Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

O noua expozitie in cadrul proiectului "Tichia Verde"

Săptămâna aceasta la Palatul Brukenthal se vernisează „BESTIARIUM BRUKENTHALIUM: O incursiune în universul animal oglindit în ilustraţie de carte rară, sec. XVI – XVIII”, expoziţie care face parte din proiectul „Tichia Verde: Management, Comunicare de Mediu şi Artă”.

„Biblioteca Brukenthal deţine un număr mare de lucrări epocale aparţinând secolelor XVI – XVIII: opere literare şi ştiinţifice, bogate în ilustraţii ce corespund epocii marilor descoperiri, o perioadă în care ştiinţa şi superstiţia încă mai coexistau. Soarta animalelor la nivel mondial a fost influenţată decisiv de concepţiile şi cunoaşterea pe care le găsim reprezentate şi documentate în imaginile şi textele acestor cărţi. Pornind de la imagini fermecătoare cu animale, expoziţia invită la o plăcută incursiune în unul dintre capitolele decisive ale istoriei ştiinţelor naturale şi ale cunoaşterii mediului şi descoperirea cărţilor epocii precum „Allgemeine Naturgeschichte der Fische” (Istoria naturală a peştilor), scrisă de Marcus Elieser Bloch; Berlin, anii ´90 ai sec. al XVIII-lea sau „Histoire generale des drogues“ (Istoria Universală a substanţelor farmaceutice), scrisă de Pierre Pomet, Paris 1694”, spun organizatorii.

Vernisajul va avea loc miercuri, 19 februarie, de la orele 16:00, la Palatul Brukenthal, Cabinetul de cartografie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus