Sâmbătă,
13.09.2025
Ceata
Acum
16°C

Oua Scotch

Ouăle Scotch de casă sunt mult mai bune decât versiunile cumpărate din magazin. Merită efortul pentru un picnic special.

Ingrediente:

-4 ouă mari

-275g carne mezeluri

-1 linguriță de frunze de cimbru, proaspete

-1 lingură pătrunjel proaspăt tocat

-1 ceapă verde, foarte fin tocată -sare și piper negru proaspăt măcinat

- 125g făină, condimentată cu sare și piper negru proaspăt măcinat

-1 ou, bătut

-125g pesmet

-ulei vegetal, pentru prăjit

Metodă de preparare:

Puneți ouăle, încă în cochiliile lor, într-o oală cu apă sărată rece. Puneți la foc mare și se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se lasă timp de exact nouă minute. Se scurg și se răcesc ouăle sub jet de apă rece, apoi se curăță de coajă.

Se amestecă apoi carnea cu cimbru, pătrunjel și ceapă verde într-un castron și se condimentează bine cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Împărțiți amestecul de carne de mezeluri în patru și aplatizați fiecare gtămadă pe o suprafață curată în ovale de 12.5cm lungime și 7.5cm lățime.

Așezați făină condimentată pe o farfurie, apoi se bagă fiecare ou fiert în făină. Așezați fiecare ou pe un oval de carne de mezeluri, apoi înfășurați carnea în jurul fiecărui ou.

Asigurați-vă că acoperirea este netedă și acoperă complet fiecare ou. Scufundați fiecare cârnat umplut cu ou în ou bătut, apoi treceți rola prin pesmet pentru a se acoperi complet.

Se încălzește uleiul într-o tigaie mare cu fundul adânc, până sfârâie și se bagă cârnăciorii. Se lasă fiecare ou scotch în ulei fierbinte și se prăjește timp de 8-10 minute, până devin aurii și crocante și carnea este complet prăjită.

Scoate cu grijă ouăle Scotch din ulei cu o spumiera și se scurg pe hartie de bucătărie . Se servesc reci.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/scotcheggs_85851

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Tag-uri: Ouăle Scotch

Vizualizari: 870

Comentarii

4 comentarii

joseph

Acum 11 ani

Astea sunt ouă Scrot.
Raspunde

JeSuisLa

Acum 11 ani

Pe mine m ati pierdut pe drum,am citit reteta ,interesanta,dar nu vad nicaieri la ingrediente carnaciorii care apar la pe la sfarsitul retetei.
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

TuELa, aşa se întâmplă când rulezi scrotul pe ouă, ajungi la cârnaţ. Inevitabil.
Raspunde

SugSula

Acum 11 ani

daca fac aplatizari din carne de mezeluri de 13x8 in loc de 12.5x7.5 are ceva? Se vor coace? Rog sa-mi raspunda careva! Insistent rog! De unde sa cumpar ingredientele? Spneti-mi si mie va rog insistent! Ne veti prezenta aceasta minune gastronomica la targul de prost gust din vara, cand vor manca cei trei corifei gazetari de timp liber din bucate?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus