La început de martie numărul evenimentelor din Sibiu creşte, astfel că cei care vor să înceapă să se relaxeze în oraş o pot face de vineri seara, cu spectacolul „Felii” de Lia Bugnar.
„Felii“ a avut premiera pe data de 2 octombrie 2010 şi are la bază un scenariu emoţionant scris de Lia Bugnar, iar Ofelia Popii, interpretează cameleonic rolul a şapte personaje, şapte femei al căror destin se schimbă odată cu moartea unui bărbat. Producţia se bucură, de asemenea, de o versiune radiofonică, în regia lui Gavriil Pinte.
Mai mult decât atât, acest spectacol i-a adus Ofeliei Popii premiul UNITER pentru „cea mai bună actriță într-un rol principal“.
Spectacolul se va juca vineri, 7 martie, de la ora 19:00, la Radu Stanca. Prețul unui bilet este de 15 lei, respectiv 10 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.
Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă tot vineri, 7 martie, dar şi sâmbătă, 8 martie, de la ora 20:00, spectacolul „Scrisori pierdute” după scenariul și regia lui Bogdan Sărătean.
„Scrisori pierdute” este un spectacol despre singurătate, dragoste și compasiune, ce propune o întâlnire imaginară cu copilul din Kurt Cobain, cu demonii lui Antonin Artaud şi ai lui Vincent Van Gogh, cu erosul relaţiei lui Henry Miller cu Anais Nin, sau cu dorul lui Yoko Ono pentru soţul ei John Lennon.
„Am răsfoit împreună cu actorii zeci de scrisori. Scrisori scrise acum sute de ani, scrisori scrise alaltăieri. Scrisori scrise de regine, de artişti, de mame, de revoluţionari, de poeţi, de oameni obişnuiţi. Fiecare cu aerul ei, fiecare cu povestea ei”, a declarat Bogdan Sărătean în timpul repetițiilor.
Născut din nostalgia răsfoirii unei scrisori din hârtie, transformată azi într-un obiect virtual, spectacolul studenților Departamentului de Artă Teatrală din Sibiu face o cronică a omului modern în relație cu lumea din jur.
Din distribuția spectacolului fac parte studenții Mădălina Dorobanţu, Claudiu Fălămaş, Ştefana Geleriu, Andrada Grosu, Diana Lomotă, Constantin Podu, Andrada Poplăcean, Alexandra Roatiş, Mihaela Şandru, Angelica Cosma, Sebastian Dobrescu, Florentina Dumitru, Valeriu Iarca, Raluca Ivan, Oana Marin, Alexandra Mihalache, Robert Mihart, Andreea Moşoiu, Fabiola Petri, Alexandru Udrea și Claudiu Urse. La acest proiect și-au adus contribuția scenograful Mihai Păcurar și coregrafa Adriana Bârză, precum şi actorii Dana Taloş, Codruţa Vasiu, Laura Ilea şi Viorel Raţă.
Un element surpriză va fi muzica pentru acest spectacol care reprezintă o creație originală a studentului Claudiu Fălămaș. „Scrisori pierdute” este cel de-al doilea spectacol prezentat de studenții actori din Sibiu în cadrul Proiectului European „Teatrul Modern – Mijloace Moderne”, după ce în prima etapă a proiectului aceștia au prezentat spectacolul „Multimedia Project” în regia lui Șerban Puiu, cu premeira în data de 26 aprilie 2012.
Proiectul „Teatrul Modern – Mijloace Multimedia” este implementat de Asociația Centrul Multimedia Teatru74 din Târgu-Mureș în parteneriat cu Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și are ca obiectiv general organizarea, pe parcursul a doi ani consecutivi, a două stagii de practică profesională în domeniul „teatrului modern”, cu accent pe mijloace multimedia. Grupul țintă al proiectului este format din studenţii celor două facultăți de teatru din regiunea centru: Târgu-Mureș și Sibiu, de la specializările actorie, coregrafie, animație – teatru de păpuși, regie şi scenografie. Conform programului, la finalul fiecărui stagiu de practică, se vor organiza evenimente de diseminare a rezultatelor proiectului, pe parcursul a trei zile.
În cadrul acestor evenimente, organizate în Sibiu și Târgu-Mureș, vor fi prezentate spectacolele rezultate în urma stagiului de practică și se vor organiza conferințe de presă și dezbateri privind spectacolele și aspecte legate de desfășurarea proiectului, cu participarea studenților implicați în proiect, dar și a publicului. Toate spectacolele din cadrul acestui proiect vor avea ca tematică utilizarea mijloacelor multimedia, fie ca instrumente moderne de expresie, fie ca alternativă la decorul clasic.
Spectacolul va avea loc la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte din Sibiu.
Cele mai frumoase doamne și domnișoare experte în ale schiului și snowboardului vor oferi un spectacol memorabil pe pârtie, sâmbătă, 8 Martie, de Ziua Femeii, la o nouă ediție a concurului Miss Bikini Arena Platoș. Miss Bikini Arena Platoș 2014 duce competiția la un alt nivel.
Pe lângă premiul de 1.000 de lei oferit și anul trecut concurentei câștigătoare, cea care va câștiga ediția din acest an primește și o excursie la surf în Tenerife, oferită de SupAcademy Tenerife. Camp-ul de surf durează șapte zile și conține antrenamente și diferite excursii și activități sportive, de la înot alături de delfini la snorkeling printre țestoase sau plimbări cu kayak-ul la apusul soarelui.
Concursul va fi compus din mai multe probe. Proba de slalom va avea loc pe pârtia D, cea mai accesibilă pârtie a complexului de schi, iar concurentele vor trebui să coboare pârtia pe schiuri sau pe placă îmbrăcate în orice tip de costum de baie sau în lenjerie.
Concursul va fi cronometrat, fiecare concurentă urmând să obțină un punctaj în funcție de rapiditatea cu care va termina proba. Cursa de slalom va fi urmată de mai multe probe, de această dată fără schiuri în picioare.
Câștigătoarea concursului va fi cea care adună cele mai multe puncte în toate probele concursului. Înscrierea la concurs este gratuită iar doritoarele se pot înscrie în avans pe email, la adresa [email protected] sau în ziua concursului, începând cu ora 10, în apreschi. Concursul va începe la ora 12:00.
Ca o avanpremieră la Ziua Femeii sau un antrenament pentru concursul Miss Bikini, Arena Platoș vine în primele zile de primăvară cu o ofertă de nerefuzat pentru doamne și domnișoare. În primul weekend din luna martie toate femeile beneficiază de preturi reduse la skipass-uri. Cel de puncte va costa 30 de lei, cel de zi și de nocturnă 35, iar cardul de weekend 50 de lei.
Caravana Docuart - o prelungire a București Docuart Fest, festivalul de film documentar românesc care a avut deja primele două ediții în capitală – va poposi, în 8 martie la Sibiu.
„Brașov, Sibiu, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara sunt orașele în care vor fi proiectate filmele documentare câștigatoare în anii precedenți la București Docuart Fest, dar şi documentare invitate, precum "Aici adica... acolo" în regia Laurei Căpățână Juller”, spun organizatorii.
O parte dintre proiecții vor fi urmate de sesiuni interactive realizate de criticul de film Florin Barbu, unde publicul va putea purta un dialog cu cei din culisele documentarelor. Laura Căpățână Juller este unul dintre regizorii care vor însoți caravana în cele cinci orașe. Documentarul ei, "Aici adică… acolo" tratează drama copiiilor care stau şi aşteaptă părinţii plecaţi la muncă, în străinătate.
PROGRAM: „Stremţ 89”, regia Anda Puşcaş si Dragoş Dulea, câștigator al trofeului Docuart Fest. „În umbra castelului”, regia lui Csibi Laszlo, câștigător al premiului pentru cel mai bun film documentar studențesc. „Carpe Noctem”, regia Constantin Radu Vasile, câștigator al premiului pentru cea mai bună regie, secțiunea documentar studențesc. „Dupa FEL si CHIP” regia Paula Oneț, câștigătoare a premiului pentru cea mai bună imagine, secțiunea documentar studențesc.
„Aici adică… Acolo”, prezentat în cadrul București Docuart Fest în afara programului competional, în regia Laurei Căpăţână Juller. Un film despre o problemă globală vazută la microscop. Proiecția documentarului va fi urmată de o masă rotundă, interactivă cu publicul, la care vor participa o parte dintre membrii echipei.
„Exploratorul”, regia Titus Muntean și Xantus Gabor. Filmul urmărește firul vieții lui Emil Racoviță, fondator al unei noi științe, biospeologia și al primului Institut de speologie din lume de la Cluj. Producție cu rol de document. Proiecția documentarului va fi urmată de o masă rotundă cu publicul, la care vor participa o parte dintre membrii echipei.
Filmele vor putea fi văzute de la ora 17:00, la Cinema ASsra, Piaţa Mică, nr. 11. Intrarea este liberă.
Tot de 8 Martie, de la ora 17:00, doamnele vor avea parte de răsfăț la Shopping City Sibiu: vor putea admira noile colecții primăvară - vară, într-o prezentare de modă inedită, oferită de brandurile prezente în Shopping City Sibiu.
Cei mai norocoși vor pleca acasă cu premii instant oferite la concursurile moderate de invitatul surpriză - Dezbracatu’. Ziua Femeii va fi completă cu un concert oferit de Holograf, la care intrarea este liberă.
„Nora” de Henrik Ibsen, revine pe scena sibiană sâmbătă, 8 martie, de la ora 19:00, la „Radu Stanca”. Producția Teatrului Național din Sibiu este o adaptare după piesa „O casă de păpuşi” a dramaturgului norvegian Henrik Ibsen. Manuscrisul semnat de autor a fost inclus, în urmă cu zece ani, în Programul Memoria al UNESCO ca semn al recunoaşterii valorii istorice a textului prin faptul că a influenţat naturalismul şi feminismul. Nora Helmer este o femeie care a fost condusă toată viaţa fie de tatăl ei, fie de soţul Torvald.
În momentul în care căsnicia îi este pusă la încercare, valorile Norei încep să se schimbe şi femeia decide să îşi ia soarta în propriile mâini. Personajul Emmy este fiica Norei și a lui Torvald Helmer.
Pentru regia acestui spectacol, Radu - Alexandru Nica a primit premiul UNITER pentru debut în anul 2005. Spectacolul de la Sibiu se remarcă prin schimburile de replici concise și rapide, relaţiile puternice şi dezinvolte dintre personaje. Ineditul acestei montări constă în cercetarea coregrafică prin care se redă tema centrală a textului: neputinţa partenerilor de a ajunge unul la celălalt.
“Puiul de lebădă”, regizat de Monica Baldea, este piesa de teatru dedicată micuţilor, în acest sfârşit de săptămână. Spectacolul este o adaptare după povestea scrisă de autorul de literatură pentru copii Hans Christian Andersen, care are drept erou un boboc de lebădă, clocit de către o raţă.
„Câte umilinţe a putut să îndure micuţul, din partea tuturor, doar pentru simplul fapt că nu era asemenea celorlalte! Toţi îl dispreţuiau şi se purtau urât, spunându-i cuvinte grele şi rănind-o chiar şi pe mama raţă, care îl iubea la fel de mult ca pe ceilalti puişori ai săi. Ba chiar a fost sfătuită să îl alunge, căci făcea de râs neamul mândru al raţelor. Finalul poveştii va putea fi aflat doar la Teatrul Gong”, spun organizatorii.
Spectacolul va avea loc duminică, 9 martie, de la ora 11:00, la Teatrul Gong. Preţul unui bilet este de 6 lei. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 8 ani.
Spectacolul de teatru coregrafic al cunoscutului dansator român, Gigi Căciuleanu – „Mozart Steps” va încheia seria spectacolelor din acest weekend la „Radu Stanca”.
”Spectacolul prezintă confruntarea dintre două universuri, muzica lui Mozart și dansul lui Căciuleanu, urmând să fie prezentat anul viitor în programul oficial al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Multiplele referințe culturale ancorate în acest spectacol creează un spațiu ce excelează în energii și care se folosește de corpurile actorilor pentru a crea un imaginar poetic vibrant. Coloana sonoră a spectacolului propune o reinterpretare a lumii mozartiene, o paralelă între muzica occidentală clasică și cea orientală a eternului Egipt printr-un montaj după un concept de Hugues Curzon şi Ahmed al Maghreby pentru albumele «Mozart l’Egyptien» și «Mozart in Egypt»”, descriu reprezentanții Teatrului Național Radu Stanca.
Din distribuția spectacolului fac parte atât actori ai secției române, cât și a celei germane, dar și studenți la Actorie în cadrul ULBS.
”Mi-am propus, ca primă etapă de lucru, să-i metamorfozez pe cei cu care voi lucra, și care nu sunt dansatori de meserie, încercând să-i preschimb din Actori în DansActori. Îmi propun nu numai să-i pun în scenă ci, mai degrabă, să-i coregrafiez, să-i fac să danseze. În sensul cel mai frumos al cuvântului”, a declarat Gigi Căciuleanu.
Spectacaolul va avea loc duminică, 9 martie, de la ora 19:00, la „Radu Stanca”.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: București Docuart Fest , Monica Baldea , Caravana Docuart , Claudiu Fălămaș , Andrada Grosu , Teatrul Gong , Shopping City Sibiu , Piața Mică , Florentina Dumitru , Claudiu Urse , Artă Teatrală , Hans Christian Andersen , Bogdan Sărătean , Festivalului Internaţional , Lucian Blaga , Florin Barbu , Adriana Bârză , Radu Stanca , Laura Căpățână Juller , Alexandru Udrea , Andrada Poplăcean , Teatrul Naţional , Laurei Căpățână Juller , Henry Miller , Teatrului Naţional Radu Stanca , Arena Platoș , Mihaela Şandru , Ofelia Popii , Mihai Păcurar , Miss Bikini Arena Platoş , Miss Bikini , Dana Taloş , Codruţa Vasiu , Alexandru Nica , Gigi Căciuleanu , Gavriil Pinte , Ziua Femeii , Mozart Steps , Titus Muntean , Personajul Emmy , Alexandra Roatiş , Fabiola Petri , Lia Bugnar , Torvald Helmer , Emil Racoviță , Ştefana Geleriu , Henrik Ibsen , Hugues Curzon , Oana Marin , Nora Helmer , Șerban Puiu , Programul Memoria Lumii , Ofeliei Popii , Alexandra Mihalache , Viorel Raţă , Constantin Podu , Sebastian Dobrescu , John Lennon , Kurt Cobain , Antonin Artaud , Andreea Moșoiu , Csibi Laszlo , Producţia Teatrului Naţional , Valeriu Iarca , Anais Nin , Robert Mihart , Vincent Van Gogh , Yoko Ono , Proiectului European , Laura Ilea , Multimedia Project , Mijloace Multimedia , Proiectului Teatrul Modern , Academy Tenerife , Raluca Ivan , Angelica Cosma , Asociația Centrul Multimedia T , Diana Lomotă , Mijloace Moderne , Mădălina Dorobanţu , Anda Puşcaş , Carpe Noctem , Constantin Radu Vasile , Dragoş Dulea , Paula Oneț , Xantus Gabor
Vizualizari: 603
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Emil
Acum 2 ore
Matei
Acum 2 ore
Slanina
Acum 2 ore
S
Acum 3 ore
Parinte de la Peda