Luni,
27.06.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Proiectul "Teatrul Modern – Mijloace Multimedia" finalizat la Sibiu

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu găzduiește, în perioada 21 – 23 martie, 7 spectacole de teatru cu actori – studenți, ce vor avea loc la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte din Sibiu. Evenimentul marchează punctul culminant al celei de-a doua etape derulate în cadrul Programului „Teatrul Modern – Mijloace Multimedia” - proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!”.

„Teatrul Modern – Mijloace Multimedia” este un proiect inițiat de Asociaţia Centrul Multimedia Teatru74 în parteneriat cu Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureș, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu. Începând cu 1 ianuarie 2012, studenții celor două universități din Tîrgu-Mureș și din Sibiu participă timp de doi ani consecutivi la două stagii de practică în domeniului teatrului modern.

Prima etapă a celui de-al doilea stagiu de practică al proiectului „Teatrul Modern – Mijloace Multimedia” s-a desfășurat în decembrie 2013 și a avut ca finalitate organizarea studenţilor participanţi în 7 teatre moderne. Pe parcursul celui de-al doilea stagiu, fiecare din cele 7 trupe au pregătit un spectacol diferit care utilizează mijloace multimedia fie ca mijloc de înlocuire a decorului clasic de teatru, fie ca modalitate estetică de exprimare.

A doua etapă a celui de-al doilea stagiu al proiectului „Teatrul Modern – Mijloace Multimedia” s-a desfăşurat în perioada februarie – martie 2014 la Târgu-Mureș și Sibiu.

În ultima zi a maratonului sibienii vor putea vedea la de la ora 17:00, la Studioul CAVAS, ”Recht Zurück”, spectacol în limba maghiară după Povestirile lui Hoffmann de Jacques Offenbach. Spectacolul este regizat de Vargyas Marta, iar din distribuție fac parte Barabas Hunor, Balint Ors Hunor, Dunai Julia Veronika, Gaal Attila Csaba, Gyarmati Eva, Hollai Heiser Anna, Illes Alexa, Kozma Gabor Viktor, Toth Szilvia Lilla, Wessely Zsofia Anna.

Programul de evenimente se va încheia duminică, 23 martie, ora 19:00, printr-un seminar public de diseminare a rezultatelor proiectului.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus