Miercuri,
28.09.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Ce ai putea face in weekend

La teatru, la un concert caritabil sau la bal, cam acestea ar fi variantele de realaxare pentru acest weekend.

Vineri, 21 martie, de la ora 17:00, la Biblioteca Astra, va avea loc un concert susţinut de soprana Diana Florea, alături de pianista Lilia Parjol.

„Soprana Diana Florea susţine un proiect inedit al liceenilor sibieni interesaţi de muzică. Acompaniată de pianista Lilia Parjol, soprana revine în faţa publicului sibian vineri, la Biblioteca Astra. “Classical Music is Bach” este al doilea proiect organizat de Interact din Sibiu şi consta în difuzarea unor videoclip-uri realizate de liceeni pe baza muzicii clasice. Cele mai bune echipe vor fi premaite în cadrul unei gale speciale”, spun organizatorii.

Nici cei mici nu sunt uitaţi în acest weekend, iar vineri, de la ora 18:00, la Teatrul Gong se va juca Cipollino.

Piesa are ca personaj central o ceapă, care este un baiat care a decis să plece în lume să îşi caute norocul. Spectacolul este o comedie socială pentru copii, un exerciţiu suprarealist, care prezintă realitatea în imagini ce provoacă o serie infinită de reacţii în lanţ, antrenând fantezia şi inconştientul la care mintea însăşi nu asistă pasiv, ci intervine continuu pentru a accepta şi a respinge.

„Ultima zi a tinereții“ este o adaptare după romanul „Cronica incidentelor unei iubiri“ al unuia dintre cei mai importanți autori contemporani polonezi, Tadeusz Konwicki, şi poate fi văzut în acest sfârşit de săptămână.

Aceasta este cea de-a patra dramatizare pe care regizorul rus Yuri Kordonsky o face în România, după „Inimă de câine“, „Crimă și pedeapsă“ și „Îngropați-mă pe după plintă“. Spectacolul prezintă povestea de dragoste adolescentină dintre Vitek și Alina pe fundalul neliniștii de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial.

Textul este poetic și reflectă o poveste de genul Romeo și Julieta în care sunt prezentate două lumi, una boemă și alta constrânsă de convenții sociale. Granițele dintre vis și realitate sunt susținute magistral prin decorul minimalist cu accente suprarealiste al scenografului Dragoș Buhagiar și pe fundalul unei coloane sonore de Vasile Șirli.

Din distribuţie fac parte Marian Râlea, Alexandru Malaicu, Veronica Arizancu, Diana Fufezan, Constantin Podu, Ofelia Popii, Iulia Popa, Serenela Mureșan și Cristian Stanca.

Spectacolul se va juca vineri, 21 martie, de la ora 19:00, la Teatrul „Radu Stanca”. Preţul unui bilet este de 20 de lei, iar redus 10 lei.

Tot vineri, de la ora 20:00, la Adore se joacă un spectacol de improvizaţie inedit, ,,Impro Show”.

“Show-ul de improvizaţie revine după o pauză de aproape şase luni. Actorii vor juca pentru prima dată în formula aceasta. Râsul este garantat de organizatori, şerveţelele trebuie să le aduceţi dumneavoastră”, a spus Cătălin Grigoraş, actor şi director al Companiei de Teatru Become.

O seară dedicată dansului şi muzicii clasice semnată de Johann Strauss şi contemporanii săi, la Ramada.

„Ţinuta obligatorie! "Ballroom night" este un eveniment care îşi propune să dezvolte conexiuni interumane şi constituie totodată un bun prilej de socializare şi relaxare! Va încurajăm să participaţi alături de noi la o seară dedicată dansului şi muzicii clasice live de Johann Strauss şi contemporanii săi. În cadrul seratei dansul nu este obligatoriu, ci numai ţinuta. Vă asigurăm de petrecerea timpului într-un mediu plăcut şi suprize organizate pentru deliciul publicului. Participarea efectivă la eveniment creează sentimente şi emoţii care nu pot fi descrise în cuvinte fără a risca să denatureze realitatea fiecăruia dintre noi”, spun organizatorii.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu în aceeaşi seară, de la ora 19:00, comedia „Încurcă-i drace!” în regia lui Șerban Puiu.

„Încurcă-i drace!” este o adaptare după piesa „Out of order” a dramaturgului englez Ray Cooney, pentru care a primit premiul Olivier – cea mai bună comedie a anului 2001. Decorat cu titlul de Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic în 2005, Ray Cooney este considerat unul dintre cei mai importanți autori de comedie britanici, fiind deseori comparat cu Georges Feydeau, autorul piesei „Puricele în ureche”. Producția Teatrului Național din Sibiu este o comedie spumoasă, cu răsturnări de situație dintre cele mai neașteptate.

Având la bază o rețetă aparent simplă, spectacolul regizat de Șerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim – plan, într-un joc plin de forță.

„Încurcă-i drace! e un spectacol important pentru că l-am realizat cu ocazia împlinirii a zece ani de când această generaţie de actori a terminat facultatea, iar eu le-am fost profesor. E un spectacol cu o însemnătate specială pentru noi şi prin care îi aniversăm pe aceşti actori valoroşi ai teatrul sibian şi românesc”, a declarat regizorul înainte de premiera spectacolului de la Sibiu, din 2012.

Acțiunea spectacolului se desfășoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, domnişoara Jane Worthington, deși ar trebui să participe la o sesiune parlamentară importantă. Opţiunea de a raporta acest incident managerului hotelului este abandonată din start, întrucât ar scoate la iveală relaţia „nepotrivită” dintre cei doi protagonişti. Lui Jane şi Richard nu le rămâne decât să se descurce singuri. Astfel, Richard apelează la ingeniosul său asistent George Pigden, iar cei trei încearcă să mute, să ascundă şi chiar să deghizeze „mortul”. Încercând să iasă din încurcătură, aceştia nu reuşesc decât să se afunde şi mai mult în urzeli.

Totul se prăbuşeşte asemenea unui castel din cărţi de joc, când apare Ronnie, soţul gelos al doamnei Worthington, Pamela, soţia entuziastă a ministrului Willy, şi când „mortul” începe să prindă viaţă.

Prețul unui bilet este de 40 de lei, respectiv 30 de lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

La Teatrul Gong, copiii sunt așteptați pentru a se bucura de un spectacol special, cu personaje fantastice și întâmplări neobișnuite, în piesa "Hansel și Gretel", după Frații Grimm. Adaptarea scenică, regia artistică și ilustraţia muzicală sunt semnate de Oana Leahu, iar persoanajele vor fi interpretate de Claudia Stühler, Angela Páskuy, Daniela Dragomir, Jenö Major, Lucia Barbu și Adrian Prohaska.

Spectacolul va avea loc duminică, 23 martie, de la ora 11:00, la teatrul Gong. Costul unui bilet este de 6 lei.

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă duminică, 23 martie, de la ora 19:00, spectacolul invitat „Slobodija Odysseia, mon amour!” al companiei Bahamud Productions din Austria.

„Slobodija Odysseia, mon amour!” este un proiect derulat în cadrul programului oficial Marseille-Provence 2013 şi Kosice 2013, Capitală Culturală Europeană 2013. Spectacolul celor de la Bahamud Productions combină „mitul migrant” clasic din Odiseea lui Homer cu povești despre „eroii invizibili” ai migrației actuale într-o montare modernă ce folosește atât textul și jocul actorilor, cât și muzica live și dansul.

În 2010, președintele Franței, Nicolas Sarkozy, promotorul unor politici violente privind expulzarea romilor, a dat câteva declarații care au inflamat opinia publică și au născut controverse acide: „Refuzăm să acceptăm instalarea cartierelor sărăcăcioase, cu locuințe mizere, la porțile orașelor noastre. Aceste cartiere nu sunt demne nici de Franța, nici de idealul european”.

Declarațiile lui Nicolas Sarkozy au reprezentat unul dintre punctele de pornire în conceperea spectacolului „Slobodija Odysseia, mon amour!”.

„Conţinutul muncii noastre este înrădăcinat în convingerea noastră ca Teatrul trebuie să răspundă la anumite probleme de actualitate şi să se concentreze pe întrebările arzătoare cotidiene. Noi dorim să eliberăm potenţialul creative al artiştilor şi al publicului”, au declarat organizatorii înainte de premiera spectacolului din 12 septembrie 2013.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Redacţia

Acum 8 ani

„Slobodija Odysseia, mon amour!” se joacă miercuri, 26.03.2014. Duminică e \"Cerere în căsătorie\" de Cehov
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus