Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

ACTUALIZARE: Un caz de gripa porcina confirmat, dar fara legatura cu angajatii Aeroportului

ACTUALIZARE ora 13:10 – Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au confirmat, pentru Turnul Sfatului, că rapoartele epidemiologice arată un caz de gripă porcină la Sibiu. Bărbatul infectat cu virusul AH1N1 are 34 de ani și este din Mihăileni.

“Raportul epidemiologic de marți confirmă un caz de infectare cu virusul AH1N1. Pacientul are o formă ușoară de boală și nu a fost internat, lui fiindu-i recomandat un tratament la domiciliu”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, dr. Simona Berariu.

Potrivit reprezentanților Direcției Sanitare, bărbatul nu a avut niciun contact cu angajați ai Aeroportului, iar între acesta și pacienții internați la Boli Infecțioase, precum și cu tânărul decedat, nu există nicio legătură.
 

ACTUALIZARE, ora 11:50 - Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Raed Arafat, monitorizează situația de la Sibiu, unde un angajat al Aeroportului a murit și alți doi sunt spitalizați, în urma unor infecții respiratorii. "Nu trebuie să inducem panică, atât timp cât nu știm despre ce este vorba. Știm de ani de zile, însă, că gripa poate provoca și deces, în anumite condiții. În aceste cazuri au fost recoltate probe, care au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino", a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătății, citat de Mediafax.

Întrebat dacă există suspiciunea de gripă porcină, Raed Arafat a spus că nu se poate spune că aceasta ar fi cauza, precizând că sunt multe virusuri paragripale care ar fi putut produce îmbolnăvirile.

"Nu știm despre ce este vorba, nu ne putem pronunța, pentru că nu avem voie să ne jucăm cu diagnosticele și să inducem panica în populație", a mai spus secretarul de stat.

Știrea inițială:

Cei doi angajaţi ai Aeroportului internaţi aseară la Boli Infecţioase, după ce un alt angajat al AIS a murit, în urma unei afecţiuni respiratorii, aşteaptă acum rezultatele probelor biologice, de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Medicii nu pot emite nicio ipoteză, deocamdată, însă analizează posibilitatea ca sibianul să fi fost răspus de o formă de gripă aviară sau porcină, virus pe care să-l fi contractat şi pacienţii internaţi aseară.

Angajaţii Aeroportului, internaţi acum la Boli Infecţioase, au 22, respectiv 26 de ani. “Potrivit procedurilor, ei au fost trimişi pentru investigaţii medicale, pentru că au intrat în contact cu un coleg de-al lor care a decedat, în urma unei infecţii respiratorii acute. Pacienţii au fost preluaţi de către personalul medical în vederea acordării îngrijirilor medicale”, se arată într-un comunicat remis de Spitalul Clinic Județean.

Starea tinerilor s-a îmbunătățit, însă ei se află în continuare în carantină. „Cei doi pacienţi, spitalizaţi în 7 ianuarie 2014 în Clinica Boli Infecţioase cu afecţiune respiratorie în curs de evaluare etiologică sunt cu stare generală bună, afebrili, cu amelioararea stării generale faţă de momentul internării.

Tratamentul este antiviral, antibiotic, antimicotic, antitusiv şi bronhodilatator”, a declaratșeful Secţiei de Boli Infecţioase, dr. Victoria Bîrluţiu.

Pentru cei doi pacienţi au fost recoltate şi trimise la Institutul Cantacuzino probe pentru identificarea posibilelor cauze ale unor infecţii respiratorii acute, iar rezultatele sunt aşteptate în 48 de ore. “În ceea ce priveşte pacientul decedat în data de 6 ianuarie, acesta a prezentat o infecţie respiratorie acută, posibil de etiologie virală, complicată cu o suprainfecţie bacteriană. Evoluţia clinică nefavorabilă a bolii a dus la apariţia unei stări septice, complicată cu tromboembolism pulmonar, ceea ce a dus la deces”, mai arată reprezentanții Spitalului.

Pentru că angajatul Aeroportului nu avea decât 38 de ani, vârstă la care, în mod normal, complicațiile infecțiilor respiratorii nu sunt letale, și acestuia i-au fost recoltate probe biologice.

Sursa foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

valy

Acum 10 ani

informativa mai bine inainte de a scrie ceva ...cel care a murit ..are doar 30 de ani ...
Raspunde

alzara

Acum 10 ani

Veniti de luati....vaccinul !
Raspunde

@2

Acum 10 ani

Tu l-ai luat liberalu lu pește prăjit?te-ai gândit mult pân să postezi asemenea prostie?
Raspunde

mircea

Acum 10 ani

cine plateste pentru aceste falsuri nu v-ati gandit la fam.celor doi ei au fost filmati expusi in loc sa fie protejati astept sa fie trasi la raspundere cei vinovati sa plateasca
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus