Vineri,
28.01.2022
Ceata
Acum
-2°C

Mafia benzinarilor

În cazul în care ați cumpărat combustibili pentru mașina dumneavoastră de la benzinarii din Sibiu cu origini în Mărginime, există imense șanse ca ceea ce aveți în rezervor să fie ori motorină furată, ori uleiuri minerale, cu o cifră octanică ridicată, vândute ca benzină sau motorină. Iar banii pe care i-ați plătit au mers în conturile mafiei benzinarilor din Sibiu, care nu ”au făcut partea” și cu Statul Român.

8 septembrie 2012. În Sibiul însorit e mare agitație și plin de presă mondenă. Dumitru Pavel Ghișe (proprietarul benzinăriilor Ana Oil și a lanțului de hoteluri Ana) își însoară fiul în cadrul unei opulente nunți ale cărei costuri au fost estimate la 250.000 de euro. O lună mai târziu, Ghișe este pus sub urmărire penală pentru evaziune fiscală. Dosarul în urma căruia Ghișe a fost și trimis în judecată la Brașov urmărește activitatea infracțională a unui amplu grup ce vindea - în România - motorină care ar fi trebuit să fie undeva prin Polonia, după acte. Prejudiciul estimat – 21,3 milioane de lei.

Un an mai târziu, același Dumitru Pavel Ghișe este înștiințat că într-un alt dosar i s-a preschimbat încadrarea faptelor pentru care este urmărit penal. Și că este urmărit pentru complicitate la evaziune fiscală, într-un dosar în care sibienii erau ”cap de afiș” și în care prejudiciul total a fost estimat la peste 6,4 milioane de euro. Practic, prin intermediul unor de benzinari din Mediaș și Mureș, Ghișe a vândut la pompe uleiuri minerale, solvenți sau aditivi, în loc de benzină sau motorină.

Dosarul Motorina

Dosarul Motorina a fost deschis în iulie 2010 de către procurorii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, care urmăreau ”operațiunile ilicite economice”, efectuate de un grup de oameni de afaceri din Brașov. Rețeta acestora era ”simplă”: cumpărau combustibil fără plata accizei, combustibil destinat exportului sau unor antrepozite fiscale care, de asemenea, funcționau în regim suspensiv de plată a accizei și TVA-ului (antrepozitul fiscal este locul în care produsele accizabile sunt produse, transformate, deţinute, primite sau expediate în regim suspensiv de accize de către un antrepozitar autorizat în cadrul activităţii sale). Doar că acești combustibili nu părăseau niciodată țara și nici nu ajungeau în invocatele antrepozite, ci erau livrați direct benzinarilor, printre care și cei din Sibiu. Carexima SRL, din Brașov, este firma care cumpăra motorina pentru export sau pentru antrepozite și pentru care, astfel, nu se plăteau nici accize și nici TVA. Colaboratorii sibieni ai celor de la Carexima au fost – după cum au stabilit procurorii BBCO – benzinarii de la Ana Oil și Aral, Dumitru Ghișe și, respectiv, Dumitru Bratu. Aceștia preluau motorina fără accize și TVA și o vindeau cu toate taxele respective incluse.

Cumpărau de la cerșetori

Iunie 2010, Râmnicu Vâlcea. Inspectorii fiscali opresc în trafic o autocisternă, încărcată cu 31.700 de litri de motorină. Combustibilul provenea de la SC Petrucrisvic, din Oradea, și avea drept destinație Ana Oil SRL din Sibiu.

Mai târziu, procurorii aveau să descopere că SC Petrucrisvic SRL este administrată, în acte, de către un om al străzii, un cerșetor, convins de benzinari să accepte preluarea societății cu numele amintit. Firma era folosită de Ana Oil SRL și Aral SRL, printre altele: chiar dacă în realitate motorina provenea de la SC Carexima SRL, în acte proveniența acesteia era SC Petrucrisvic SRL, ai cărei falși administratori certificau în acte faptul că au plătit atât accizele legale, cât și TVA-ul aferent. De cealaltă parte, brașovenii de la Carexima ”scăpau” în acte de motorina cumpărată fără accize vânzând-o către o rafinărie din Polonia (care o cumpăra, potrivit normelor legale, tot fără accize și TVA). La o simplă verificare, polițiștii polonezi – solicitați de procurorii brașoveni – au văzut că mașinile care ar fi transportat motorina în afara României sunt, de fapt, autoturisme personale, iar persoanele enumerate ca șoferi nu există. Rafinăria poloneză, de asemenea, a arătat că nu a lucrat niciodată cu SC Carexima SRL din Brașov.

Jaf de amploare și piste false

Peste 200 de cisterne cu motorină fără accize și TVA au fost cumpărate de brașoveni în nici patru luni din anul 2010. Cea mai mare parte din motorină nu a ajuns nici în antrepozite și nici în Polonia, ci în pompele benzinăriilor din Sibiu, printre altele.

Colaboratorii sibieni ai rețelei de la Brașov au fost benzinarii de la Ana Oil și Aral SRL. Adică Dumitru Ghișe și Dumitru Bratu. Alături de aceste firme, în circuitul de spălare a banilor ilegal obținuți au fost cooptate și alte firme din Sibiu, doar că acestea nu au fost puse sub acuzare de către procurori. Exemple de astfel de firme sunt AWA Oil, Petrosib Oil și Oil E5 SL, care de asemenea au cumpărat motorina celor din Brașov prin intermediul firmelor-fantomă.

Piste false

Dumitru Ghișe, prin Ana Oil, de exemplu, a cumpărat în decursul a doar trei luni, motorină ”furată” în valoare de 5,7 milioane de lei. Actele prin care Dumitru Ghișe a încercat să justifice proveniența legală a motorinei au pus autoritățile pe piste false: nu există nici mașinile cu care Ghișe susține că a transportat motorina (sau dacă există acestea sunt, de fapt, autoturisme) și nu există nici persoanele indicate ca fiind cele care au întocmit facturile ce atestă că pentru motorina din pompele Ana Oil au fost plătite atât accizele, cât și TVA.

Pavel Ghișe a fost contactat de Turnul Sfatului pentru declarații pe marginea acestui dosar. Inițial, Ghișe a amânat discuția, dar după ce a aflat subiectul a refuzat să facă orice comentariu.

Hop! și cu protecția

21,3 milioane de lei era suma ce ar fi trebuit să intre, în decurs de patru luni, în contul statului. În realitate a fost împărțită între benzinari implicați în rețea și funcționarii din Fiscul brașovean, de la directori la simpli inspectori, care astfel au lăsat așa numitul antrepozit fiscal ”în pace”. Dar sprijinul cel mai serios era oferit de conducerea ANAF la nivel central, arată procurorii. Potrivit lor, Sorin Blejnar – în acea vreme șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală - ținea legătura cu brașovenii prin intermediul șefului său de cabinet, Codruț Marta. Rolul lui Blejnar era de a împiedica ”orice control sau inspecție fiscală efectuată de persoane din subordinea lor, care ar fi condus la stabilirea situației fiscale complete și corecte a antrepozitarilor”. ”Blejnar Sorin și Codruț Marta au blocat orice control la SC Euroil SRL, chiar dacă unii lucrători vamali au sesizat existența unor nereguli, motivând că nu trebuie să intervină în această afacere întrucât firma este supravegheată la nivel înalt”. Cei de la Euroil au cumpărat, în acest dosar, motorină de la Ana Oil.

Un dosar cu istorie

Dosarul Motorina a fost trimis în instanță pe 7 septembrie 2012. Trei luni mai târziu, rechizitoriul a fost refăcut, iar procesul a fost repus pe rolul Tribunalului Brașov în septembrie 2013.

Bratu Dumitru a fost pus sub  urmărire penală în 2 mai 2012 pentru aderare la grup infracțional organizat și evaziune fiscală. Aceleași acuzații au fost puse și pe numele lui Dumitru Ghișe, dar în data de 5 octombrie 2012. Firma pe care o conduce a fost pusă sub urmărire penală pe 2 mai 2012. În aceeași zi a început urmărirea penală și împotriva Aral, ambele societăți fiind acuzate de evaziune fiscală. Aceste firme, susțin procurorii, ”au sprijinit nemijlocit activitatea grupării, constituită în scopul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, prin intermediul lor fiind mascată, deghizată, adevărata proveniență a carburantului, scos de sub regim suspensiv și a fost reciclată întreaga sumă de bani obținută din vânzarea combustibilului”.

În prezent, ”potrivit dispoziţiilor tranzitorii ale noului cod de procedura penală, cauza a fost transpusă în camera preliminară prin rezoluţia judecătorului de cameră preliminară din data de 05.02.2014”, informează reprezentanții Tribunalului Brașov.

În următoarea ediție tipărită a ziarului Turnul Sfatului puteți citi și cum au descoperit procurorii că, la unele pompe, benzinarii sibieni vindeau drept benzină sau motorină diferite uleiuri minerale importate.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

56 comentarii

socialistul

Acum 7 ani

Daca-i asa atunci patronii acestor benzinarii ar trebui sa fie \"cazati\' alaturi de Ilie de la puscarie adica acolo unde se afla si celalalt excroc sibian CARABULEA NU SA SE PLIMBE LIBERI PE STRADA. Tot la puscarie ar trebui sa stea si :sefii: care i-au ajutat si pe care i-au sponsorizat. In final am o intrebare: De ce trece atata timp de la descoperirea faptei si pana la intrarea vinovatilor in puscarie
Raspunde

pd -l

Acum 7 ani

PD -L.
Raspunde

B.Utoru

Acum 7 ani

Şi pentru că toate acestea (şi multe altele) trebuiau să poarte un nume, un singur nume, li s-a spus: Băsescu.
Raspunde

@2,3

Acum 7 ani

Corect fraților,până nu se retează de la rădăcină protecția acestor impostori benzinari proveniți din ciobani nimic nu inaintează,iar la capitolul protecție foarte probabil intră marta,blejnar,ariton-de după pom,codruța koveszi strâns uniți sub umbrela marelui chior escroc al țării-BĂSELU.
Raspunde

Dezamăgit

Acum 7 ani

După revoluție, când au început jafurile în România, lumea plângea după justiția comuniștilor care a ținut corupția la un nivel mai mic, chiar acceptabil. Acuma, când au intrat „la apă” o serie de „grei”, lumea s-a schimbat și plânge de mila unor infractori care au furat mult: politicieni ca Năstase sau primari de mari orașe, sau președinți de consilii județene, sau bișnițarii din fotbal, Becali etc. Până și de țiganii cămătari îi este milă acestei părți din opinia publică. Hoții de la PSD vor amnistii pentru ai lor etc. Hoții de la PDL se simt trădați de Băsescu (alt hoț). Se promovează prescriptofilia și se caută toate artificiile ptr ca borfașii să fie liberi, printre noi, ca să se poată îmbogăți pe spatele nostru. Este iresponsabilitate! Justiția, mână în mână cu serviciile, trebuie să strângă șurubul mult mai tare, să înfunde cât mai mulți hoți, să bage frica în toți cei predispuși la infracțiuni și să limiteze la maximum corupția.
Raspunde

pdlist

Acum 7 ani

ŞI DE ARITON NU ZICEŢI NIMIC ?????????NU I IMPLICAT ŞI DOM SENATOR ?????
Raspunde

oarecare

Acum 7 ani

bai frustratilor ,astia de ii tot faceti ciobani au adus prosperitatea de care se bucura sibieni in comparatie cu disperarea care este in 90 la suta din tara ,bai dupa nea ilie care va dat de lucru in tara la 6000 de famili ,urmeaza margineni sibiului ,ba ii trebuie la ponta bani s-a faca comarnic -iasov ,si de unde vrei s-a ia bani de ,gorj ,vilcea ,vaslui ,vrancea etc ,aia sunt niste sugative la bani publici ,somaj de 50 la suta,aici de la sibieni ca economia functioneaza ,nu a ajuns ca comunisti au devalizat brandurile economice ale sibiului ,acum vi s-a pus pata pe oameni harnici si cu initiativa ,ba ducetiva la ,berceanu ,dragnea ,videanu etc aia au tepuit tara ,si la ala care va da sfaturi de la jilava ,nastase 9 case ,s-a tot faci puscarie 8 luni si s-a ramii printre cei mai bogati in top 300 ,ba devalizatori care ati praduit tara stati pitulati dupa legile strimbe pe care leati ticluit impreuna cu justitia
Raspunde

@7

Acum 7 ani

Ai dreptate nu sunt doar astia ciobani. Ciobani sunt cam toti sibienii. E drept ca unii se ocupa acum cu transporul de pers , altii si-au facut benzinarii si sunt mari evazionisti sau se ocupa cu ciorditul fondurilor de la handicapati dar toti au ramas cu acelasi creier de cioban. Pe de alta parte comarnic brasov nu se face cu banii celor din valcea ea este prima autostrada privata din tara dar pt niste ciobani e prea greu sa priceapa ce inseamna asta
Raspunde

anonim

Acum 7 ani

Nu-i iau apararea lui Basescu, dar un singur om nu e responsabil pentru ce fac alte sute de oameni. Se arata cu degetul catre un singur om, ca si cum el ar face tot raul. Toti sunt vinovati, toti sunt corupti.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

anonim, n-ai înţeles. Beutorul ăla se referea că lupta cu mafioţii e simbolizată de băsescu. Că dacă nu era el, toţi erau în libertate, bine mersi.
Raspunde

cri

Acum 7 ani

asae ... daca nu se reusea un sistem judiciar independent , cel putin BAsescu a reusit cu procurorii... daca nu se reusea asta nu erau descoperiti nici pana in ziua de azi...Acum vom vedea de la anul ce se va intampla , cand va ajunge Ponta presedinte...ii va amnistia pe poti si ne vor rande toti in nas... in timp ce noi ne uitam luna de luna cum din munca noastra merg o gramada de bani la stat....
Raspunde

croitoru

Acum 7 ani

Oare pe cand un reportaj cu mafia de la ITM SIBIU, unde scapi de amenda daca ai contract cu inspectorul sef adjunct si firmele coordonate de el? Aviz DNA, poate intra pe fir si in acest caz
Raspunde

marcel

Acum 7 ani

bun articol,dar vreau rezultete,sa-i vad pe titii hotii astea la puscarie,nu-i vede nimeni?si cati mai sunt peste tot capete mari ale jafului sibian,pe ei oameni buni ,ca astea ne fura tara,sleahta lui base,
Raspunde

marius

Acum 7 ani

ce noutate...ca benzinarii au furat statul.....sa fim seriosi se stia in tot orasul ca astia fura.dar specific poporului roman...stam si ne uitam ca prostii!!!!!!!!!!! ....si pana la urma ne meritam soarta daca suntem, fie si tacit, complici la jaf..
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Marius, e suficient să nu cumperi benzină sau motorină de la ei. <br> Restul trebuie să facă instituțiile statului, că de aia le plătim. Și uite, parcă au început să facă.
Raspunde

@7

Acum 7 ani

ce prosperitate au adus benzinarii sibienilor? dar nea de la puscarie? delirezi
Raspunde

@8

Acum 7 ani

daca citesti mai atent articoloul vei vedea ca firma aia din bv e marele hot. doar o parte din ce fura ai vand astia din sibiu. asa ca din bv trebuie fcauta o autostrada direct catre aiud sau poarta alba
Raspunde

@ joseph

Acum 7 ani

benzinarii erau ocrotiti de blejnar. asa reiese din articol. pai blejnar omul cui e? probleme e ca vin alegerile si alea trebuie sponsorizate. acum marea lupta se da pentru directia in care vor curge banii negrii. cine va avea bani de campanie si cine nu.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Păi, chiar așa, al cui e? <br> Băi, sunteți atât de fraieri încât nu realizați că s-a terminat iepoca năstase, văcăroiu, tăriceanu, în care se fura că-n codru. <br> Acum, ca să furi trebuie să fii un pic mai șmecher, n-o să mai vedeți prea mult timp ciobani îmbogățiți în libertate, așa că uitați-vă bine la ei.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

n-ati fi vazut voi asta pe vremea lui ilici iliescu sau constantinescu. <br>***www.evz.ro/detalii/stiri/fost-procuror-general-adjunct-al-romaniei-condamnat-la-inchisoaer-cu-executare-1086258.html
Raspunde

@19

Acum 7 ani

Și-n perioada 2004-2012,când s-a furat mai ceva ca-n codru cine a fost la ”butoane” și i-a protejat pe benzinarii ăștia evazioniști,nu cumva băselu prin slugile lui gen blejnar,ariton,marta și alții?tu ai ce ai și dai vina numai pe năstase,văcăroiu etc dar pe portocaliii penali pdl-iști-cu care simpatizezi aiurea-nu-i vezi?fă-ți o comandă la niște ochelari speciali cu care să vezi în toate direcțiile în mod echidistant...dacă nu...mucles!
Raspunde

@ joseph

Acum 7 ani

tu nu intelegi ca acum base e la putere, banii murdari merg in directia aia...de fapt altcumva: banii murdari merg in directia inaltelor functii politice. si politicienii se lupta sa ajunga pe traiectoria banilor. pd-l a fost si a iesit de pe traiectorie, baselu inca mai e. blejnar pe timpul cui a fost mare si tare? pe vremea lui iliescu sau a lui constantinescu? nu. el a fost mare si tare in epoca beselului. el trebuia sa-i aduca bani baselului si pd-l-ului. acum cacealmaua asta de dosar penal se rezolva cand psd-ul va fi total in calea banilor. fara alte amestecuri. oricum eu sunt curios cand urmeaza artion. cu executare.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

ba eu înțeleg perfect, acum e un râu de bani, atunci era o mare de unde se adăpau toți hoții, proști, deștepți, ciobani etc. <br> acum se-adapă numai câțiva mai șmecheri, că nu pot zice că-s mai deștepți, și ăia îs cam umezi în izmene, că nu mai au siguranța din alte vremuri. <br> Chestia asta e un pas înainte pentru țărișoara mea. <br> Iar de scăpat nu scapă nici unul, stai liniștit.
Raspunde

@ joseph

Acum 7 ani

vreau sa-l vad si pe base. cu executare. poate nu pentru benzina. dar pentru altele.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Pe base l-om vedea atunci când acolo sus ajunge unu mai breaz ca el. Deocamdată, el este omul care a făcut posibilă minunea asta. El și Occidentul, binenteles. <br> De ce crezi că a fost preferat (de către Occident) și lui năstase și lui geoană și lui antonescu?
Raspunde

@25

Acum 7 ani

Orbuleeee,a fost preferat de escrocii occidentali pt că a fost cel mai ușor manevrabil,cel mai ușor coruptibil și cel maidispus să-ți vândă propria-și țară pt niște comisioane străine infime,ce-i folosesc lui și camarilei pdl dar îi dăunează la maxim unei țări tot mai îndatorată,sărăcită și subjugată...știam că ai creierul spălat ...dar nici chiar așa....
Raspunde

ERATĂ

Acum 7 ani

”Să-și vândă” nu cum greșit am scris....viteza bat-o vina.
Raspunde

Petre Porumbarul

Acum 7 ani

Principali vinovati suntem noi.Am selectat cei mai buni HOTI si iam propulsat in functi i inalte sa poata fura nestingheriti.Voi nu vedeti ca la priministru i s-a facut mila de BORFASII din fotbal .Ce mai aveti de zis.Spune-mi cine ti-e prieten ca stiu cine esti tu.-
Raspunde

@26

Acum 7 ani

\"Sa-si vanda\" zici? Inseamna ca este a lui si face ce vrea cu ea. Mai greu este sa gasesti cumparatori interesati...
Raspunde

Jiji

Acum 7 ani

Cel mai mare vinovat in Romania e JUSTITIA. Daca Justitia si-ar fi facut treaba, acesti impostori nu ar fi existat atata timp. n-ar fi in libertate acum. La foarte multi asa zisi oameni de afaceri l-i s-au prescris faptele, de ce? procurori in cardasie cu ei...
Raspunde

@30Jiji

Acum 7 ani

Corect gogule...ai perfectă dreptate,oare n-am putea importa ceva procurori și judecători din Germania,Elveția,Suedia că ai noștri sunt cam expirați și cam coabitează cu infractorii???
Raspunde

@8

Acum 7 ani

ba ar fi bine ca tu sa ai creierul sibienilor,masochist securist lipit la banii publici ai sibienilor,tiritura parazitara,ba sibienii sint oameni harnici si destepti de aia au prosperat ,bubuie invidia in tine cu comentariile tale jegoase,hirciog parazitar
Raspunde

@32

Acum 7 ani

Hai da clopu jos din cap si baga ceva si cu deconcentratele. Cred ca numai voi nu va dati seama cat sunteti de prosti si penibili
Raspunde

@33

Acum 7 ani

ba hirciog timpit,prost si puturos ,ai vrea sa fi si tu sibian,securist comunist platit din banii deconcentratelor furate de la Sibiu,ba asa faceau comunistii,o treaba extrem de serioasa o persiflau sa duca lumea in eroare,banditule.
Raspunde

@34

Acum 7 ani

Hirciog se scrie cu â,timpit la fel cu â, sa fi cu doi i etc. Se pare ca ciobanilor nu prea le place scoala
Raspunde

@33

Acum 7 ani

Gata lecitina ,,,, treci naiba pe Xanax ca faci apoplexie
Raspunde

@ joseph

Acum 7 ani

pai base promite orice numai sa ramana la butoane. vreau sa vad ca base il infunda pe videanu, sau pe udrea. atunci te cred ca baselu\' e un minunat luptator anticoruptie - razboinicul dreptatii. sper sa dea o tabla cu razboinicul luminii acolo la ascunzis.
Raspunde

@33

Acum 7 ani

bai, tu traiesti cu speranta ca la bv veti avea un aeroport la fel de mare si de modern ca cel din sibiu..il veti avea...la p..ivara.
Raspunde

...

Acum 7 ani

cica zic americani: dimineata la 6, a poarta fabricii e o gramada imensa de vite. pana seara, toate sunt conserve. zic japonezii: dimineata la 6, la poarta fabricii stau garniturile de tren pline cu isip. pana seara tot nisipul se transforma in lcd-uri, diode, electronice, etc. zic iasovenii: dimineata la 6 incep sapaturile pentru fundatia fabricii de bere. la ora 8, toti muncitorii sunt beti
Raspunde

..

Acum 7 ani

garniturile de tren pline cu nisip...rectific
Raspunde

@38

Acum 7 ani

Singura mea speranta e ca sa iti iei doza normala de Xanax de dimineata ..astfel incat sa nu mai ai crize seara..hihihi
Raspunde

@ 41

Acum 7 ani

nu stiu ce-i aia xanax si la ce foloseste. la mine in familie nu foloseste nimeni. poate in familia ta e ceva obligatoriu daca zici ca doza e normala. asa ca spor la xanax.
Raspunde

@33,35,41

Acum 7 ani

V-ati imbatat? Am auzit ca v-ati construit fabrica de bere. A-ti ingropat magaru cu p...a-n sus.
Raspunde

@43

Acum 7 ani

Treaba cu magaru.....trebuie sa recunosc: haioasa rau. Sunt amuzante glumele asta ale ciobanilor
Raspunde

embargoul

Acum 7 ani

asupra transpotului petrolier in Yugoslavia (va mai amintiti) a prilejuit aver mari traficantilor si institutiilor cu misiune in domeniu. Va mai amintiti unreportaj BBC tranmis la TVR in ~ 2000? (poate gresec) Embargo -ul merita \"reevaluat \"Cert e ca puterea din ultimii 9 ani are ceva de acoperit.
Raspunde

SIBIAN

Acum 7 ani

SA FIM SERIOSI SI REALISTI , AI 3-4 COPII POATE INTR-O FAMILIE SI NU-I POTI CONTROLA CUM VREI DUPA ANUMITA VARSTA SI POTI SPUNE SA CONTROLEZE BASESCU O INTRAGA TARA CUM VREA EL . SANT SI LEGILE DE ASA NATURA DE LE PERMITE 60 DE TERMENE DE JUDECATA ,,VEZI CAZUL VOICULESCU\" ADEVARUL CA NICI GAINARUL NU DOARME LINISTIT SI NICI MINISTRUL IN ,,ERA BASESCU\" SI ASTA ESTE INTRDEVAR MERITUL LUI EL FIIND CONCEPTUL D.N.A.ULUI
Raspunde

@ sibian

Acum 7 ani

sibian se scrie cu litera mica, latraturile sunt ok cu majuscule.
Raspunde

@34

Acum 7 ani

Ciobi potolestete ca ti-ai instigat toti colegii de stana sa latre pe aici.
Raspunde

sofia

Acum 7 ani

Domnul Ghise pune painea pe masa la sute de familii! Cand o sa le dati dumneavoastra locuri de munca la oamenii acestia, o sa cred ca sunteti mai buni, destepti si corecti. Nu ma intereseaza ca nu a platit nu stiu ce tva care oricum ajungea in buzunarul parlamentarilor. De ce nu este specificat niciunde cu cat tva contribuie domnul Ghise la stat( cu hotelurile,benzninariile) o proportie de sute de ori mai mare decat poate ca o fi adevarat ca nu a platit cu motorina. Un articol corect arata si partile pozitive, altfel nu este decat un articol manipulativ, domnule Deleanu.
Raspunde

@sofia

Acum 7 ani

Painea pe masa nu ti-o pune nici Ghise si nici altii ca el. Chiar crezi ca ei va angajeaza din grija fata de voi. Daca maine nu mai e suficient de profitabil pentru el sa va tina o sa zburati cat ai clipi in somaj. Cata vreme are de castigat mult de pe urma voastra o sa va dea si voua painea de care zici dar nimic mai mult. Dimpotriva chiar, ei nu ar fi ceea ce sunt acum daca nu ar fi destui ca tine... Naivitate fara margini ...
Raspunde

@48

Acum 7 ani

potolestete tu cocalare si ia-ti si ortacii,iesiti de pe saiturile sibiene.Doare invidia si frustrarea,cocalarilor
Raspunde

me

Acum 7 ani

asta, cand a fost pozat, ori era beat ori vroia sa-l imite pe charlie chaplin.
Raspunde

@52

Acum 7 ani

Moacă tipică de cioban poienar...ce te miri atât??? Aaaa,mai e și evazionist...am uitat.
Raspunde

@49

Acum 7 ani

cand iesi pe strada si vezi gropi, cand mergi la medic si-ti cere spaga pentru ca are salariul mic, cand iti duci copilul la scoala si va tremura de frig, adu-ti aminte ca ghise si altii ca el au furat statul si nu sunt bani pentru nimic. cei care fac azi evaziuni, fura de la copiii nostri. gandeste-te la asta inainte sa apari cu comentarii pe ts. sunt destui brasoveni tampiti care comenteaza aici, nu avem nevoie de prostiile tale
Raspunde

Amalia curvade benzinari

Acum 7 ani

Toata politia sibiana ii pupa in ***si ii face zei caci au avantaje si benefici, la fel si consiliul judetean
Raspunde

bondica nicolae

Acum 7 ani

pai si cu asa o frauda mare la fel ca si cinstitul celalalt de euroil nu inteleg de ce nu se pune sechestru asigurator pe tot ce au benzinarii hoteluri etc. asa e normal sa fie?lasati-le timp sa isi mute averile pe vreo baba tamara sau la copii si dupa aia ii bagati 2-3 ani de stat efectiv si sa rezolvat treaba.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus