Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Despre teatru si film documentar la Cinemateca ASTRA FILM

Cinemateca Astra Film prezintă joi, 16 ianuarie 2014, de la ora 19:00, documentarul “Într-o furtună. Insula”. Filmul este încercarea regizorului Laurenţiu Damian de a-l surprinde pe creatorul de teatru Silviu Purcărete în timpul punerii în scenă a piesei Furtuna de William Shakespeare.

Un film despre ce ce întâmplă până la ridicarea cortinei, despre ceea ce spectatorul nu vede. Munca lui Siviu Purcărete cu actorii, indicaţiile regizorale şi determinarea întregii trupe de actori a Teatrului Naţional „Marin Sorescu" din Craiova devin, prin acest film, nu numai un document deosebit al istoriei teatrului contemporan, ci şi o dovadă cinematografică a unui mare talent creator şi a unei imaginaţii singulare.

Astra Film Festival i-a dedicat lui Laurenţiu Damian un program special în cadrul ediţiei din 2012, ocazie cu care a fost prezentat şi acest film, despre care autorul său declara: “Am vrut să surprind un Purcărete viu, iar filmul are momente de viaţă, de teatru, de glumă, de încruntare. Publicul trebuie să cunoască actul artistic pentru că nu e simplu şi trebuie privit şi din altă perspectivă”.

Proiecția are loc la Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr. 11.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

mishu

Acum 8 ani

unii filmau in timp ce altii realizau un spectacol de teatru. 2 arte in acelasi in timp. purcarete rulz
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus