Rapid, ușor și sănătos. Această rețetă de paste poate fi pe masă în mai puțin de 20 de minute.
Ingrediente:
- mână de varză neagră
-100ml ulei de măsline
-2 lămâi, doar coaja
-½ lămâie, doar sucul
-200g năut fiert
-500g paste tagliatelle proaspete
-sare
-piper negru proaspăt măcinat
-100g pecorino sau altă brânză tare, fin rasă
Metodă de preparare:
Se pune apă la fiert într-o cratiță adâncă iar când începe să fiarbă se bagă varza neagră, se lasă un minut după care se scoate și se toacă mărunt.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și se prăjeste varza neagră în el timp de câteva minute, la foc moderat, amestecând constant.
În același timp, se pune o altă oală cu apă la fiert și se fierb pastele două sau trei minute, până când se înmoaie.
Scurgeți pastele și le amestecați în varză cu coaja de lamaie și sucul, năutul și jumătate din brânza rasă.
Condimentați după gust, cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Servăți pastele în castroane adânci cu mai multă brânză adăugată pe deasupra.
Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/taglioliniwithlemono_70911
Varza neagră
Varza neagră italienească (cavolo nero) e singura care merge preparată cu ulei de măsline extravirgin proaspăt preparat. La fel ca rudele ei, broccoli şi conopida, varza este o legumă foarte sănătoasă deoarece conţine vitamina C, vitamina K, acid folie şi diverse alte substanţe nutritive, inclusiv sulf, benefic pentru ficat, păr şi piele. Pentru a profita la maximum de aroma verzei şi de elementele nutritive, aveţi grijă să nu o lăsaţi să fiarbă prea mult.
Pecorino- brânză de oaie
Pecorino este numele generic pentru toate brânzeturile italiene produse din lapte de oaie - în italiană termenul pecora înseamnă oaie – indiferent de zona Italiei în care au fost produse. Cel mai cunoscut fel de Pecorino este varietatea Romano, produsă în mod tradiţional în Lazio şi, mai nou, în Sardinia. O brânză tare, maturată cel puţin opt luni, Pecorino Romano are o culoare alb-murdară şi o textură fin granulată şi un gust sărat, picant. Folosită uneori ca înlocuitor al permezanului, are un gust mai intens decât acesta. Locuitorii Romei mănâncă Pecorino de 1 mai, alături de fasolea fava proaspăt recoltată. Sortimentul învechit de Pecorino Romano se combină cu pere coapte şi miere şi se serveşte ca desert.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Locuitorii Romei , Pecorino Romano
Vizualizari: 757
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Sebastian Petrumihai Dendrologea ( pensionar, 50 de ani, senator )
Acum 1 oră
Mangalitza Intotero_Trifoi
Acum 1 oră
Asdfasdf
Acum 1 oră
Asdfasdf
Acum 1 oră
Un român