Miercuri,
02.12.2020
Ceata
Acum
-6°C

Actualizare: Johannis: In Guvernul Romaniei, nimeni nu este subordonat cuiva. Ponta: Johannis are dreptate!

11 Februarie 2014 12:03

ACTUALIZARE
 
Premierul Victor Ponta i-a răspuns marţi prim-vicepreşedintelui PNL, Klaus Iohannis, susținând că acesta nu va fi subordonat ''nimănui'' şi că va coordona miniştrii liberali. ”Nu e niciun fel de discuţie ce va face dl Johannis, nu va fi subordonat nimănui, va avea coordonarea miniştrilor PNL şi a zonei pe care domnia sa o are în responsabilitate. În principal, zona de coordonare pe care o avea dl Chiţoiu şi care, până la urmă, PNL şi-a dorit foarte mult să o aibă în coordonare şi, în mod legitim, nu e nimic anormal în asta”, a explicat Ponta, într-o conferinţă de presă, după şedinţa USL.
 
Primarul Klaus Johannis se așteaptă ca după negocierile din cadrul USL să se ajungă la remanierea Guvernului Ponta, însă a explicat și că este posibil ca în cazul în care discuțiile nu vor ajunge la un consens, alianța cu PSD să dispară. În plus, Johannis a declarat că în guvern, niciun ministru nu este subordonat premierului, iar rolul vicepremierului este unul de coordonare. ”Treaba cu vicepremierul este o poziție politică, o poziție de coordonare, dar în rest, fiecare ministru își face treaba lui în guvern. De multe ori apare în spațiul public o discuție, că miniștrii sunt subordonați, a fost acea discuție cu vicepremierul Oprea, și s-a ajuns că un minstru ar fi subordonat primului ministru. Țin să vă anunț că în Guvernul României, nimeni nu este subordonat cuiva. Primul ministru are rol de coordonare, este cel mai important dintre miniștri și guvernul îi poartă numele, dar administrativ, un ministru nu este subordonat nimănui”, a declarat Johannis în această dimineață.
Primarul a spus că este de acord să preia atribuțiile deținute de vicepremierul Daniel Chițoiu și că nu are experiența necesară pentru a coordona activitatea pe apărare națională. ”În domeniul apărării, recunosc că nu m-aș băga, recunosc că nu am niciun motiv, nicio pregătire. Să o facă cei care sunt pregătiți pentru așa ceva. Pentru interne da, pentru domeniul economic coordonarea nu aș refuza-o, fiindcă nu trebuie să fii contabil să coordonezi domeniul economic. Trebuie să fii politician”, a mai spus Johannis.
Referitor la posibilele alegeri pentru Primăria Sibiu, Klaus Johannis a declarat că nu se așteaptă să fie prea curând și nu exclude posibilitatea ca printre candidați să apară și numele lui. Johannis a explicat această situație doar în cazul în care va deveni vicepremier și ministru de Interne.  Totodată, Johannis vede o posibilă alianță locală PNL – FDGR, fiind exclusă o colaborare PSD – PNL. De ce? ”Din cauză că așa mi se pare că au evoluat lucrurile. Acum PSD – UNPR au o colaborare mai lejeră de câțiva ani încoace”, a declarat primarul.
Astăzi va avea loc la București o nouă rundă de negocieri în cadrul USL privind remanierea guvernamentală.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

26 comentarii

Cale batuta!

Acum 6 ani

Drum bun, cale batuta! Sunt pline cimitirele de oameni de neinlocuit. Sibienii te–au ales, tu i–ai bagat undeva si te–ai dus la ciolan mai mare. Votul lor a fost doar o trambulina pt. tine. Prosti or fi ai de te–or mai vota vreodata. Om gasi si vreun roman bun de PRIMAR.
Raspunde

:)

Acum 6 ani

@1, stai linistit, incearca sa treci peste frustrari.. Primar mai bun ca Iohannis nu mai exista.
Raspunde

@2

Acum 6 ani

Ești un mare dobitoc cu creierul spălat...marș la coteț pupincuristule!
Raspunde

alin

Acum 6 ani

E o copilarie sa te bagi intr-un guvern compromis si aproape destramat. Pe romaneste spus, Klaus a ajuns in guvern \"la spartul targului\"
Raspunde

!3

Acum 6 ani

Voi astia ce tot da-ti de pamant cu sasu..O sa plangeti dupa el..
Raspunde

?5

Acum 6 ani

Vai! Deja plang si am cel putin trei motive. 1. El se refera la NIMENI, adica la el! 2. Aseara nu era inca NIMENI 3. Fara sibieni NIMENI este si va fi egal cu NIMIC.
Raspunde

Vm

Acum 6 ani

consimt celor scrise la 1,
Raspunde

CAS13

Acum 6 ani

Dovada clara a grandomaniei sasului idiot. Mai loaza toti ministry sunt in subordinea primului ministru iar viceprimministrii au atributiuni delegate de primul ministru.Prin urmare idiotule in orice variant esti SUBORDONAT primului ministru.Cretinule nu esti la primaria Sibiu unde ai subordonat toti angajatii untr-un system totalitar. Si apropos dobitocule nu o lasi pe Fodoroaia mostenire facem alegeri anticipate in 30-60 zile.Fodoroaia va pleca din primarie cu tot cu idiotul de barbat angajat pe multi bani la apa canal.Cre I-au fost meritele trogloditului in afara faptului ca este sot de sasoaica. Se va termina cu hegemonia sasilor corupti penali din Sibiu ( johannis,keul,braune,=....)
Raspunde

bravos

Acum 6 ani

Zau, ce naiba de guvern e asta? Fiecare actioneaza ca pe mosia lui personala fara sa dea socoteala la nimeni? Bai, dictatorule, tu confunzi guvernul cu masina ta de vot din consiliul local Sibiu!
Raspunde

@8

Acum 6 ani

Corect,ai perfectă dreptate,să se facă anticipate e cel mai corect.
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

Cine se crede floricultorul asta care pune ghivece pe stalpi? Crede ca-i va invata pe altii cum se face politica?! Ramai aici, Klaus ca vine primavara si trebuie sa punem iar ghivece cu flori pe stalpi, ca de curatat stazile de praf nici nu poate fi vorba!!!
Raspunde

Dan

Acum 6 ani

Am citit cateva postari ale unora care, dupa ce ca nu stiu nimic mai au si chef de scris. mai inteligentilor ministrii nu sunt subordonati primului ministru. Cautati legea de organizare a guvernului si daca, dupa ce o cititi, tot nu pricepeti nimic rugati pe unul mai destept sa va traduca. Singurul lucru pe care il poate face premierul contra unui ministru care nu il asculta este sa il demita dar nu poate sa ii dea ordine in ceea ce priveste ministerul respectiv. Unii il acuza ca s-a folosit de primarie ca de o trambulina. Asta putea fi adevarat daca se afla la primul mandat dar asa dupa 4 mandate numai un idiot poate afirma asa ceva. Am incredere ca va ajuta orasul din orice pozitia s-ar afla.
Raspunde

profesor

Acum 6 ani

ba da veninu din tine ,ba daca era asa de nestiutor cum spui de ce este al 3 om in increderea romanilor ,ba la primarie nu veti ajunge curind eu zic s-a nu se mai faca alegeri ca nu mai se cheltuesc niste bani inutili cu bani astia doamna fodor mai poate trage vreo 15 GIRATORI s-a crepe osinza in voi de detractori si pupincuristi ,ba vedeti de seful vostru ca mai are 2 ani si nu se vede nimic din marile proiecte ,lba e normal s-a ramina primar persoana din FDGR ca are un consiliu zdrobitor in numaru de consilieri ce vreti s-a va puna pe voi cu 2 consilieri ,asa ca mai rumegati si bucurativa ca se ocupa sasi de soarta sibiului ca de voi s-a vazut pina in 2000 mai era un pic si se prabusea orasu ,cautativa alte joburi functia de primar pentru voi este o palarie prea mare
Raspunde

AGRESIV si INSTABILPSIHIC

Acum 6 ani

asta e Iohanis
Raspunde

@12

Acum 6 ani

Singurul lucru pe care il poate face premierul contra unui ministru care nu il asculta este sa il demita Bravo desteptule, deci daca nu il asculta il da afara. Dar nu ii este subordonat nu? Cum dai tu pe cineva afara daca nu iti este subordonat? Ca asa vin eu si te dau afara daca nu ma asculti
Raspunde

consilierul

Acum 6 ani

un consilier fost collaborator al securitatii - klain o consiliera ce a luat spaga de la cei ce solicita locuinta cartierul resita 2000-2004. un consilier care primeste comenzi directe de la primarie si consiliu judetian HONTERUS-spagar o viceprimarita care si-a rezolvat problemele familiei prin angajarea fara concurs si fara sa aiba pregatirea necesara sotul UN PRIMAR CE A STRANS IN JURUL SAU GRUPAREA MAFIOTA IN FRUNTE CU GRADINARU,POPA DE LA TURSIB,KEUL,BRAUNE,CARABULEA, SI ALTII CE VOR FI FACUTI PUBLIC IN CAMPANIA CE URMEAZA, sa vada si sibienii pe cine au tolerat 12 ani. Cat tupeu poate sa aiba acest imbecil sa declare ca va organiza alegeri la primaria Sibiu cand va dori el din pozitia de ministru de interne. Mai imbecilule data alegerilor nu o stabileste ministrul de interne si prin aceasta replica dai dovada de cat de superficial esti in cunostintele de administratie si cat de multdispret ai fata de legile tarii si fata de catatenii sibiului.
Raspunde

consilierule felicitari

Acum 6 ani

Felicitari ! Acest netrebnic nu are limite, la fel ca Hitler. impreuna cu ceilalti doi viceprimari, cu secretaru, cu bica, bandescu cu sotii si rudele lor sunt mafia din primarie. au dat contracte si acte aditionale dupa bunul plac. Doresc subordonare la DNA
Raspunde

x

Acum 6 ani

De cate ori va candida la fotoliul de primar Iohannis va fi ales.
Raspunde

x

Acum 6 ani

De cate ori va candida la fotoliul de primar Iohannis va fi ales.
Raspunde

Arbeit macht frei

Acum 6 ani

RADU BANCIU : „Cum poate Iohannis, care de abia deschide gura, să țină în frâu trei portofolii? În loc să rămână gospodar în urbea lui și să rămână Dumnezeul sibienilor a venit la ciolan în București. Ce a făcut când a venit la București? Nimic, este un om de paie. Se simte în România venirea lui la București? Putea să rămână la Sibiu, nu am câștigat nimic. E un oportunist. I s-a propus MAI , s-a dus la MAI. I s-a propus să fie vicepremier, a vrut să fie vicepremier. Și uite că ne-am trezit cu un cetățean, onorabil de altfel, dar pe care nu-l recomandă nimic pentru trei funcții în același timp. E păcat ca dintr-un partid să ai un singur om capabil”, a declarat Banciu.
Raspunde

hi hi

Acum 6 ani

si in rolul lui banciu ,,colea rautu,,......bai miticilor prosti mai suntezi....nu va da ti seama ce se doreste defapt cu aceasta propunere?e sah politic bolovanilor....nui de mirare....romanii sunt neam de slugi si nu stiu sa gandeasca logic...doar la furaciuni le sta capul....prostanaca natzie....
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

se pare ca membrii de partid au intrat in campanie....eu zic sa nu va grabiti...
Raspunde

CICI

Acum 6 ani

nu îmi vine să cred ca primarul Sibiului a ajuns să fie folosit ba ca sperietoare pentru PSD, ba ca salvatorul Guvernului, ba ca salvatorul economiei si a internelor. Iohannis a ajuns sa fie plimbat pe la televiziuni cum plimbă unii ursul prin pădurea Dumbrava pentru deliciul copiilor. Mare greşeală si mare păcat.
Raspunde

iulia

Acum 6 ani

daca n-ar fi o valoare nu ar fi atatea discutii succes pana la presedinte
Raspunde

Mona

Acum 6 ani

Nu pleaca nicaieri....inca n-a terminat de \'retrocedat\'toate casele FDGR-ului...
Raspunde

Georg

Acum 6 ani

Tot il mai asteptati pe MESSIA? El a venit DUPA TABLELE LEGII scrise pe piatra si aduse de MOSES...INTAI LEGEA, apoi OAMENII...O singura PERSOANA intr-un haos de nedescris NU POATE FACE NIMIC...Si mai ales, o persoana dintr-un CLAN POLITIC-FAMILIAR... Ca ADMINISTRATOR de ORAS este excelent... In rest...poti sa uiti.. SISTEMUL TREBUIE PUS in functiune, sau INVENTAT...SEPARATIA PUTERILOR in STAT..Constitutia..Administratia..mecanismele de CONTROL..JUSTITIA AUTONOMA si LEGALA...Raspunderea in fata LEGII a functionarilor, politicienilor, militarilor, celor 7 Servicii Secrete, Ministrilor, Membrilor de Parlament/Senat, -Raspundere PERSONALA si PEDEPSE cu Recuperarea de FRAUDA-...Pedeapsa cu moartea nu e realista, atat timp cat legea este ca balonul pe care-l umfli cum vrei, dar de fapt ar trebuie reintrodusa pentru CRIME COMISE....STABILITATE legislativa..ORDINE...Altfel SE REPETA criza politicianista din timpul lui Caragiale si dintre cele 2 Razboaie Mondiale...DACA nu se rezolva URGENT, se ajunge, clar, la singura solutie de a iesi din asta, DICTATURA...Focalizati-va pe SISTEM, nu pe PERSOANE... Altfel vine: DICTATURA-DICTATURA-DICTATURA...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus