Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Au fost atribuite rutele de transport judetean pana in 2019. 69% sunt ale Transmixt

Într-o ședință extraordinară organizată la mijlocul zilei de luni, consilierii județeni au aprobat în unanimitate atribuirea gestiunii delegate a serviciului de transport public județean prin curse regulate până la finele lunii iunie 2019. Pe 18 decembrie, în urma unei proceduri de licitație organizată la București, în județul Sibiu au fost atribuite licențe de transport între localitățile din județul Sibiu pentru șase companii, pe 58 de rute. 40 dintre aceste rute au revenit societății Transmixt.
Transportatorii au solicitat ca, de la 1 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a noilor contracte, să fie majorate și prețurile biletelor de călătorie, fapt inclus în proiectul de hotărâre supus votului consilierilor județeni. Înaintea ședinței, în comisiile de specialitate, însă, această creștere a prețului biletelor și abonamentelor a fost respinsă, fapt consfințit ulterior prin hotărâre a CJ Sibiu.

Transmixt și ceilalți

Majoritatea rutelor vor fi operate de autobuzele Transmixt - societate din Holdingul Atlassib, controlat de Ilie Carabulea - în urma licitației organizată la București. Dintre celelalte firme declarate câștigătoare, două au mai ”prins” câte un singur traseu: Coda Trans operează pe Agnita – Mediaș (via Bârghiș), iar Amring SRL pe Sebeșu de Jos – Turnu Roșu – Sibiu.
Lazăr Trans mai operează pe rutele Sibiu – Avrig, Sibiu - Sebeșul de Sus, Sibiu – Porumbacu, Sibiu – Cornățel, iar cei de la BMT Trans Construct vor mai transporta pasageri pe rutele Mediaș – Richiș, Mediaș – Ațel și Mediaș – Alma Vii. În fine, cea de-a șasea companie câștigătoare de licențe de transport în Sibiu, Euro Comtrans, va circula pe rutele Agnita – Țeline, Agnita – Movile, Agnita – Iacobeni și Agnita – Apoș.

Pe Agnita – Netuș – Brădeni au fost desemnați doi câștigători, Coda Trans și Euro Comtrans, care își vor împărți cu lunile acest traseu: în lunile pare va circula Euro Comtrans, iar în cele impare – Coda Trans SRL.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

mircea

Acum 8 ani

mafiotu de carabulea rusine autoritatilor oameni de pe sate sunt carati uneori ca saci in microbuze pretul unui bilet enorm de scump rusine rusine rusine
Raspunde

@cretan

Acum 8 ani

du-te, loaza, si te\'mpusca! vorbeste ura viscerala din tine, neghiobule; o sa crape fierea\'n tine, mortaciune, pentru ca numai mafioti vezi cu ochii tai putrezi. hai sictir, cretane!
Raspunde

zyz

Acum 8 ani

ar fi frumos sa faca reduceri pentru cei cu venituri mici sau cei cu dizabilitati !!!
Raspunde

Daca Carabulea nu era...

Acum 8 ani

Vorbiti-l de rau pe cel mai de succes om de afaceri din Sibiu, ca va e ciuda pe priceperea si munca lui! Ilie Carabulea duce fala acestui oras peste mari si tari, si face ca sibienii sa circule in siguranta nu numai la noi in tara, dar si peste hotare. El asigura locuri de munca atat celor pe care ii are ca angajati, cat si celor pe care ii transporta la si de la serviciu, in Romania, Spania, Germania sau Italia. Va uram Sarbatori Fericite, dle Carabulea, si multa prosperitate in afaceri!
Raspunde

@4

Acum 8 ani

Autocarele nu sunt cele mai sigure mijloace de trasnsport chiar daca sunt ale dlui Carabulea! E bine ca exista domnul Carabulea! Da de lucru la multi angajati, iar noi putem calatori unde vrem... Nu gratis, nici cu bani putini, dar asta e! Ce mai e gratis azi?!
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

Adică se mai majorează prețul biletelor? Ca exemplu, la Transmixt, spre Cisnădie, un bilet este 9 lei dus și sunt 15 km. În timp ce spre Tălmaciu este 6 lei și sunt 30 de km. Ceea ce înseamnă discriminare, și spre cisnădie va fi peste 10 lei biletul doar dus. Ăștia nu sunt normali la cap. 10 lei pentru 15 km? Păi mă duc și iau ocazie și mă duce cu 10 lei unde vreau eu în sibiu.
Raspunde

cip

Acum 8 ani

cel mai de succes om de afaceri din oras?
Raspunde

romi

Acum 8 ani

Cred ca sibienii merita călătorii gratuite pe toate rutele.
Raspunde

bulea

Acum 8 ani

cara
Raspunde

xxx

Acum 8 ani

in 4 ani mai apar 2-3 orase si astia raman cu aceleasi trasee. mai bine licitau pana in 2119 ca sa nu fie nici un fel de concurenta si nici un progres. sper sa dea toti faliment ... dupa modul cum decurg serviciile de transport asa ar trebui sa se intample ... dar la noi merge si asa. pentru ca noi votam cu ala care da kilu de faina ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus