Sâmbătă,
25.03.2023
Parțial Noros
Acum
17°C

A murit marinarul din poza

Un bărbat care pretindea că era marinarul care săruta pasional o infirmieră, într-o fotografie alb-negru devenită celebră, realizată în Time Square din New York, ce marca încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, a murit la vârsta de 86 de ani, informează Reuters.

Glenn Edward McDuffie a susţinut mulţi ani că era marinarul care apare în fotografia legendară apărută pe coperta revistei People. El a murit în această lună, a anunţat, vineri, publicaţia Houston Chronicle.

Vreme de multe decenii, mulţi bărbaţi au pretins că erau marinarul din acea fotografie realizată de Alfred Eisenstaedt. În 2007, reprezentanţii grupului Time, proprietarul revistei Life, au anunţat că acel bărbat era cel mai probabil Glenn McDuffie, bazându-şi afirmaţia pe o analiză realizată de un expert în medicină legală angajat de poliţia americană.

Glenn McDuffie a declarat pentru Houston Chronicle în 2007 că nu a vorbit deloc cu acea infirmieră înainte să o sărute, în cadrul serbărilor de stradă care marcau încheierea războiului şi capitularea Japoniei în august 1945. Pe atunci, el avea vârsta de 18 ani.

"Când am ieşit de la metrou, o doamnă mi-a spus că războiul s-a încheiat şi am ieşit pe stradă, strigând de bucurie. Am văzut-o pe infirmieră, ea îmi zâmbea şi am strâns-o în braţe imediat", a spus el.

Glenn McDuffie a spus că a păstrat secretul vreme de mulţi ani în legătură cu acea fotografie, dar a început să vorbească despre ea în 1980, atunci când a văzut că editorii revistei Life îi căutau pe cei doi oameni din celebra imagine.

"Nu am considerat niciodată că aş fi avut nevoie de publicitate şi nu voiam să fiu celebru. Dar mă înfuria teribil faptul că ei nu mă recunoşteau, că nu-şi dădeau seama că eu eram în acea imagine", declara McDuffie pentru Houston Chronicle.

Glenn McDuffie a avut o sănătate precară în ultimii ani de viaţă. Fiica lui, Glenda Bell, a declarat pentru aceeaşi publicaţie că, atunci când femei din lumea întreagă veneau pentru a-i cere tatălui ei să recreeze alături de ele celebra fotografie, el le săruta, cast, pe obraz.

Potrivit membrilor familiei sale, Glenn McDuffie, care şi-a petrecut aproape întreaga viaţă după Al Doilea Război Mondial în Houston, va fi înmormântat în Cimitirul veteranilor de război din Dallas.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

alzara, medic sibian

Acum 9 ani

in fine sa fie sanatos si sa auzim de bine !
Raspunde

vaaaiii,

Acum 8 ani

io chiar am crezut ca o murit marinaru alalalt.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus