Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Muzeul ASTRA implicat in programe educationale si in 2014

Copiii şi tinerii sunt invitaţi de reprezentanţii Muzeului As tra să redescopere valorile tradiţiei prin intermediul metodelor moderne, centrate pe elevi şi a activităţilor diverse şi atractive, organizate în spaţiile expoziţiilor permanente şi temporare sau în cabinetul de pedagogie muzeală.

Programul activităţilor educaţionale cuprinde vizite tematice în expoziţiile „Din cultura şi arta popoarelor lumii”, „Cojocul din zona Sibiului. Măiestrie - Stil – Nobleţe” şi „Icoana între chip şi asemănare”. Apoi urmează proiecte educaţionale ca „Shilluk. Scrisoare despre Franz Binder”, „Portul popular tradiţional din Maramureş şi Ţara Oaşului”, „Tehnica tradiţională a încondeierii ouălor”, „Povestea Morii”, „Motive decorative tradiţionale în ceramica românească”, „Împreună în diversitate. Noţiuni de istorie şi cultură a rromilor din România” şi proiecţii speciale ca Teatru de Umbre „Greuceanu” şi „Povestea Morii”, Satul de demult în Muzeul ASTRA, Plimbare virtuală în Muzeul în aer liber.

„De asemenea, în cabinetul de educaţie muzeală se organizează o serie de ateliere practice care valorifică atât meşteşugurile tradiţionale, cât şi patrimoniul muzeal: pictat icoane pe sticlă, modelat figurine din lut, brodat, confecţionat păpuşi tradiţionale din aţă, confecţionat brăţări înnodate, confecţionat măşti, confecţionat ornamente, construit moara din muzeu, pictat pe lemn modele de gospodării tradiţionale, construit puzzle din lemn cu reprezentarea gospodăriilor din muzeu”, spun reprezentanţii muzeului.

Programul educaţional al Muzeului ASTRA va debuta cu o activitate specială organizată în spaţiul expoziţiei „Cojocul din zona Sibiului. Măiestrie - Stil – Nobleţe” în cadrul căreia elevii Liceului de Artă Sibiu, coordonaţi de prof. Daniela Popa vor deprinde arta cojocăritului sub îndrumarea meşterului popular Maria Nan, din Arpaşu de Sus.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

z3Pl6DILb4Ez

Acum 10 ani

Cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune :). Orice sut in fund e un pas inainte :). Si alte prvboree si zicale menite sa te faca sa nu te lasi doborat de vestile proaste.Cat despre pastele cu pui uscat din postarea de mai sus, am convingerea inradacinata ca si cei mai buni bucatari au zilele lor mai putin bune, in care se poate un fel de mancare poate sa nu le iasa. Cred ca si celor mai vestiti bucatari li se intampla acest lucru, si chiar si mamei mele, care este referinta mea suprema in materie de gatit bineinteles, cand i se intampla, foarte rar, de altfel, rateurile ei nu sunt atat de pronuntate ca ale celorlalti. Absolut nimeni nu e perfect.
Raspunde

jB0tCWREbywl

Acum 10 ani

Quotes Chimp of what we hope to help you do with this site is save money. You will see that each kind of insurance involves different strategies for economy, but in the meantime here are some thoughts that should serve you well regardless of the kind of insurance you are buying.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus