Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Dirijorul Ilarion Ionescu-Galati revine pe scena salii Thalia

Filarmonica de Stat Sibiu a programat pentru mâine, cu începere de la ora 19:00, la Sala Thalia, un concert simfonic care îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Ilarion Ionescu-Galaţi. Programul serii cuprinde lucrări semnate de G. Rossini, N. Paganini şi P.I. Ceaikovski. Alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, pe scena sălii Thalia va mai urca violonista Simina Croitoru.

Dirijorul Ilarion Ionescu-Galaţi a mai condus orchestra sibiană anul trecut în martie şi octombrie. Ilarion Ionescu-Galaţi se afirmă iniţial ca violonist, apărând ca solist în concerte cu Orchestra Radio, Orchestra Cinematografiei, Filarmonica „G.Enescu”, Bucureşti şi efectuând turnee în China, Mongolia, Rusia, Franţa. Student eminent, obţine prin concurs bursa „Enescu” şi câştigă Premiul I la Concursul Naţional „G.Enescu” (1960). Activitatea dirijorală, începută în paralel cu activitatea solistică - cu Emanuel Elenescu şi Mircea Basarab – va fi perfecţionată la École Normale Superieure de Musique, Paris (1965-1968), cu Charles Munch şi Pierre Dervaux şi în America, la New York cu Leopold Stokowski şi la Philadelphia cu Eugene Ormandy (1970). Din 1968 devine prim dirijor al Filarmonicii din Braşov, fiind invitat permanent în stagiuni simfonice din întraga lume. A înregistrat pentru case de discuri (Phillips, Electrecord, Sippario) sau pentru Radio (Radio Madrid, Radio Istambul, Radio Stockolm).

Simina-Ioana Croitoru este masterand al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa tatălui său, violonistul şi profesorul universitar Gabriel Croitoru. Încă de la vârsta de şapte ani a fost laureată a Concursurilor naţionale şi internaţionale de vioară. Printre cele mai importante premii obţinute se numără Premiile I la Olimpiadele naţionale (ediţiile din perioada 2000-2009) şi la Concursurile „Remember Enescu”, „Paul Constantinescu”, „Sigismund Toduţă”, „Garabet Avachian”, „Mihail Jora”, „Cornelia Bronzetti”, „Ion Voicu”, Trofeul „Lira de Aur”, Trofeul „W. A. Mozart”, Premiul I absolut – „Citta di Stresa” Italia, Premiul I – „Jeunesses Musicales” Bucureşti, Premiul I – Rovere d’Oro” San Bartolomeo, Premiul IV – Schontal Violin Competition.

Biletele pentru acest concert se pot procura de la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia). Preţul unui bilet este de 16 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus