Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Podul de fier peste Cibin, inlocuit in 20 de luni

Administrația locală a Sibiului a lansat licitația de demolare și reconstruire a podului ce traversează râul Cibin în dreptul pieței agro-alimentare cu același nume. Lucrarea este estimată la 12,9 milioane de lei, fără TVA, la care se adaugă și ”diverse și neprevăzute” în valoare de 1,25 milioane de lei, fără TVA.
Contractul licitat de Primăria Sibiu presupune demolarea podului existent cu recuperarea elementelor metalice, construirea unei pasarele pietonale provizorii, precum și relocarea stației hidrologice, a rețelelor de apă-canal, telecomunicații etc. Potrivit anunțului de licitație, alături de noul pod cu ”structură pe arce” va trebui realizată și o nouă rețea de iluminat public, precum și o nouă rețea de semaforizare.
Licitația are ca termen de depunere a ofertelor ziua de 28 aprilie. Potrivit caietului de sarcini, termenul de execuție a lucrărilor este de 20 de luni de la semnarea contractului.

Cu alei și promenadă

Indicatorii tehnico-economici pentru această lucrare au fost aprobați la sfârșitul lunii noiembrie 2012. Potrivit documentelor adoptate atunci de Consiliul Local Sibiu, noul pod ar urma să împrumute ”elemente” implementate în cazul podului ce unește strada Neculce de strada Râului, peste același Cibin. ”Aleile de promenadă și pistele de bicicliști vor avea lungimi de până la circa 70 de metri amonte și aval de pod și vor trece pe sub pod. Lățimea aleilor de promenadă va fi de trei metri”, se arăta în documentele aprobate atunci de CL Sibiu.
Noul pod din dreptul Pieței Cibin este prevăzut să aibă patru benzi de circulație, alături de care vor fi amenajate piste pentru biciliști de câte 1,5 metri lățime (în care intră și spațiul pentru montarea parapetului de siguranță) și trotuare de minim 2,25 metri lățime. Lungimea suprastructurii podului va fi de 35 de metri, potrivit documentelor amintite. ”.
Viitorul pod va avea o suprafață de 875 de metri pătrați, față de 460 de mp cât are cel metalic de acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

unu

Acum 10 ani

Daca asta e pod cu structura \'\'pe arce\'\'am vesti triste:ati gresit fundatiile:astea nu vor prelua impingerile specifice efectului \'\'de arc\'\'.In realitate,arcele sunt doar decorative(si scumpe ).Poate n-ar fi rau sa angajati si ingineri la Directia Tehnica!
Raspunde

traian

Acum 10 ani

dai inainte johannis lasa sfatuitori sa-si faca treaba de criticat ca la asta se pricep toti si vorba care leai servito la ingimfati aia plini de ifose de mari politiceni nici azi nu au priceput retorica aia care leai servito la mitici ,cind ai fost propus s-a devi ministru de interne si vice -premier si anume eu nu ma duc s-a ocup scaunul lui nimeni ,ma duc s-a muncesc ,si daca ai desconspirat ce vei face acolo a inceput sabotarea si ruperea ,usl ,cind iti mai propui s-a ajungi acolo nu le mai la astia de la psd de munca ca ii speri tare ,astia invatati numai la mangleala si spagi te duci sa-le srtici socotelile
Raspunde

...

Acum 10 ani

era frumos sa fie mutat si se conserve acest pod undeva...are totusi o istorie
Raspunde

BB

Acum 10 ani

Întrebarea mea este: Podul vechi se va recondiţiona şi monta într-o altă locaţie, unde i s-ar putea găsi utilitatea, ca amintire istorică, sau se exportă ca fier vechi?
Raspunde

un cetatean

Acum 10 ani

Sunt curios cine va castiga licitatia . Tot SINECON ?
Raspunde

tex

Acum 10 ani

nu e monumet istoric?
Raspunde

razvan

Acum 10 ani

ce ingineri de al Directia tehnica, ca is niste tantalai, hai in Vasile Aaron sa vezi cum au reproiectat un cartier in sec. XXI, si nu numai si in alte parti ale Sibiului.
Raspunde

Alex

Acum 10 ani

Podul vechi il suim in pod sau il ducem in pivnita
Raspunde

siby

Acum 10 ani

Ce frumosss. Asta parca e mai fain decat ala din San Francisco.
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

ar fi chiar recomandat sa castige Sinecon...ca sa avem pod nu din alt motiv!
Raspunde

idee

Acum 10 ani

D-le Johannis,daca este monument istoric luati in calcul sa-l mutati la straduta de mai jos ce face legatura dintre str. riului si str.lunga care nu are pod peste Cibin si transformati-l in alee pietonala
Raspunde

siby

Acum 10 ani

E bine, dar era mai interesant un proiect care sa cuprinda un... sens giratoriu.... amenajat pe pod!?!?!?!
Raspunde

@11.

Acum 10 ani

Nu mere. Daca urmasii primarului vor face Cibinul navigabil, nu mai incap vapoarele pe sub el.
Raspunde

@13

Acum 10 ani

Și ce vor naviga pe Cibin,vase de croazieră sau peturi de 2,5 l de bere+zdrențe și resturi de mâncare???
Raspunde

Merkaba

Acum 10 ani

Orasul Sibiu ar fi meritat un proiect urbanistic pentru sec. XXI . S-a facut un copy paste la un pod cu o solutie tehnica candva revolutionara . Sunt proiectanti care au viziune si pot mai mult decat conservatorii care proiecteaza astfel de lucrari . Pacat pentru fondurile investite intr-o lucrare retro .
Raspunde

Bogdan

Acum 9 ani

E bine ca la o casa din turnisor nu ai voie sa-i schimbi geamurile cu unele termopan ca e \"monument istoric\", dar un pod de peste 100 de ani este dat la fier vechi ... felicitari
Raspunde

Adela

Acum 9 ani

Inca o paine de mancat pentru Sinecon:))))
Raspunde

@traian

Acum 9 ani

Grea e limba asta română !!!! A scrie presupune și a citi foarte mult. Iar cu citatele din Johannis, nu știu zău cum înveți să scrii. Poate germana....
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Cand trecea tramway-ul peste el rezista...La Cluj exista pod-de-fier si nu-l darama..la Oradea, la fel...Faceti la fel cu viaductul..cel vechi n-avea nici pe naiba...cel nou tremura din toate tzâtzânile, acum, dupa cca un an de la constructie, trebuie COMPLET REPARAT... Nu invatati nimic? E MONUMENT INDUSTRIAL ISTORIC, are peste 100 de ani...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus