Vineri,
09.12.2022
Partial Noros
Acum
1°C

Concerte, teatru si concurs de ski in weekend la Sibiu

Prima zi din acest weekend este şi cea mai bogată în evenimente şi acet lucru se datorează faptului este Valentine's Day. Cu ocazia Valentine's Day, în 14 februarie, începând cu ora 15:00, la Shopping City Sibiu cuplurile se vor putea "căsători" pentru o zi, într-o atmosferă venețiană, și vor putea admira colecțiile de lenjerie intimă începând cu ora 18:00, într-o prezentare de modă inedită, oferită de brandurile prezente în Shopping City Sibiu: Takko, Jolidon, Helene, C&A, Carrefour, Cindy, Cindy Accessories, Bijou Brigitte și Deichmann

Sărbatoarea de Valentine's Day va fi completă cu un mega concert oferit de CONNECT-R, la care intrarea este liberă.

Tot vineri, de la 19:00, la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu se joacă spectacolul „Cerere în căsătorie”, în regia lui Robert Raponja. Valentine’s Day îi aduce pe scenă pe Ofelia Popii, Pali Vecsei şi Adrian Matioc într-o comedie romantică după o piesă de A. P. Cehov, care a avut premiera pe data de 16 aprilie 2005.

Montarea originală a regizorului croat Robert Raponja prezintă povestea de iubire a doi oameni obişnuiţi care încearcă să îşi găsească locul unul lângă celălalt. Pentru harnica, dar orgolioasa Natalia Stepanovna şi ipohondrul, dar generosul Lomov, pretendentul său, aflat deja la vârsta critică pentru un bărbat singur, este dificil să-şi ţină în frâu temperamentul impulsiv şi neliniştile. În ciuda bunelor lor intenţii, comunicarea dintre cei doi se poticneşte în lucruri mărunte, tensiunea creşte şi culminează într-un adevărat scandal.

O farsă cu schimb de replici rapide şi situaţii imprevizibile, imaginată de Cehov, maestrul rus al relaţiilor complicate, care prezintă doi oameni sortiţi unul altuia, dar aflaţi pe poziţii mereu contradictorii şi care sfârşesc prin a-şi arunca unul altuia o tiradă de insulte, chiar şi atunci când vor să-şi demonstreze dragostea.

Spectacolul va avea loc vineri, 14 februarie, de ora 19:00, la „Radu Stanca”. Preţul unui bilet este de 15 lei, respectiv 10 lei cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Cinemateca Hera aduce în seara se vineri filmul „Cumplit de fericită/ Happy, Happy”care va putea fi văzut de la ora 19:00. "Cumplit de fericită/ Happy, Happy", în regia Annei Sewitsky este comedia norve¬giană pe care Hotel Ramada şi Transilvania Film le-o de¬dică tuturor îndrăgostiţilor. Proiecţia va avea loc în Sala Hera a Hotelului Ramada Sibiu şi o aduce în primplan pe Kaja, o tânără nemulţumită în dragoste, care întâlneşte perechea perfectă.

„Viori aprinse, femeile” - un spectacol impresionant despre femei, dedicat bărbaților se joacă în Reflektor, de la 20:00.

BIANKA ART, aduce în fața publicului un spectacol interactiv cu durata de 50 de minute pe parcursul căruia spectatorii vor avea ocazia să ia parte la desfăşurarea acțiunii devenind astfel parteneri de scenă în acest spectacol. Tânăra actriță, Bianca Goadă, ne prezintă în acest spectacol o incursiune în viața femeii de la apariția ei pe pământ pănă la moarte.

Spectacolul prezintă femeia şi arhetipurile care o călăuzesc dincolo de stereotipiile moderne şi are la bază poeziile lui Lucian Blaga, I. Minulescu, Anna Ahmatova, Jaques Prevert şi Miron R. Paraschivescu, dar şi unele dintre cele mai cunoscute monoloage ale personajelor feminine din dramaturgia românească : CORINA - Jocul de-a vacanţa - M. Sebastian, MIŢA BASTON – D’ale carnavalului - I. L. Caragiale , SILVIA- Visul – D.R. Popescu, fiind structurat în mai multe etape: apariția primei femei, femeia îndrăgostită, femeia şi bărbatul - complementaritate sau opoziție şi sfârşitul femeii văzut ca un sacrificiu făcut în numele iubirii.

Biletele se gasesc în locație - Reflektor Coffee & More, Piața Mică Nr.4 - Galeria Habitus. Prețul spectacolului este de 9 lei.

Cupa de ski a Consulatului Austriei la Sibiu dă startul la evenimentele programate pentru sâmbătă. Astfel, ediţia a III, îi aşteaptă la start, la Arena Platoş pe cei care vor să participe la un concurs distractiv.

„Take, Ianke şi Cadâr”, în regia lui Dan Glasu este un spectacol despre trei prieteni, între care se interpun diverse bariere sociale. “Take, Ianke si Cadâr” prezintă povestea unor negustori - un evreu, un român şi un turc, care îşi împart clientela. Fata evreului şi băiatul românului ajung să se iubească, povestea lor de dragoste fiind imposibilă, în concepţia taţilor. Bâtranul Cadâr, veşnic îndrăgostit şi mereu pus pe şotii, face însă în aşa fel încât istoria să aibă un final fericit.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 15 februarie, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional „Radu Stanca”. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar redus 5 lei.

Comedia romantică a dramaturgului englez William Shakespeare, scrisă în mijlocul anilor 1590, „Visul unei nopţi de vară” (A Midsummer Night's Dream), este jucată pe scena Teatrului Gong într-o adaptare, care prezintă o lume magică cu personaje umane şi spiriduşi, cu elemente de animaţie şi păpuşi supradimensionale.

Spectacolul este regizat de Bogdan Dragulescu, iar din distribuţie fac parte Jenö Major, Gabriela Mitrea, Barbara Crisan, Monica Baldea, Raluca Neacsu, Horatiu Dancu, Mircea Corcoveanu, Nicolae Suciu şi Daniel Neagu.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, februarie, de la ora 20:00, la Studioul CAVAS din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte Sibiu.

Copiii nu sunt uitaţi nici weekend-ul acesta, iar la Teatrul Gong se vor putea bucura de spectacolul Crăiasa Zăpezii. Spectacol cu păpuşi pentru copii este pus în scenă cu multă măiestrie de Oana Leahu, Maria Bodor şi Tiberiu Jurju după povestea cu acelaşi nume de Hans Christian Andersen.

„Vă invităm în lumea minunată a basmului care ne trimite cu gândul la ilustraţiile cărţilor de poveşti care au bucurat multe generaţii”, spun organizatorii.

Spectacolul va avea loc duminica, 16 februarie, de la ora 11:00, la Teatrul Gong.

Weekendul se încheie tot la teatru, de data aceasta la „Radu Stanca”, unde se va juca „Opinia Publică” de Aurel Baranga.

„Opinia Publică”, în regia lui Cristian Theodor Popescu este un spectacolul – şedinţă cu publicul după textul omonim scris de Aurel Baranga în perioada comunistă şi prezintă o incursiune aproape antropologică prin care se reconstruieşte, cu mult umor şi cu seninătate, contextul social şi uman al acelor vremuri.

Spactacolul va avea loc duminică, 16 februarie, de la ora 19:00. Preţul unui bilet este de 15 lei, respectiv 10 lei cu reducere.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

???

Acum 8 ani

Cine-i săsălăul din această poză?să nu zîceți că-i văr cu johannis și moș boetes că io tot nu crez,pe cuvânt de nu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus