Marţi,
20.02.2024
Innorat
Acum
3°C

Ce preferinte au romanii in vacante. Ardelenii lasa luxul pentru un pret

Turiştii din Moldova preferă în vacanţele din străinătate hotelurile de cinci stele, o parte dintre bucureşteni au un comportament similar, în timp ce ardelenii renunţă la lux în favoarea preţului mai mic, a declarat miercuri într-o conferinţă Alin Burcea, proprietarul agenţiei Paralela 45.

"În Ardeal este altă mentalitate faţă de Bucureşti, întâi îţi faci casă, îţi acoperi cheltuielile, îţi plăteşti datoriile şi te uiţi cu grijă la bani când pleci în vacanţă. În Bucureşti este alftel, am, n-am datorii, important este să-mi petrec vacanţa şi datoriile le plătescu la anul", a spus Burcea.

El a afirmat că bucureştenii se îndreaptă mai mult spre Antalya (Turcia) şi spre hotelurile de cinci stele, iar în Ardeal se preferă Grecia, unde hotelurile sunt mai puţin luxoase şi mai ieftine.

"Moldovenii merg după principiul «O vacanţă am şi vreau ca în vacanţa respectivă să fiu domn». Dacă pe piaţa din Iaşi şi pe cea din Bacău ofertăm un hotel de patru stele în Antalya, la un preţ senzaţional, 300 de euro în luna iulie, nu se înscrie nimeni. Dacă le-am oferi însă unul de cinci stele s-ar înscrie mulţi. Moldovenii, ca şi o parte dintre bucureşteni, se uită fie să fie foarte foarte bun hotelul şi dacă îl pot lua şi cu jumătate de preţ ar fi excelent. Ardelenii nu se aruncă la acest tip de oferte. În Moldova, dacă nu este cinci stele de lux, ca să îi placă lui şi să se întoarcă acasă şi să spună unde a stat, nu-l interesează", a spus Burcea.

Paralela 45, una dintre cele mai mari agenţii de turism din România, a extins în ultimii ani plecările din oraşele din ţară atât pentru chartere, cât şi pentru circuite. Oraşele vizate sunt Cluj, Iaşi, Bacău, Timişoara şi Constanţa.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus