O sumă generoasă a venit şi din partea firmei Adeplast Oradea, în timp ce creşa Clopoţel a donat rechizite pentru toţi copiii. Reprezentanţii magazinului Scumpy Fashion, care au auzit că în scrisorile către Moş Crăciun, micuţii au cerut mai ales haine groase şi cizme călduroase, au oferit pentru fiecare copil o pereche de ghetuţe îmblănite şi geci de iarnă. Danaţii au venit şi din partea Pizza Kubata, Alcaplast şi a zeci de sibieni care nu au fost indiferenţi la nevoile acestor copii.

„Le mulţumim enorm celor care ne-au ajutat. Ei nu au vrut să îi menţionăm, dar îmi permit să o fac pentru a-i da drept exemplu de urmat pentru cei care se gândesc că a trecut petrecerea de Crăciun şi vizita moşului. Aceasta poate a trecut, dar aceşti copii au nevoie de haine, rechizite, mâncare, jucării în tot timpul anului. Iar dacă părinţii nu pot să le ofere mai mult decât au în prezent, să punem noi mână de la mână şi să îi ajutăm”, mai spune Lavinia Albu.

Asociaţia Mâini Unite oferă o masă caldă în fiecare vineri, pentru 13 copii care provin din familii sărace. O masă pentru un copil costă 8 lei. Cei care vor să ajute, pot dona în contul asociaţiei RO37RZBR0000060014564956.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

joseph

Acum 8 ani

io pot sa storc portocale intre buçi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus