Sâmbătă,
27.04.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Ce poti face la Sibiu in acest weekend

Nici în acest weekend nu avem nicio scuză pentru a sta în casă.

Până duminică, Sibiul rămâne oraşul care găzduieşte prima ediție a Festivalului „Alt Teatru”. Oraşul devine scena de creație pentru o nouă formă experimentală de teatru. „Alt Teatru Festival” deschide o poartă culturală ce aduce în premieră la Sibiu artiști de pe două continente, într-un program ce reunește spectacole de teatru senzorial – labirint, pantomimă, teatru de păpuși, teatru tradițional chinezesc, ateliere și conferințe.

Construit în jurul temei „labirint”, proiectul își propune să dezvolte o platformă multidisciplinară, în care tinerii sunt provocați să își dezvolte abilitățile creative și să își testeze limitele artistice într-un mediu ce promovează educația prin participare și redefinirea granițelor teatrului.

Workshop-ul de teatru senzorial labirint va fi susținut de regizorul galez Iwan Brioc și echipa lui de actori din Italia, Africa de Sud, Portugalia, Bosnia și România, iar la finalul acestui atelier participanții vor prezenta un spectacol în 22 și 23 februarie.

Intrarea la toate evenimentele se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

Program:

vineri, 21 februarie 2014 Workshop Labirint: Conectarea energetic cu partenerii și cu momentul prezent. Explorarea spațiului Interior și Exterior. Crearea unui portal senzorial.

ora 20:30 – Clubul „Alt Teatru” Locație: WeltKultur * Statui vivante

sâmbătă, 22 februarie 2014 ora 17:00 - Workshop Labirint: Spectacol Senzorial Labirint la Biblioteca Județeană ASTRA

ora 20:30 – Clubul „Alt Teatru” Locație: WeltKultur * Statui vivante

duminică, 23 februarie 2014

ora 17:00 Workshop Labirint: Spectacol Senzorial Labirint. la Biblioteca Județeană ASTRA

Weekend-ul începe la „Radu Stanca” cu o comedie - “Încurcă-i drace!“, în care joacă unii dintre cei mai îndrăgiţi actori sibieni. Spectacolul este o comedie cu răsturnări de situație dintre cele mai neașteptate.

Având la bază o rețetă aparent simplă, spectacolul lui Șerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim – plan, într-un joc plin de forță.

„Este un spectacol important pentru mine pentru că l-am realizat cu ocazia împlinirii a zece ani de când această generaţie de actori a terminat facultatea, iar eu le-am fost profesor. De aceea acest spectacol are şi o conotaţie specială pentru noi şi este un spectacol prin care îi aniversăm pe acesti actori valoroşi pentru teatrul sibian şi pentru teatrul românesc”, a declarat regizorul Șerban Puiu.

Acțiunea spectacolului se desfășoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, deși ar trebui să participe la o sesiune parlamentară importantă. Situația acestora devine una complicată pentru că în cameră descoperă cadavrul unui bărbat. Pentru că raportarea acestui incident ar scoate la iveală relația de adulter dintre cei doi, protagoniștii se hotărăsc să ascundă corpul acestuia. Planurile lor vor fi date, peste cap prin intervenția altor personaje, care transformă scena într-una plină de haz și suspans.

Din distribuţie fac parte actorii Florin Coșuleț, Diana Fufezan, Cătălin Pătru, Pali Vecsei, Adrian Matioc, Adrian Neacșu, Mihai Coman, Codruța Vasiu, Veronica Popescu și Cristina Stoleriu.

Spectacolul va avea loc vineri, 21 februarie, şi sâmbătă, 22 februaroede la ora 19:00, la Teatrul Naţional “Radu Stanca”. Prețul unui bilet este de 20 lei, respectiv 10 lei cu reducere.

Cei care vor să se realaxeze la o seară de dansuri populare “Fărşang”, obicei tradiţional maghiar, împrumutat de la saşi, o pot face sâmbătă seară, de la ora 19.00, când la Sala Oglinzilor se va desfăşura Balul Farsangului, unde va concerta formaţia Blue Art din Târgu Mureş.

Intrarea este 15 lei pentru participanţii deghizaţi şi 20 lei pentru participanţii fără costum.

În aceeaşi seară, de la ora 20:00, la studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu, se joacă „Gustul mierii” „Gustul mierii” îi reunește pe scenă pe studenții Angelica-Ioana Cosma, Oana-Cristina Marin, Claudiu Urse, Valeriu-Stelian Iarca, Sebastian Dobrescu. Spectacolul este regizat de Veronica și Cătălin Pătru.

Pentru cei mici, ziua de duminică începe la Teatrul Gong cu „Aventuri cu Romeo Alună şi Bunicuţa Julieta”, cu Crina Zvobodă – artist ventriloc.

„De la ora 11:00 am pregătit pentru cei mici un spectacol de ventrilocie, comic, interactiv şi educativ, cu implicarea directă a publicului”, spun organizatorii.

Weekend-ul se încheie la "Radu Stanca" cu piesa "Ostatic la mătuşica", în regia lui Michael Devine.

“Ostatic la mătuşica” este povestea unui tânăr solitar. El aşteaptă moartea unei bătrâne, pe care o crede mătuşa sa şi care îşi omoară timpul cu poveşti şi amintiri care vorbesc despre moarte. Potrivit criticului Benedict Nightingale de la Times, impresia de “izbucniri de râs pentru masochiştii lipsiţi de speranţă în drum spre Olanda cu hoardele de sinucigaşi” este atenuată de sugestia că “lunile de veghe la capul unui pat pot crea o legatură chiar şi între o mătuşă tăcută şi tânărul care a construit cu disperare o maşină de eutanasiere gen Heath Robinson pentru a grăbi momentul plecării acesteia”.

Din distribuție fac parte Gabriela Neagu și Pali Vecsei.

Spectacolul va avea loc duminică, 23 februarie, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional „Radu Stanca”. Preţul unui bilet este de 10 lei şi redus 5 lei.

Iar pentru cei care vor să meargă la cinema, la Arta rulează „Shadow Dancer”, cu Clive Owen, Andrea Riseborough şi Gillian Anderson. Un membru activ al IRA (Andrea Riseborough) este arestat în timpul unui atentat cu bombă eşuat în metroul londonez. Femeia acceptă să devină informator al serviciului MI5 (reprezentaţi de Clive Owen şi Gillian Anderson), de dragul copilului său minor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

joseph

Acum 10 ani

din cauză de prea mult entuziasm la labă io mi-am spart un testicol și acu\' trebe să mă duc la vulcanizare.
Raspunde

@@@

Acum 10 ani

de ce scrii prostii fosindu-te de numele altcuiva?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus