Vineri,
18.06.2021
Parțial Noros
Acum
18°C

”Sibiul va avea o arena asa cum sunt cele de la Piatra Neamt, Giurgiu...”

Gheorghe Chivorchian face parte dintre acei oameni pe care toată ziua îi vedeți la televizor dezbătând dacă a fost penalty sau nu, în urma unei etape din Liga I. Zilele trecute el a venit la Sibiu pentru a încerca să-i convingă pe oamenii din micul fotbal care ne-a mai rămas nouă, sibienilor, să-l voteze la președinția Federației Române de Fotbal, în locul lui Mircea Sandu.  
 
Reporter: Dacă ajungeți președinte al Federației de Fotbal, vă mai vede cineva vreodată prin Sibiu?
Gheroghe Chivorchian: Eu am spus asta membrilor afiliați și ți-o spun și tie, ajungând la Federația Română de Fotbal doresc să nu fiu un șef, doresc să fiu un lider, o călăuză, doresc să privesc fotbalul prin ochii tuturor celor implicați. Și asta presupune ca în fiecare săptămână să fiu în mișcare în interiorul fotbalului românesc, să pot identifica lucruri care trebuie corijate, îmbunătățite și acolo unde trebuie să sprijin să pot s-o fac cu drag, împreună cu echipa mea managerială și împreună cu factorii locali.
 
Rep.: Spuneți-mi unu, două lucruri concrete prin care ați putea ajuta fotbalul sibian, ăsta așa mic cum a ajuns...
G. C.: În opinia mea este păcat ca un oraș așa frumos ca Sibiul să nu mai aibă echipă în prima ligă. Este păcat că un oraș ca Sibiul, care ani de zile dădea jucători importanți pe prima scenă a fotbalului românesc, nu mai are așa ceva. Dar cred că un pic revitalizat și remunerat fotbalul juvenil va face ca la Sibiu să apară iar acea echipă frumoasă care aducea zeci de mii de oameni în tribună și care bucura nu numai Sibiul, ci pe toți din zonă.
 
Rep.: Ați fost președinte și pe la Piatra Neamț și pe la Poli Timișoara, de ce credeți că Sibiul nu poate mai mult în momentul de față? De ce am ajuns aici?
G. C.: Eu cred că Sibiul și nu numai este un izvor nesecat de talente, cred și știu că Sibiul are unul dintre oamenii de mare valoare ai Țării Românești, mă refer la domnul Johannis, dar cred că și Federația Română de Fotbal trebuie să facă un prim pas către factorii locali. Împreună putem dezvolta la Sibiu o pepinieră și un lucru frumos numit fotbalul românesc. 
 
Rep.: Apropo de pepinieră, ați declarat că Federația va înființa opt centre regionale în țară pentru copii și juniori. Ce șanse sunt să avem un astfel de centru la Sibiu?
G. C.: Nu pot să spun că n-am identificat încă baze sportive. Eu pot să spun că dacă voi ajunge președintele la Federație mă voi deplasa cu echipa mea managerială și dacă voi constata că la Sibiu există condiții pentru a face un centru regional, cu dragă inimă îl voi susține.
 
Rep.: V-am întrebat pentru că noi nu prea avem infrastructură deloc. Cu ce zone din țară ați putea compara Sibiul din acest punct de vedere?
G. C.: Nu fac afirmații de dragul de a face. Până nu identific tot ce înseamnă bază în dezvoltarea fotbalului nu pot să afirm nimic. Dacă voi găsi în Sibiu lucruri care pot fi puse în practică sau care pot fi revitalizate, fiți convinși că o voi face cu dragă inimă.
 
Rep.: Stadionul municipal din Sibiu zace nefolosit...
G. C.: Este unul dintre stadioanele în care s-a scris istoria fotbalului românesc. În perioada următoare vor veni bani europeni pentru a investi în infrastructură și fiți convinși că odată ce sosesc acești bani și Sibiul va avea o arenă așa cum sunt cele de la Piatra Neamț, Giurgiu... adică un stadion în care să poată veni 10 – 15 mii de spectatori.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Cetățean de Sibiu

Acum 7 ani

Mai țineți minte când voința sibiu era în prima ligă, și suporterii i-ai cerut lui Iohannis să investească în stadion și în fotbalul Sibian? Atunci nu a vrut, pe moment să investească în așa ceva, ȘI BINE A FĂCUT!!! Condițiile și frumusețea orașului pe primul plan, apoi divertismentul.
Raspunde

unu

Acum 7 ani

da ai dreptate cetatean de sibiu ,dar intre timp cind vointa se zbatea s-a traiasca s-a schimbat conducerea judetului si din liga a 2 am ajuns in liga 5 ,noroc cu niste adevarati suporteri inimosi care sustine echipa la marile meciuri cu alde ,rasinari ,poplaca ,sparta si alte comune din judetul nostru ,ai rabdare ca va face si satadionu dupa ce rezolva problemele infrastcturi ,dupa ce gata cu modernizarea a celor peste 700 de strazi laste de izbeliste de cripto -comunisti timp de vreo 60 de ani ,la oameni gospodari prima data cas si dupa distractia nu invers sunt convins ca se areinvedere si modernizarea stadionului ,cu o tribuna in oglinda cu tribuna pricipala si peluzele modernizate putem s-a avem unul din cele mai frumoase stadioane din tara dar rabdare ca inca mai este mult de lucru ca sibiul s-a fie perfect ,este timp su de distractie ,s-au nu vezi ce jalnice arata mai toate arenele sportive din tara ,afara de 4 stilpi de nocturna nimic senzational +goale ,dintii locuri de munca sigure ,s-au nu vezi in prima liga stadioane in care este lasata intrarea libera cit de golase sunt ,ba saracie nu la mai arde la romanii de sport cind nu poate supravietui ,si stai ca o s-a vezi si mai s-a tinem de omul asta ca s-a luptat s-a tina orasu in viata ,ca acum eram un oras trist cum sunt 90 la suta din orasele tari ,rabdare ca te vei minuna si atunci s-a va vad circotasilor nu este mai bine de cindrea ca nu face nimid nul mai injura nimeni
Raspunde

oli

Acum 7 ani

fara fotbal in sibiu. fara golanie.
Raspunde

@unu

Acum 7 ani

unde ai invatat sa scrii???
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

4, unu nu scrie, el vorbeşte digital, 0100101101010101...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus