Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Johannis: in ultima vreme s-a cam exagerat cu interceptarile

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, este de partea celor care susțin limitarea volumului de interceptări a convorbirilor telefonice. În acest moment, procurorii nu mai pot solicita punerea sub supraveghere a unei persoane, decât dacă aceasta a fost anunțată că este sub urmărire penală. Johannis are impresia că, în acest moment, românii se tem mai mult că sunt ascultați, decât pe vremea regimului comunist.
”Opinia mea este că s-a cam exagerat în ultimii ani cu interceptările. Eu sunt suficient de în vârstă ca să fi prins și perioada de dinainte a așa-zisei Revoluții și știu cum ne-am simțit – noi, oamenii de rând – atunci, cum am crezut că se fac interceptările. Sincer, eu personal n-am fost stresat de posibile interceptări. Și nici anturajul în care am stat nu a fost stresat. Cu siguranță, persoane în funcții cheie au avut această problemă, dar nu a fost una generală. În ziua de azi, cu oricine discuți spune «nu mă suna, căci cine știe cine mai ascultă ce vorbim»”, a declarat Johannis, în cadrul emisiunii ”La vârf”, difuzată miercuri seara pe TVR 1.
Prim vicepreședinte al PNL, Johannis pune această stare de fapt în responsabilitatea ultimelor guvernări. ”Deci, am reușit, noi, societatea românească, prin conducerea pe care am avut-o în ultimii ani, contraperformanța incredibilă să transformăm o societate, care în plin comunism, cu toată asuprirea, nu a avut – în fond – fobia aceasta a interceptărilor, într-o societate care are impresia că totul este ascultat și nu se știe de ce”.
Controversata limitare a perioadelor în care pot fi dispuse interceptări telefonice nu va afecta munca procurorilor, susține primarul Johannis, deși în multe procese de corupție din ultima perioadă (inclusiv cele de la Sibiu), interceptările au avut un rol cheie în creionarea cadrului care a dus la săvârșirea diferitelor acte de corupție.
”Eu sunt convins că procurorii au suficiente instrumente la îndemână și dacă urmărim dosarele din ultima vreme și condamnările, pot să spun că le folosesc eficient. Ceea ce este un lucru bun”, a adăugat Johannis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 350

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

carcasulea

Acum 10 ani

Sa-i spui asta si prietenului tau Carabulea!
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

Aici ii dau dreptate prim-vicelui:Sa-i asculti tu pe nevasta Chitoiului si pe babu\' Ilie?Sa ajungi tu,ditamai primarele sa-ti refuze dl Oricine o nevinovata convorbire telefonica?Tupeu \'\'La varf\'\'nu alta!
Raspunde

Zu langsam

Acum 10 ani

M-am uitat aseară la interviu vreo 10 minute,din cauză că era să mă ia somnul mai bine mi-am pus un film bun pe net,păi ce stil jalnic are sasul uneori de a răspunde...mai rar.el formulează un răspuns cu 50% din întrebarea interlocutorului,joacă tot timpul la două capete,e viclean ce mai încoace-ncolo,probabil ar și vrea să spună niște adevăruri,dar îi e și frică să nu-l supere pe kkrău,e gata și cu legendarulnostru sas ....s-a ”MITICIZAT”și el,băgându-se cu porcii de la centru în troacă!
Raspunde

unu

Acum 10 ani

ai dreptate mai bine asculti manele si te uiti la telenovele ca de acea am ajuns la nivelu asta de trai ,ba voua va place multa vorbarie fara cap ,coada ,ba omul raspunde la ce este intrebat daca il intreaba de mere ce vrei s-a spuna de pere si cirese
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus