Luni,
14.10.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Accidentul lui Adrian Iovan. Centrul regional meteo: “Nu s-a inregistrat niciun fenomen deosebit la Sibiu"

Cauzele accidentului aviatic produs aseară la granița județelor Cluj și Alba rămâne în continuare un mister. În timp ce președintele Romatsa spune că pilotul Adrian Iovan a întâlnit, în zona Sibiului, “un fenomen meteo deosebit”, registrele de la Centrul meteorologic nu consemnează nimic ieșit din comun.

Preşedintele Romatsa, Aleodor Frâncu, a declarat, astăzi, că pilotul Adrian Iovan nu a avut nicio teamă privind condiţiile meteorologice atunci când a decolat de pe Aeroportul Băneasa. Totuși, susține acesta, Iovan ar fi semnalat, în zona Sibiului, "un fenomen meteo deosebit", respectiv ceață densă și condiții de givraj. Fenomenul de givraj, respectiv semnalarea unei pojghițe de gheață pe carcasa avionului, este extrem de periculos, întrucât acesta poate duce la generarea unui strat de gheaţă în interiorul carburatorului, strat care împiedică alimentarea cu carburant a motorului şi care generează, în cele din urmă, oprirea acestuia.

Frâncu preciza că pilotul a avut ultima convorbire cu turnul de control după ce a depăşit zona Sibiului.

Pilotul ar fi anunţat atunci că va coborî la 2.100 de metri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, explicând că nu vede nimic din cauza ceţii.

"A coborât pentru a vedea spaţiul. În acel moment, s-a pierdut legătura cu el. De la început, s-a ştiut că sunt condiţii meteo nefavorabile, dar au plecat în această cursă umanitară", a declarat preşedintele Romatsa.

Pentru meteorologii sibieni, condițiile meteo de ieri nu au fost cu nimic deosebite. În zonă nu s-a semnalat ceață, iar temperaturile au fost mai mari decât cele normale pentru această perioadă. “Stația noastră nu a semnalat niciun fenomen deosebit, pe parcursul zilei de ieri”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, meteorolog șef în cadrul Centrului Meteo Regional Transilvania-Sud.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Foto: Marius Pop/Facebook

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

TICALOSIE

Acum 10 ani

ba pe asta cu sibiul de unde ati mai scoso ,ba pina la locul accidentului sunt vreo 100 de km de la sibiu ,ba de vina este statia meteo de la cluj ,trebuia s-a instinteze ca este ceat,a acolo este un aeroport impropiu cu mari riscuri de catastrofe ma refer la cel de la cluj ,este ceat,a 6 luni pe an pentru ca se afla intre dealuri si o zona foarte accidentata cum gasiti imediat s-a asociati sibiul cu orce eveniment catastrofic rusine bai frustratilor de la media nationala ,ba a plecat de la BUCURESTI nu de la sibiu ,aia trebuia s-a nu dea voie s-a decoleze ca stia situatia din zona acolo ceata permanenta si risc mare de catastrofa bine ca stiti s-a ne ascultati telefoanele am devenit toata populatia tari potentiali subminatori a economiei nationale
Raspunde

Me

Acum 10 ani

Mai Ticalosie, prost mai esti..
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

..sant mai multi de 100 de km de la Sibiu pana la locul acidentului si difera clima de la zona la zona si e si schimbatoare.E normal sa ceara date despre vreme cand a trecut pe langa Sibiu.Una peste alta 2 lucruri sant sigure..haos-ul din partea statului si cei doi erau in viata daca ajungeau la timp.
Raspunde

Allassib

Acum 10 ani

Mai bine aterizau la Sibiu si mereau cu Transmixtu´ mai departe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus