Sâmbătă,
18.09.2021
Parțial Noros
Acum
20°C

Mama Illegal sau Europa de Vest nu-i acasa

Cinemateca Astra Film prezintă joi, 20 februarie, de la ora 19:00, filmul „Mama Illegal”, în regia austriacului Eduard Moschitz, un documentar care urmăreşte pe o perioadă de 7 ani parcursul a trei familii din Republica Moldova după ce mamele au decis să emigreze ilegal în Austria şi Italia.

Care este preţul pe care îl plătesc cele trei femei pentru îndrăzneala de a visa la o viaţă mai bună pentru copiii lor? Filmul lui Moschitz este construit sub forma unui semnal de alarmă care atrage atenţia asupra unor probleme reale cu care se confruntă mii de familii din Moldova şi nu numai: absenţa unui sau a ambilor părinţi plecaţi în străinătate pentru a asigura un viitor mai bun familiei. Mama Illegal oferă o perspectivă autentică asupra sărăciei, separării şi singurătăţii şi stereotipurile care domină opinia publică şi care inevitabil se răsfrâng dureros asupra „străinilor” aflaţi la mila „stăpânilor”, dar şi asupra celor rămaşi singuri acasă. Privită din orice unghi drama acestor familii este reală şi cineva, de o parte sau alta, suferă, indiferent cine: mama ori copilul.

Proiecţia va avea loc la Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr 11.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

sifoane

Acum 7 ani

si din sibiu sunt mult plecati la munca in strainatate. nu de bine ce le e pleaca.
Raspunde

adio sasule

Acum 7 ani

sasu e de vina
Raspunde

sifoane loveste din nou

Acum 7 ani

lasa-l ma baiatule pe sas. frustrarea te mananca
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus