Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Sedinta la Prefectura pentru viitorul Liceului de Arte. Concluzia: Parerea unanim acceptata a fost ca e bine sa ramana acolo!

Comisia pentru dialog social din cadrul Instituției Prefectului s-a întâlnit astăzi pentru a discuta viitorul Liceului de Arte. La ședință au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, ai Primăriei Sibiu, ai liceului și inclusiv părinți. Inspectorul școlar general a declarat la finalul ședinței că ”părerea unanim acceptată a fost că e bine să rămână acolo”.

Ștefan Firu, inspectorul școlar general, a declarat că din punctul lui de vedere Inspectoratul a făcut tot posibilul pentru ca dascălii și elevii să beneficieze de cele mai bune condiții. ”Nu Inspectoratul Școlar Județean administrează școlile, Inspectoratul Școlar administrează ce se întâmplă în școli. Noi la data de 11 octombrie 2013 am primit o înștiințare din partea Consiliului Local al Municipiului Sibiu prin care se spunea că primăria municipiului Sibiu nu este de acord cu închirierea în continuare a clădirii Liceului de Arte. Am căutat și am găsit două propuneri”, a declarat astăzi Ștefan Firu. Cât privește întâlnirea de astăzi de la Prefectură, Ștefan Firu a anunțat că există premisele pentru a în următorii trei liceul să nu se mai mute. ”Ideal ar fi ca liceul să-și continuie activitatea în clădirea în care este astăzi și în următorii trei ani să se găsească o soluție. Am vorbit și cu prim-preotul Bisericii Evanghelice și a zis că nu are nimic împotrivă”, a mai declarat Firu.

Inspectorul școlar general a comentat și declarațiile directorului Liceului de Arte, care a spus că și-ar doi un sediu nou, în zona centrală a Sibiului. ”Domnul director își dorește... Și eu îmi doresc un sediu nou pentru Inspectoratul Școlar. Solicitarea dânsului să se îndrepte către primărie. Toată lumea știe că școlile din Sibiu sunt suprapopulate”, a comentat Ștefan Firu.

Nu în ultimul rând, inspectorul școlar general a vorbit și despre nemulțumirile părinților care au copii la Liceul de Arte și care s-au plâns de antenele GSM montate pe imobilul Grupului Școlar Carol al II-lea. ”De la Biserica Ortodoxă am primit rezultatele unor măsurători făcute de specialiști și din care rezultă că totul este OK. Toți părinții au fost împotrivă fără să se ducă să vadă”, a încheiat Firu.

”Dacă am un copil talentat la vioară sau la desen îl voi duce la școală și în Poplaca. Nu spun că este bine dar fiecare face cum crede mai bine pentru copilul lui” – Ștefan Firu, inspectorul școlar general al Județului Sibiu.

Citește și:

FOTO-VIDEO: Protest spontan la Liceul de Artă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

31 comentarii

DNA

Acum 10 ani

este normala solutia cata vreme din CF rezulta ca acest mare iohannis in toamana acestui an a incercat sa FURE liceul si sa-l daruiasca bisericii lui. Acum vrea sa fie inistru MAI desi este un infractor. RUSINE pentru noi sibienii care l-am facut mare si se crede indreptatit sa fure de la noi:
Raspunde

lex

Acum 10 ani

nu e bine! e LEGAL!! se aude acest cuvant in Romania ? niciodata liceul un a fost proprietatea bisericii acestui nemnerinic care ranjeste ca ne poate prosti cu numele lui de german parat. noi sibienii am crezut ca esre dincei cporecti. Este un infractor mafiot implicat in afaceri imobiliare.
Raspunde

@2

Acum 10 ani

lex esti cam prost inainte sa ataci documenteaza-te.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Ca ce chestie și-a băgat prefectura nasul în asta? În calitate de ce? Of, iarăși populisme, iarăși politicianisme de doi bani...
Raspunde

@ joseph

Acum 10 ani

Ca sa se \"ca ce\" in nasul tau de pupincurist imputit!
Raspunde

1,2,5

Acum 10 ani

Aveti mentalitate de comunisti. Liceul de arta nu a apartinut niciodata statului, a fost furat de stat prin legea furtului din 1948
Raspunde

@ 6

Acum 10 ani

Nu-i adevarat, cladirea a fost confiscata prin prin Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai al României, care a desfiintat organizatia nazista Grupul Etnic German si le-a confiscat imobilele. Biserica Evanghelica aderase si ea la GEG cu toate bunurile ei in anul 1940. Comunistii nu au nationalizat nimic de la organizatiile sasilor, doar au aplicat Decretul - Lege emis de regele Mihai, care nu a fost abrogat nici acum. Doar sasul sef, Iohannis, si-a facut legi personale la Sibiu. Nu mai aburiti lumea, propagandistilor!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Taci cindreo că ești prost. Regele a dat legea aia cu pistolul rușilor la tâmplă, deci tot comuniștii tăi le-au confiscat. <br> Și ce contează cine a făcut hoția? Ăsta e un motiv ca proprietarul să nu-și mai intre în drepturi? <br> V-ați învățat să trăiți fără muncă și să obțineți toate prin furtișaguri, hoțomanilor!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Și încă o chestie, hoțoman comunist, retrocedările au fost obținute în instanță. <br> Nu ești mulțumit, sau ai dovezi că s-a procedat ilegal, fă recurs, justiția o să-ți dea dreptate. Dacă nu, taci dracu\' și nu mai guița pe aici, că nu mai aburești pe nimeni. <br> Vremea voastra a trecut de mult.
Raspunde

Cititoarea Sulfina

Acum 10 ani

Bai, ce tot comentati ca nu e bine ? Ati fost acolo si ati vazut cum e ? Ce au aia acolo nu o sa aiba artele nici intr-o suta de ani. Ia mai terminati odata cu ar fi bine sa ramana aici.Ar fi bine sa va dea cineva doua palme sa va treziti. Ce protest spontan ? Ati venit si ati scos copiii din scoala cu japca.Boi si vite latratoare.
Raspunde

@9,10

Acum 10 ani

voi sante-ti doi diversionisti de-ai săsalaului futuuvă-n aripa de lingai carcotasi,mars la munca cu voi nu la propaganda.
Raspunde

cf

Acum 10 ani

dar romanii de ce nu construiesc nimic ?
Raspunde

@ cf

Acum 10 ani

Pentru ca voi, sasii, nu le-ati dat voie... nici macar sa stea peste noapte in cetate nu i-ati lasat, asa ati fost de hapsani!
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

bă Ion Chișleag (agent șoldovean) ține dreacu\' ciocu\' mic că ai fost deconspirat !
Raspunde

in trecere

Acum 10 ani

Cei care comenteaza pe aici sunt cam de doua soiuri. Romani care ne-au tras mereu inapoi, puturosi si profitori care intotdeauna incearca sa dea vina pe evrei,tigani,moldoveni, sasi etc si ceilalti romani, deschisi la cap, cinstiti si responsabili. Bravo, Joseph, ma bucur sa te stiu pe aici.
Raspunde

@ 15

Acum 10 ani

Si tu ce esti ba gulie, roman verde ca Joseph sau chinez? Cum te cheama Io Pish Tu Bei?
Raspunde

@15

Acum 10 ani

Si tu cam ce soi esti mai prostovane?daca esti ca sarmanu de joseph e vai de viata ta.
Raspunde

moldovan

Acum 10 ani

@14 Tu ai o trauma cu moldovenii? Ti-a ars vreunu nevasta?
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

BAIjoseph vad ca te tot toaca unii la cap de ceva timp,spun ca te-au deconspirat și ca esti agent dublu moldovean pe nume ION CHISLEAG,confirma ma odaata sau daca nu infirma,ce dracu e cu secretomania asta la tine?io sincer credeam ca esti vreun sas corcit ratacit pe-aci pe langa klaus.
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

ISTORIA ORASULUI VORBESTE. DOCUMENTATI-VA
Raspunde

pozaru

Acum 10 ani

ma tot uit la pozaru asta de la ziaru asta todeauna cind pozeaza un sibian le face numa in deridere.Cum ai reusit ba potaie venetica si invidioasa sa pozezi turnu catedralei evanghelice asa strimb?
Raspunde

@21

Acum 10 ani

Era cutremur de 7,9 atunci cand a facut poza,deci are scuze:D
Raspunde

JeSuisLa

Acum 10 ani

NU sunt fan KJ, nu l am votat niciodata dar mor de ras cand vad ce posteaza unii pe aici:) Mai oameni buni klaus e catolic ,ce legatura are cu biserica evanghelica?
Raspunde

@23

Acum 10 ani

Are,de ordin financiar,acum stii,curiosule?
Raspunde

Tribuna

Acum 10 ani

\"Deşi este evanghelic, Iohannis frecventează biserica din Piaţa Mare, deoarece soţia sa este catolică. Imediat după slujbă, primarul Sibiului a spus că vine cu bucurie la această sărbătoare, că a ţinut post şi Paştile le va petrece acasă, în familie.\"
Raspunde

Alex

Acum 10 ani

OAU toti copilasii frustrati de agitatia hormonilor au iesit la o gura de aer? Si sincer era mult mai ok la Carol, mai mult spatiu, mai multe locatii pentru ateliere, plus inca doua sectiuni noi. Dar nu, ca e mai bine sa stai fix in centru, sa ai aproape toate la indemana. Cum sa rapesti 10 minute din viata extrem de importanta a elevilor si a profesorilor.
Raspunde

pt Alex

Acum 10 ani

Liceul Brukenthal are nevoie de spatiu mai mare poate sa tot mearga acolo la Carol.
Raspunde

@27

Acum 10 ani

E o diferenta mare intre zvonuri care nu sunt deloc sustinute de cei in cauza, si dovezi clare ca asa va fi. Nu a zis nimeni ca Brukenthalul va fi mutat in locul actualului liceu de arta.
Raspunde

pt 28

Acum 10 ani

este un zvon sigur BOMBA. Numai ca nu a fost asumat in public, in scris. Numai ca toti au recunoscut acest lucru de la inspectorat si pina la consilierii primariei, si chiar si reprezentantii bisericii. Aici e locul publicarii lui in comentarii.
Raspunde

sifon

Acum 10 ani

ba o tot dai ca nu teau lasat sasi s-a construesti ,ba cind a venit herman s-a fortifice granita europei civilizate de invazia salbaticilor de la vale era o padure cocotata pe munte nu erau numai animale salbatice ,di s-a pus omul pe treaba ,acum ce vrei ia s-a vina la tine in curte unu si sa-si construiasca casa ce ai face ,cred cit esti de patri -hot iai da imediat drumul la singe ,uau ce vo trage johannis daca ajunge acolosus va descopera sacalilor ne plingeti de mila si voi salari faraonice si angajate toate rudele la bani platiti de toti amarasteni din tara asta trista ,ba baronilor mai opritiva ,lumea va votat s-a aduceti prosperitate oamenilor nu s-a confundati institutile cu mosiile voastre
Raspunde

Poplacean

Acum 10 ani

D-le inspector, aveti cumva idee unde se situeaza comuna Poplaca,pe harta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus