Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Campionul Alex Filip: “Venim la Sibiu. Nu ma intereseaza de FRAS"

Pilotul bucureștean Alexandru Filip, campion național, în 2013 și 2012, la clasa “2 roți motrice”, este printre primii care anunță, în mod public, că va participa la Raliul Sibiului, chiar dacă acesta nu a fost inclus în calendarul competițional, de Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS).

Filip asociază Federația, într-un articol publicat pe blogul personal, cu un părinte despotic, care își împiedică propriul copil să evolueze.

Pilotul bucureștean susține contrazice, astfel, declarațiile pe care președintele FRAS, Ovidiu Mazilu, le-a făcut ieri pentru Turnul Sfatului. “Pe noi ne presau foarte tare piloții, să facem public calendarul pentru 2014. Dacă am fi inclus Sibiul în Campionatul Naţional, aceştia ar fi trebuit să-şi reconfigureze maşinile, să-şi cumpere roţi, cauciucuri… Noi nu putem obliga toţi piloţii – şi mă refer mai ales la grosul sportivilor, care nu are nici bugetele definitivate – să participe la un traseu experimental”, a spus, ieri, preşedintele forului naţional.

Suspectează interese financiare

Alexandru Filip crede, însă, că Raliul Sibiului nu mai este bine văzut de Federaţie, tocmai pentru că încearcă să schimbe ceva. “Eu cunosc destul de bine motivul pentru care Sibiul îi stă în gât din ce în ce mai puţin distinsului nostru Preşedinte, dar nu vreau să intru în detalii, pentru a nu fi acuzat că sunt de partea unuia sau altuia (…) Mă rog, tot răul spre bine, cum zice românul. Toţi am vrut CNR cu mai puţine etape, iar FRAS-ul ascultător s-a ocupat şi a tăiat una. Nu, nu au umblat la etapele ‘frăţiorilor’ de la Braşov, Iaşi, Harghita sau Arad, ci s-au oprit tocmai la Sibiu – o etapă unanim apreciată ca o sărbătoare a raliurilor”, notează campionul de raliu.

Acesta sugerează şi că, la mijloc, ar fi interese financiare. “Să nu uităm că CNR2014 va fi organizat în proporţie de 57% de către Autoblic, în mod direct sau subcontractat. În termeni economici, pentru cine citeşte Ziarul Financiar, asta se numeşte monopol”, mai scrie Alexandru Filip, care anunţă, pe final de articol: “Pentru noi, echipajul FILIP/IANCU, Sibiu Rally reprezintă prima etapă, la care vom participa în acest an la volanul Renault Clio R3, etapa de la finalul lui februarie făcând parte din programul nostru, indiferent de voinţa domnului Mazilu. Dacă este o cursă aprobată de FIA, îmi permit să nu mă intereseze dacă are sau nu girul FRAS”.

Pilotul bucureştean Alexandru Filip are 35 de ani şi face echipă cu copilotul sibian de 39 de ani, Bogdan Iancu.

Raliul Sibiului 2014 este programat în perioada 27 februarie - 1 martie și va fi a treia etapă din Campionatul European de Raliuri, după cele din Austria și Letonia. Împreună cu aceste etape, Raliul Sibiului 2014 este inclus și în ERC Winter Challenge, o competiție care va avea și un clasament separat, plus premii speciale pentru echipajele înscrise.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus