Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-3°C

"Quod Erat Demonstrandum", in care joaca si Ofelia Popii, a castigat marele premiul la Festivalul de Film din Siberia

Lungmetrajul "Quod Erat Demonstrandum", regizat de Andrei Gruzsniczki, a câştigat marele premiu Golden Taiga, la cea de-a XII-a ediţie a International Debut Film Festival, care s-a desfăşurat în Siberia.

"Quod Erat Demonstrandum", scris şi regizat de Andrei Gruzsniczki, are ca punct de plecare decizia unui matematician (Sorin Leoveanu) de a publica o cercetare într-o revistă de specialitate a unei universităţi americane, în 1984, fără acordul Partidului. Personaje-cheie, alături de Sorin Leoveanu, interpretează şi Ofelia Popii - bună prietenă şi fostă colegă de facultate a matematicianului, care aşteaptă un paşaport ca să poată pleca la soţul ei fugit în Franţa - şi Florin Piersic Jr., un ofiţer de Securitate care îi urmăreşte pe cei doi.

Din distribuţie mai fac parte Tora Vasilescu, Marc Titieni, Paul Ipate, Dorian Boguţă, Lucian Ifrim, Medeea Marinescu, Alina Berzunteanu şi Mihai Călin.

"Quod Erat Demonstrandum" marchează o premieră în cinematografia românească de după Revoluţie, fiind primul film realizat pe pelicula alb-negru de la "Moromeţii" (1988).

"Quod Erat Demonstrandum" a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Roma, unde a câştigat premiul special al juriului condus de regizorul american James Gray.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus