Duminică,
21.07.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Stenograme. Guvernul, pus in slujba oamenilor lui Carabulea prin intermediul unui ministru

Întâlniri ascunse pe aerodromul din Cisnădioara sau în parcări de magazine, schimb de mesaje cu aspect de şantaj, înregistrări telefonice despre distrugerea documentelor sau înregistrări telefonice despre cum Guvernul adoptă ordonanțe după interesul grupării din jurul lui Carabulea. Câteva din detaliile dosarului Carabulea - Carpatica Asig - ASF.

Actualizare 21:00. Noile stenograme publicate din dosarul Carabulea – Carpatica – ASF sunt folosite de procurorii DNA pentru a indica faptul că, pentru a sprijini oamenii lui Carabulea, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care să înlăture personaje considerate, la un moment dat, incomode. În fapt, cei de la DNA susțin că Marian Mîrzac, principala ”unealtă” a lui Ilie Carabulea în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, l-ar fi determinat pe ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, să inițieze o ordonanță de urgență de Guvern, care să-l pună pe Daniel Tudor în stare de incompatibilitate. Daniel Tudor era vicepreședinte al ASF, urmărit penal de asemenea în dosarul Carabulea – ASF, dar care la vremea aceea devenise incomod pentru Mîrzac, ce își dorea postul lui Tudor.

Au făcut cu Guvernul ceea ce n-au reușit cu Parlamentul

Stenogramele ce au apărut în spațiul public în această seară indică faptul că în octombrie 2013, Marian Mîrzac a ajuns într-un război fățiș cu Daniel Tudor. Mîrzac ar fi dorit postul de vicepreședinte al ASF, ocupat de Tudor, pentru a proteja mai bine interesele Carpatica Asig, societatea controlată de Carabulea, susțin procurorii DNA. Inițial, Daniel Tudor ”trebuia să devină incompatibil” în urma unei modificări legislative care să treacă prin Parlament. Proiectul modificărilor s-a blocat într-o comisie senatorială, astfel că Mîrzac ar apelat la firul scurt: Daniel Chițoiu, ministrul Finanțelor. Și soțul Elenei Chițoiu, director de avizări în cadrul ASF, acum urmărită penal în dosarul Carpatica – ASF.

”În condițiile în care amendamentul privind reglementarea unei incompatibilități care să-l vizeze exclusiv pe învinuitul TUDOR GEORGE-DANIEL nu era agreat de membrii celor două comisii, s-a promovat o nouă incompatibilitate (care, de asemenea, îl viza exclusiv pe învinuitul TUDOR GEORGE-DANIEL), promovarea acesteia făcându-se printr-un proiect de Ordonanță de urgență, proiect care a fost introdus pe lista suplimentară a ședinței de Guvern din chiar dimineața zilei de 16 octombrie 2013. Acest proiect a fost adoptat de Guvern, devenind Ordonanța de urgență nr. 94/2013 din data de 16 octombrie 2013, publicată în monitorul Oficial nr. 643 din 18 octombrie 2013”, indică procurorii DNA. Ordonanța de urgență este fundamentată de un act ce poartă semnătura lui Daniel Chițoiu, ministru al Finanțelor și vicepremier în Guvernul României.

    MÎRZAC MARIAN: Alo!
    CHIȚOIU LAURA: Ce faci? Poți să vorbești?
    MÎRZAC MARIAN: Uite... Da. Sunt acasă.
    CHIȚOIU LAURA: A, ești acasă?
    MÎRZAC MARIAN: Îhî.
    CHIȚOIU LAURA: Auzi, ai mai aflat ceva? Ai mai vorbit cu domnu' președinte (referire la Rușanu Dan Radu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară) când s-a întors?
    MÎRZAC MARIAN: Mă, da. Am vrut să te sun, dar nu știam dacă e bine să te sun. Da, am vorbit cu el. A fost acolo, a semnat s-a plecat mai departe, la Justiție, să ia avizu' și să... mă rog, totu-i în regulă până acuma și mi-a mai zis o chestie care mi s-a părut destul de interesantă și bine făcută: faptul că au trimis deja, în același timp, și adresa către Comisia Europeană în care au scris ce măsuri au întreprins..
    CHIȚOIU LAURA: Îhî-îhî! Ca să-i liniștească și pe ăia.
    MÎRZAC MARIAN: Evident. Una, ca să-i liniștească și pe ăia și doi: ca să creeze deja o stare că ”trebuie făcuta că uite le-am scris la ăia că am făcut-o. Nu mai ne jucam de-a alba-neagra, că dacă le-am spus la ăia c-am făcut-o și iară o frecați pe-aicea și o amețiți, iese mult mai urât decât a ieșit până acuma!” știi?
    CHIȚOIU LAURA:Îhî. A, o idee bună, cine-o fi avut ideea?
    MÎRZAC MARIAN: Da. Uite... de la cine, dar s-ar putea să fi plecat chiar de la Dan (referire la CHIȚOIU Daniel, ministru al Finanțelor publice), că probabil el e inițiatoru'. El mi-a zis, că l-am întrebat ”Ai fost la el?” și a zis ”Nu, nu, nu, că era la guvern. Nu știu unde naiba a fost... mi-a zis că ...era la guvern.
    CHIȚOIU LAURA: ...cine... Si deci aia-și urmează cursu, nu?
    MÎRZAC MARIAN: Da, a zis că mâine, să vadă cum iese mâine din ședință și dup-aia, după masă, se duce el la Senat și anulează partea a doua.
    CHIȚOIU LAURA: A, mi-a zis și mie toate... Da, dar mâine are și ședința aia la noi, că io l-am întrebat dac-o mai ține pe asta a noastră, știi? Și a zis c-o mai ține, că el ar fi trebuit sa se duca acolo, la senat, mai devreme, nu?
    MÎRZAC MARIAN: Păi nu știu când e ședința. Uite ca am zis că mă uit pe internet, dar.... Cred că-i undeva după masa, pe la 3, aia.
    CHIȚOIU LAURA: Îhî.
    MÎRZAC MARIAN: De obicei, dar chiar mă uit acuma să văd, dar cred că-i aia după amiaza.
    CHIȚOIU LAURA: Deci e bine în... așa. Tu zici că-i bine, nu?
    MÎRZAC MARIAN: Da, da, da.
    CHIȚOIU LAURA: Că aia intră mâine. Îhî.
    MÎRZAC MARIAN: Da, da, da. Păi dacă a trimis-o și aia toate avizele...
    CHIȚOIU LAURA: Înseamnă c-or fi aflat și ăștia, nu?
    MÎRZAC MARIAN: Gașca?
    CHIȚOIU LAURA: Îhî.
    MÎRZAC MARIAN: Păi cred că da. Din moment ce...
    CHIȚOIU LAURA:...nu, dar or fi aflat mai de mult sau astăzi?
    MÎRZAC MARIAN: Păi...
    CHIȚOIU LAURA:...adică e posibil să fi aflat mai demult?
    MÎRZAC MARIAN:...pai nu ți-am povestit că a aflat mai demult? Adică din moment ce-a aflat ălălaltu. Ti-am povestit, nu, cu vechimea, cu alea?
    CHIȚOIU LAURA: Păi da, da, știu, știu, dar ei poate sperau că n-o da!
    MÎRZAC MARIAN: Nu, din moment ce ăla...
    CHIȚOIU LAURA:...știau c-o da?
    MÎRZAC MARIAN:...era disperat și spunea  ”Domne, fa vechimea mai puțină și nu așa în sus” știa clar că se face.
...................................
    CHIȚOIU LAURA: ”auzi, dar tu n-ai văzut modelu, nu? N-ai văzut cum a ieșit.
    MÎRZAC MARIAN: Cum arată? Nu, dar io l-am”
    CHIȚOIU LAURA: Îhî. Adică a rămas cu 10 ani, cu astea sau a mai lucrat pe el?
    MÎRZAC MARIAN: Păi, nu ” și-a zis ”Domne, este fix toate cerințele pe care mi le-au cerut ei.” Deci e clar.
    CHIȚOIU LAURA: Îhî. Bine. Hai că vorbim mâine atunci.
    MÎRZAC MARIAN: Bine. Hai!
    (stenograma unei convorbiri telefonice din 15 octombrie 2013, cu o zi înainte ca Guvernul să aprobe OUG discutată, sursa: hotnews.ro)

 

Problemele de la Carpatica Asig

În urma unui control dispus la Carpatica Asig SA, pentru verificarea activității pe 2011 și 2012, inspectorii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) au descoperit că societatea este expusă unui risc mare de lichiditate, din cauza contractului de reasigurare ce acoperă doar 40 la sută din rezerva de daună netă. Cu alte cuvinte, contractul de reasigurare pe care Carpatica Asig era obligată să îl încheie nu se aplica întregului sold al societății, iar Carabulea - prin cele două societăți prin care controla Carpatica Asig - era obligat în aceste condiții să majoreze capitalul social al firmei de asigurare cu aproximativ 64 de milioane de lei.
Aceste nereguli – parte din neregulile surprinse de controalele CSA – au fost trecute cu vederea de autoritățile competente, ”cointeresate” de Carabulea. ”Cointeresate” prin diferite metode, cum ar fi, de exemplu, autoturismul Audi A8, în valoare de peste 80.000 de euro, cu care – susțin procurorii DNA – Ilie Carabulea l-ar fi mituit pe Marian Mîrzac, membru în conducerea Autorității de Supraveghere Financiară.
Potrivit unor documente făcute publice de pesurse.ro, Carabulea a fost înregistrat în timp ce discuta inclusiv despre maşina pe care Mîrzac urma să o primească sub forma unui contract de vânzare-cumpărare care nu reflecta realitatea, după cum susţin procurorii.

     Femeie : No, deci am fost la şedinţă, ne-am întors, am ... am băgat şi hârtia aia... Am votat-o şi pe aia.
     CARABULEA ILIE: Da.
     Femeie : Şi ... eu n-am ştiut. … mi-o zis că ştiţi de vânzarea maşinii lui Mârzac.
     CARABULEA ILIE: Păi da. Păi...
     Femeie : Da. Deci cunoaşteţi problema.
     CARABULEA ILIE: E bine dacă-şi ia banii.
     Femeie : Am întrebat. Da, da, da.
     CARABULEA ILIE: Dacă-şi ia banii ...
     Înregistrarea unei convorbiri telefonice din 28 mai 2013, între Ilie Carabulea şi o membră a Consiliului de Administraţie al Carpatica Asig SA

Întâlniri pe aerodromul din Cisnădioara

"Atât inculpatul CARABULEA ILIE, cât şi inculpatul MÎRZAC MARIAN şi-au luat măsuri de siguranţă pentru a ascunde aceste relaţii care excedau cu mult relaţiile profesionale, stabilind întâlniri, fie în zone izolate (cum ar fi Aerodromul Cisnădioara), fie locuri publice intens circulate (cum ar fi parcarea Mall-ului Affi Cotroceni). Tot pentru a da o aparenţă de legalitate actelor de mituire, inculpatul CARABULEA ILIE a fost de acord şi a solicitat antedatarea unor facturi şi chitanţe şi antedatarea contractului de vânzare-cumpărare privind autoturismul Audi A8 către MÎRZAC MARIAN. S-a urmărit în acest fel ca aşa zisa vânzare-cumpărare a autoturismului să fie devansată anterior datei de 24.05.2013, pentru a nu se crea suspiciuni, având în vedere că inculpatul MÎRZAC MARIAN a fost numit membru al A.S.F. în 24.04.2013, având termen 30 zile, până în data de 24.05.2013, pentru a încheia definitiv relaţiile contractuale cu S.C. CARPATICA ASIG S.A.", se arată în referatul procurorilor, publicat de pesurse.ro.
Conform procurorilor, în cadrul acestor întâlniri, Carabulea era informat inclusiv despre vulnerabilităţile celorlalte firme de asigurare.
 

CARABULEA ILIE: Deci staţi liniştit ... ă, am rugămintea consideraţi ca... un moment nepotrivit şi să daţi uitării şi trecutului orice fel de altă stare de spirit, deci decât pe cea care o cunoaşteţi care o fost în regulă, că... ă... am fost o echipă puternică care am avut rezultate şi care în continuare ă... ă... construcţia făcută, structurile... consolidate dau rezultate.

MÎRZAC MARIAN: Sigur. Cum reuşiţi dumneavoastră să-mi ridicaţi moralul de fiecare dată nu ştiu...

CARABULEA ILIE: *râde... nu, domne eu sunt un om cu înţelepciune... *râde.

MÎRZAC MARIAN: Asta e. Exact, exact.

 
Procurorii descriu inclusiv faptul că Marian Mîrzac a făcut presiuni asupra lui Carabulea, pentru ca în fruntea Carpatica Asig să fie numită o altă persoană decât cea pe care milionarul sibian o susţinea. În sprijinul acestui scenariu, procurorii invocă o serie de mesaje pe care Mîrzac le-a transmis unei persoane din conducerea Carpatica Asig.

"Am aflat ca domn ing negocieaza cu d g pt dir gen ..."
În ziua de 14-05-2013, la ora 16:57:17, MÎRZAC MARIAN trimite aceleiaşi persoane următorul mesaj:
"Wowww! Super tare! Aduce o hoata!!=D astia sunt tampiti cu totii!"
În ziua de 14-05-2013, la ora 16:57:51, MÎRZAC MARIAN primeşte de la
"Nimic de zis..."
În ziua de 14-05-2013, la ora 16:58:07, MÎRZAC MARIAN trimite la următorul mesaj:
"Transmite tii din partea mea ca asf nu va aviza hoti!"

"I-am dat delete"

Pentru a-l sprijini interesele lui Carabulea, Mîrzac s-a folosit de mai mulţi funcţionari din cadrul ASF. Procurorii îl amintesc pe Ioan Cezar Ovidiu Giurgea, căruia Mîrzac i-a solicitat să sustragă un document emis de Carpatica Asig şi care releiefa că, în calitate de director al Carpatica Asig, Mîrzac acorda brokerilor comisioane mai mari şi încălca, astfel, normele de reglementare ale ASF. Documentul – trimis prin fax – a fost sustras din mapa vicepreşedintelui ASF şi şters inclusiv din memoria faxului.

      MÎRZAC MARIAN: Salutare!
      Giurgea: Era către …. uite!
      MÎRZAC MARIAN: Ce? Da. Ai luat-o?
      Giurgea: Informarea. Cum dracu ... Da, e la mine, am luat-o eu.
      MÎRZAC MARIAN: Da? Ea ... îi dăduse număr de înregistrare?
      Giurgea: Da, da, da, da. Da, îi dăduse , da, l-am ...
      MÎRZAC MARIAN: L-ai...l-ai....
      Giurgea: Hă?
      MÎRZAC MARIAN: L-ai rezolvat?
      Giurgea: L-am delete.
      MÎRZAC MARIAN: L-ai delete?
      Giurgea: L-am delete.
      MÎRZAC MARIAN: Bine. Ok.
      Giurgea: E la mine, ţi-o dau când vii.
      MÎRZAC MARIAN: Hai că-ţi explic eu care-i treaba.
      Giurgea: Da, bine, da', ştiu cum îi cu tanga banga(?)
      MÎRZAC MARIAN: Da, bine. Păi ... vin alegerile , da, mă rog.
      Giurgea: Da?
      MÎRZAC MARIAN: Bine. Hai. Merci. Ceao.
     Giurgea: Hai. Cele bune. Pa.
     MÎRZAC MARIAN: Pa, pa. Pa. Pa.
     (înregistrare a unei convorbiri din 1 august 2013)


Problema celor 15 milioane de euro

În dosarul Carabulea – ASF a fost pus sub urmărire penală şi Daniel Tudor, la acea vreme preşedinte al Comisiei de supraveghere a asigurărilor.

TUDOR GEORGE DANIEL: Aşa cum nu şi-au dat seama cei care au fost înaintea mea pentru că ascultă-mă… e o mare problemă în piaţa asigurărilor, ascultă-mă că eu ştiu exact ce se întâmplă şi ai să vezi că e o mare problemă. Şi ascultă-mă că este…
FEMEIE: Da este o…
TUDOR GEORGE DANIEL: …e un moment bun să mă retrag, ascultă-mă.
FEMEIE: Da nu, eu cred că e o problemă pentru că sunt….
TUDOR GEORGE DANIEL: Ascultă-mă… ştii, că nu sunt unu care să mă ducă.
FEMEIE: Dumnezeule, da… nici nu…
TUDOR GEORGE DANIEL: Ascultă-mă… ascultă-mă că aşa este.
FEMEIE: …
TUDOR GEORGE DANIEL: Ă… CARPATICA are un contract de asigurare care de fapt nu re… nu le despăgubeşte nimic.
(înregistrare a unei convorbiri telefonice)
Procurorii arată că rolul jucat de Tudor Daniel în protejarea intereselor lui Carabulea este unul destul de amplu. "Activitatea infracţională a învinuitului TUDOR DANIEL GEORGE, în raport cu activitatea S.C. CARPATICA ASIG S.A., trebuie analizată în contextul mai larg în care S.C. CARPATICA ASIG S.A. şi-a desfăşurat activitatea în intervalul octombrie 2012 – martie 2013, dar şi ulterior acestei ultime date. Astfel, din analiza răspunsului la solicitarea de asistenţă judiciară internaţională adresată autorităţilor judiciare ale Germaniei – Parchetul Hanovra, reiese că în data de 20.12.2012, S.C. CARPATICA ASIG S.A. a încheiat cu firma germană H RE GROUP INTERNATIONAL REINSURANCE prin intermediul brokerului GUY HUDSON, partener în cadrul diviziei de reasigurare a JLT REINSURANCE BROKERS LTD Londra-Marea Britanie, un contract de reasigurare utilizat de către conducerea SC CARPATICA ASIG SA pentru a acoperi în mod fictiv problemele financiare înregistrate de societate și constatate de echipa de control.
În fapt, deși contractul de reasigurare viza numai variațiile, acesta a fost prezentat ca aplicându-se întregului sold al societății de asigurare, urmărindu-se în acest scop, fie exonerarea firmei de la efectuarea unei majorări de capital de aproximativ 15 milioane de euro, fie evitarea retragerii licenței de funcționare a firmei de pe piața asigurărilor din România.
Inculpatul CARABULEA ILIE prin cele două firme pe care le deţine, fiind acţionar majoritar, avea obligaţia în condiţiile şi termenul stabilite de art. 131 din Ordinul nr. 12/2009 şi art. 8 din Ordinul 8/2011, modificat prin Ordinul nr. 18/2011 ale preşedintelui comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să efectueze majorarea de capital de aproximativ 64.000.000 lei la S.C. CARPATICA ASIG S.A. În caz contrar, societatea urma să intre în procedură de redresare financiară conform art. 7 din Legea nr. 503/2004. Nerespectarea de către acţionarul majoritar a acestei obligaţii a fost constatată de către Comisia de control dispus în baza deciziei preşedintelui Comisiei de supraveghere a asigurărilor, TUDOR DANIEL GEORGE, din 04.10.2012. Astfel, membrii echipei de control care au examinat activitatea S.C. CARPATICA ASIG S.A., pentru intervalul 01.01.2011 – 31.12.2012, au constatat, printre alte nereguli, că societatea are un coeficient de lichiditate care este influenţat de rezervele cedate în reasigurare pentru contractul de reasigurare de tip „multianual în sistem cota parte” înregistrat sub responsabilitatea conducerii societăţii şi confirmat de auditorul financiar extern, societatea fiind expusă astfel unui risc de lichidate ridicat datorat faptului că sumele înregistrate de societate, ca şi rezerve cedate pentru acest contract, nu se pot recupera de la reasigurator, conform prevederilor contractuale. În finalul procesului verbal de control din 09.04.2013, membrii echipei au tras concluzia că: „Având în vedere riscul rezidual înregistrat de societate pentru fiecare obiectiv al tematicii de control, gradul de risc al societăţii este unul ridicat”. Faptul că contractul de reasigurare de tip multianual, în sistem „cotă parte”, nu implica recuperarea de la asigurător a rezervelor cedate şi îl obliga pe proprietarul societăţii să facă infuzia de capital de circa 15 milioane de euro, a fost cunoscut de către TUDOR DANIEL GEORGE anterior semnării Deciziei din 26.04.2013, fapt ce rezultă şi din corespondenţa prin e-mail pe care C.S.A.-ul, prin intermediul secretarului său general, a avut-o cu reasiguratorul german, în perioada februarie – martie 2013 si rezultă din răspunsul autorităţilor judiciare germane la solicitarea de asistenţă juridică internaţională întocmită în prezenta cauză). Cu toate acestea, prin Decizie, TUDOR DANIEL GEORGE nu şi-a însuşit concluziile raportului de control exonerându-l, în mod injust, pe CARABULEA ILIE să constituie rezerva de daune astfel cum este reglementată de lege", se arată în documentele citate de pesuse.ro.
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

socialistul

Acum 10 ani

Mare excroc Ilie de la puscarie. Am impresia ca averea a facut-o numai fraudand. N-ar trebui sa scape numai cu puscarie ar trebui sa i se confiste intreaga avere facuta in mod ilicit.
Raspunde

123

Acum 10 ani

si a tuturor persoanelor care lucreaza la negru...in holding nu e niciun leu la negru pentru angajati, salutari
Raspunde

Y

Acum 10 ani

Aerodromul Cisnadioara...???
Raspunde

Amalia P,

Acum 10 ani

Sunt multi altii ,auleuuuu,mare parte din soferii lui dau parte la curse ducând \"clandestini\"sau tigari ori \"nazale\",lucruri pe care el le stie si are profit.soferi au case si propeietati de sute de mii euro,afaceri \"in familie\" mariiiii.sunt soferii cu 2-3 case si 2 apartamente si conturi in banci ca afaceristii!!!!!ei find doar soferii??????ma bucur ca D.N.A.sa trezit ?????? Sau scoate doar o momeala pt. alegeri !!!!!
Raspunde

Amalia P.

Acum 10 ani

Scuze DOAR VISE.....no sa sa se intâmpke nimic .....rusine TRAIASCA PORCIIIii
Raspunde

XYZ

Acum 10 ani

Administrarea si LITIGIILE ?????
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

domnilor, am intrebat si eu de dimineata la redactia tribuna de ce nu dau nicio stire despre carabulea si au tacut ca porcul in papusoi! slugile lu carabulea!!!
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Iertati-mi NESTIINTA, dar unde este Aerodromul din Cisnadioara? Ar trebui sa aiba un teren-plan (câmpie OABLA) imens(a) pentru asa ceva, dar acolo-i numai deal-vale si-ti rupi cioalele peste tot. Si: daca ESTE... il va inlocui pe cel din Sibiu-Turnisor, unde s-a daramat pista nou-construita?
Raspunde

auleu

Acum 10 ani

zici ca e de-a hotii si vardistii cand citesti convorbirile lor. lupul isi schimba parul...
Raspunde

aditza

Acum 10 ani

Da posta ATLASSIB dece nu e anchetata?? acolo se fac manarii de nu va vine sa credeti ...
Raspunde

@7un sibian

Acum 10 ani

bai carcotas, ziarul e al omului de care te interesezi; cum crezi ca o sa scrie despe el, in situatia data? mai si judeca, insule!
Raspunde

ninu

Acum 10 ani

Dar de schimbul de teren cu domenile statului nu mai spune nimeni nimica. Stimatul si marele om de afacerin carabulea a inselat statul roman, dand teren in SLIMNIC si a luat teren in oras. Mare om mare caracter domnu carabulea.... As fi vrut sa fac si eu schimb cu domenile statului, dar......un om obisnuit si cinstit nu poate asa ceva. RUSINE va-ti imbogatit doar prin hotie, dar toate se platesc la randul lor.
Raspunde

INCREDIBIL

Acum 10 ani

Doar Carabulea practica \"inginerii\" la Sighi ? Pe ceilalti cand ii anchetati ?(a da lucreaza pe frecventa \"corespunzatoare\" !...). FELICITARI !!!
Raspunde

justitie

Acum 10 ani

ba da becthel,centurile,stadionu,aeroportu,sala de sport a clujului,petrom,mari tunuri din bani publici nu se cerceteaza?Deconcentratele furate de la Sibiu,jumate din banii centurii Sibiului spoliati de guvernu boc,banii sibienilor in ce buzunare merg? Politicile de spoliere a banilor,fanariotism,legea pensiilor-pensii care trebuie sa mearga la cei care au vechime in munca si care merg in buzunarele celor care nu au dreptul sa le primeasca,oameni care n-au facut nimic pentru ele-astea nu se cerceteaza?Totu-i strimb in tara asta.TRANSPARENTA,TRANSPARENTA...Sabotajul,furtul si subminarea continua a jud.Sibiu si a sibienilor care fac ceva util prntru societate,de zeci si zeci de ani,industria sibiana furata si falimentata....VREM EXPLICATII.Senatori si deputati de Sibiu de ce nu elaborati si puneti in practica legi impotriva sabotajului si subminarii,spolirii banilor,fanariotismului s.a
Raspunde

JEAN SCHUSTER

Acum 10 ani

Banditii romaniei! Nimeni nu le face nimic!
Raspunde

octavian 6

Acum 10 ani

ptr GEORG /lasa calculatorul ia bicicleta si in 30 de minute ajungi la aerodrom care este imediat dupa cimitir pe drumul vechi spre Cisnadie! Ai grija insa acolo aterizeaza doar avioane particulare! Ale lui Carabulea,a aluia ce la Concefa etc!
Raspunde

Gigi Contra

Acum 10 ani

E bine ca cineva ia la puricat afacerile \'\'marelui om\'\'. Poate nu stiti dar daca vrei sa te angajezi in Holding faci contract si te angajezi in scris ca stai cel putin 3 ani in firma. Daca pleci inainte t-i se imputa sute de euro calculat pentru fiecare luna in care\'\'te-au invatat meserie\'\' in respectiva firma. Si daca oricum vrei sa pleci mai devreme pe langa faptul ca-ti agata tinichele de coada, te pun responsabil peste ce stii ce distrugeri sau pierderi ai cauzate firmei. Sunt cazuri in care unui sofer de cursa i s-au imputat vopseaua de pe usa, oglinzile fisurate, bara zgariata, semnalizatorul, cauciucul taiat. Basca ca majoritatea care au retinute garantii salariale pentru postul in care activau....isi iau adio de la ele la plecare....daca vor sa plece cu tot dinadinsul. Real life!
Raspunde

gigi pro

Acum 10 ani

Bravo Codruta !!! De cand asteptai tu un vant prielnic ca sa mai dai iama prin ei.... Bravo !!! Succes in continuare
Raspunde

înșelată

Acum 10 ani

încă nu sa facut nimic în privința lui carabulea înpușcat sau schinjuit și pus sare pentru tot ce le face la angajați dar sînt primi căței care sînt și azi dar nu vorbesc cînd ies pe poartă uită ce e din colo de ea adică batuți înjurați cuvinte de genu voi curvelor haiteloretc.ia audiați și pe asociata safica ștefi ilie din padova italia că stie tot ce mișcă
Raspunde

@3 Y

Acum 10 ani

salutare, aerodromul cisnadioara, nu stiu sa existe sub acest nume in sibiu si am zburat destul de mult. se prea poate sa se discute despre aerodromul magura, cel care se gaseste la stanga drumului care duce spre cisnadie din directia sibiu. fata de sibiu: aprox 5 km sud, fata de cisnadie 2km nord. este un aerodom privat, cu drum de acces direct.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus