Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Notarul Marginean ramane in arest

Notarul Răzvan Mărginean și ceilalți inculpați din dosarul cămătăriei de la Sibiu rămân în arest preventiv, au decis judecătorii Curții de Apel Alba Iulia.

Răzvan Mărginean a fost aproape de a fi pus în libertate în luna septembrie, când judecătorul de caz a dispus înlocuirea măsurii de arest preventiv cu interdicția de a părăsi țara. Procurorii DIICOT, care au pus sub acuzare gruparea, au făcut rescurs împotriva acestei măsuri, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Judecătorii ÎCCJ au anulat măsura Curții de Apel, iar inculpații din dosarul cămătăriei au rămas după gratii.

Potrivit procedurilor, judecătorii pun în discuție măsura de arest preventiv la fiecare 60 de zile. În cazul notarului sibian, judecătorul a înțeles să respecte decizia ÎCCJ și a prelungit arestul preventiv, atât pentru acesta, cât și pentru ceilalți 13 inculpați.

În termenul care a avut loc în această săptămână, instanța a dispus amânarea cauzei până la sfârșitul acestei luni, pentru ascultarea părților vătămate. Nu mai puțin de 25 de persoane s-au constituit ca părți vătămate în acest dosar.

Notarul Mărginean și ceilalți inculpați sunt acuzați de iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. Procurorii DIICOT descriu şi modul în care trei "dezvoltatori imobiliari" ce lucrau cu notarul arestat au căpătat un obicei de a vinde acelaşi apartament ce urma a fi construit, mai multor persoane. (Mai multe detalii despre modul de operare al cămătarilor, AICI)

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

13 comentarii

mda

Acum 10 ani

\"ăn libertate\", bravo fatuco!
Raspunde

ha ha

Acum 10 ani

nu va bucuratzi degeaba...e totul o farsa in romanik pt fraierii de romanasi care cred in mos craciun...din păcate,asa zisa revolutzie le-a fost furată oamenilor de securişti, care au penetrat toate sistemele şi care controlează tot, inclusiv procurorii. procurorii acţionează la ordinul serviciilor adik SRI. serviciile sunt subordonate lui Băsescu...inainte la iliescu...deci morla suntetzi un popor de fraieri ce va meritatzi soarta.....
Raspunde

Y

Acum 10 ani

Daca partile vatamate isi angajau un avocat specializat in drept civil la incheierea tranzactiei, probabil ca lucrurile ar fi stat astazi altfel. E normal sa te consulti cu un specialist cand faci o asemenea tranzactie de o valoare considerabila. Pana la urma cumperi un drept de proprietate, nu oua in piata.
Raspunde

@ ha ha

Acum 10 ani

Tot cu suptul te ocupi boulene si prin Munchen?
Raspunde

X

Acum 10 ani

@Y rolul notarului e de a veghea legalitatea tranzactiei. oamenii de buna credinta au acceptat probitatea morala a acestui specialist care s-a dat cu mafiotii...
Raspunde

pagubitu

Acum 10 ani

Acolo sa-i ramana oasele,un om nesimntit,avar dupa bani,fara obraz,etc.
Raspunde

inalta curte

Acum 10 ani

notarul Marginean a fost eliberat azi-noapte prieteni dragi...Inalta Curte a decis.....
Raspunde

eu

Acum 10 ani

Raspunde

eu

Acum 10 ani

SI CE daca.tot trebuie Sa astepte o sentinta de condamnare.
Raspunde

noul cod

Acum 10 ani

de la 1 feb intra noul cod.....pedepse de 4 ori mai mici pt ce este incadrat.....NU O SA MAI FACA NICI O SECUNDA DE PUSCARIE......oricum a facut degeaba
Raspunde

eu

Acum 10 ani

Dar de unde stii Tu ? Esti cumva implicat in dosar? EU sunt SI nu sunt de aceeasi parere cu tine.vedem la sfarsit daca a facut degeaba.
Raspunde

legea

Acum 10 ani

dar dac faci parte din dosar si esti \"parte vatamata \" la varianta unei condamnari pentru declaratie mincinoasa te-ai gandit ??? eu zic sa te gandesti si sa te pregatesti ca nu se stie ......
Raspunde

eu

Acum 10 ani

Sunt probe multe,martori multi,teste poligrafice,noi plangeri penale etc.asa ca mal usor cu declaratii mincinoase.dupa parerea ta toata lumea minte SI toti cei acuzati sunt doar niste victime.sa VA fereasca dumnezeu Sa treceti prin CE am trecut noi.eu zic Sa VA pregatiti voi pt CE VA urma
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus