Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Cristi Minculescu se intoarce pe scena. In 27 martie concerteaza la Sibiu

Cristi Minculescu, care în urmă cu un an a anunţat că părăseşte definitiv grupul Iris şi s-a stabilit în Germania, revine pe scena muzicală românească şi va susţine, în luna martie, o serie de concerte alături de Nuţu Olteanu, Anders Diephuis şi Ken Sundberg, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

În urmă cu peste un an, Cristi Minculescu, vocea care a dat marca inconfundabilă a trupei Iris, a anunţat ca părăseşte definitiv grupul alături de care a cunoscut consacrarea deplină. Mai mult decât atât, artistul s-a stabilit în Germania, la Regensburg, împreună cu familia, şi a comunicat public, în repetate rânduri, că este vorba despre o hotarâre definitivă, dar că el râmâne deschis oricăror colaborari artistice şi că va reveni în România ori de câte ori va fi solicitat să susţină concerte.

Ideea unei colaborări între Nuţu Olteanu şi Cristi Minculescu s-a materializat la insistenţele Fundaţiei Phoenix, care îl reprezintă pe Cristi Minculescu. Fondator al trupei Iris, alături de Emil Lechinteanu, compozitor al primelor succese ale grupului şi chitarist solo în epoca de glorie absolută din anii '80, Nuţu s-a stabilit în Suedia la începutul anilor '90, urmându-şi cariera de instrumentist, vocalist şi profesor de muzică.

Astfel, Cristi Minculescu şi Nuţu Olteanu vor susţine o serie de concerte în ţară. Noului proiect i s-au alăturat şi doi muzicieni suedezi, Anders Diephuis şi Ken Sundberg.

Concertele vor avea loc în următoarele oraşe: Alba Iulia (Casa de Cultură a Sindicatelor, 26 martie), Sibiu (Club Oldies, 27 martie), Râmnicu-Vâlcea (Taverna Coroana Sârbească, 28 martie) şi Bucureşti (Club Route 66, 29 martie).

Repertoriul ales de Cristi Minculescu şi Nuţu Olteanu reuneşte piese antologice din patrimoniul Iris - "Trenul fără naş", "Pe ape", "Doar pentru voi", "Lumina zilei", "Noaptea", "Strada ta", "Cei ce vor fi". Totodată, fanii vor putea asculta şi preluări din repertoriul unor trupe precum AC/ DC, Bad Company, Whitesnake şi Led Zeppelin. De asemenea, ar putea fi cântate şi piese de pe noul album al artistului, aflat în pregătire.

"Va fi contribuţia noastră la renaşterea rock-ului. Piesele sunt în buna tradiţie a anilor noştri de început, dar vor suna foarte fresh, fiind în acelaşi timp româneşti, dar cu un aer scandinav!", a declarat Cristi Minculescu.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

joseph

Acum 10 ani

Da, da, l-a scos foamea din casă, nu fundația phoenix, să fim serioși. O voce slabă, în falset, fără dinamică și culoare. Cine dracu să-l asculte în Germania? S-a dus mitică la Regensburg, a crezut că stau câinii cu colacii în coadă, pe-acolo.<br> Ca și ăla cu colinizile lui penibile, ăsta câștiga bani românești de la fraieri, ca să-i cheltuie prin străinătățuri. Să le fie de bine, io nu mă duc!
Raspunde

Nelu Oprea

Acum 10 ani

Nu mulţumim, nu avem nevoie de olteni si iashoveni la noi în oras sa ni-e cânte. Noi si cand ne c.acam fredonam Richi Dandal si Veta Vicoveank. Sibiu, desigur.
Raspunde

@1

Acum 10 ani

Băi gică-contra dar cred că nici nu-ți cerea ție nimeni să te duci la concert,și-așa nu prea ai timp,tu fiind de serviciu în slujba sasului și-n weekend....deci lasă tu critica muzicală că ești afon,dacă cântau epavele de la RIFF mergeai,îți luai învoire?
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Mi-ar plăcea să aglutizăm sferomitrul dar nu atât de implentiv.
Raspunde

Herlock Sholmes

Acum 10 ani

O voce mare intr-un cap de idiot! Nici eu nu ma duc, ca nu m-o invitat ala de la pct. 3. Mai bine fluier ca richi dandal si fi-su, pe buda cand ma chac!
Raspunde

yyy

Acum 10 ani

Oare stirea asta nu e de anul trecut? Intre timp, cristi s-a intors de ceva vreme in muzica cu lotus. In oldis a can\'t at, intr-adevar.
Raspunde

roackeru

Acum 10 ani

Vai ce m-am speriat am crezut ca s-o lasat de beut, dar el nici de \'cantat\' nu se poate lasa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus