Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Parlamentarii Ioan Tamaian si Sorin Iliesiu, declarati incompatibili de ANI

Senatorul Sorin Ilieșiu și deputatul Ioan Tămâian au fost declarați incompatabili de către Agenția Națională de Integritate, alături de alți nouă senatori și 21 de deputați. ANI a constatat că 22 de deputaţi şi zece senatori, printre care Petre Roman şi Sorin Ilieşiu, au fost în incompatibilitate pentru că au deţinut şi alte funcţii, iar unii dintre aceştia sunt suspectaţi şi de fals în declaraţiile de interese, în aceste cazuri fiind sesizat Parchetul. 
 
Parlamentarii - administratori
 
Deputatul PNL Ioan Tamaian s-a aflat în stare de incompatibilitate, conform ANI, în perioada 20 decembrie 2012 — 10 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator al SC Glass Star SRL și al SC Ion Art Glass-Producție SRL.
Senatorul Sorin Ilieșiu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 — 11 februarie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de senator și calitatea de administrator la SC Video Dialog SRL.
Conform prevederilor Legii 161/2003, calitatea de deputat şi senator este incompatibilă cu funcţiile de "administrator", "membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile comerciale", "calitatea de comerciant persoană fizică", sau cu "funcţia de reprezentant al statului în adunările generale ale societăţilor comerciale".
 
Minus 32
 
Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), cei 22 deputaţi şi 10 senatori au încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor. De asemenea, în cazul unora dintre aceştia există indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii, informează Mediafax. Astfel, ANI a constatat că au fost în incompatibilitate deputaţii Dorel Covaci, Ştefan Petru Dalca, Ion Diniţă, Anton Doboș, Traian Dobrinescu, Ion Ochi, Adrian Nechita Oros, Ioan Tămăian, Ioan Viorel Teodorescu, Petru Ştefan Thuma Hubert şi Cătălin Daniel Zamfir.
De asemenea, ANI a stabilit că sunt în incompatibilitate deputaţii Petre Roman, Florin Ciurariu, Cornel George Comşa, Constantin Cosmin Enea, Ioan Mihăilă, Ioan Moldovan, Szolt Molnar, Marian Cătălin Rădulescu, Ioan Sorin Roman, Ion Şcheau şi Miron Alexandru Smărăndache.
În incompatibilitate au fost şi senatorii Sorin Ilieşiu, Petru Ehegartner, Sebastian Grapă, Liviu Titus Paşca, Matei Suciu, Ştefan Liviu Tomoioagă şi Ionuţ Zisu. ANI a mai stabilit că sunt în incompatibilitate senatorii Laszlo Attila Klárik, Dumitru Marcel Bujor şi Mihai Niţă.
 
Liberalii ”au luat act”
 
PNL a luat act de rapoartele de evaluare ale Agenţiei Naţionale de Integritate în cazul mai multor parlamentari, printre care şi liberali, punctând că fiecare dintre aceştia are dreptul să conteste aceste documente în justiţie. ”Am luat act de rapoartele de evaluare ale Agenţiei Naţionale de Integritate cu privire la un număr de parlamentari, printre care se află şi membri ai PNL. Partidul Naţional Liberal respectă cadrul legal în ceea ce priveşte regimul incompatibilităţilor. În acelaşi timp, Partidul Naţional Liberal consideră că fiecare dintre cei vizaţi are dreptul de a contesta raportul de evaluare al ANI în justiţie. Doar justiţia poate stabili, printr-o hotărâre definitivă, situaţia fiecăruia dintre cei în legătură cu care ANI a constatat starea de incompatibilitate”, se arată într-un comunicat al PNL remis miercuri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

sibian

Acum 10 ani

dezolare: Tamaian parea om cinstit.
Raspunde

mentalistul

Acum 10 ani

:)) doar pare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus