Marţi,
27.09.2022
Innorat
Acum
19°C

Reabilitarea Arhivelor, Tribunei, Revolutiei, D.D. Rosca si Piata Talmaciu, atribuita pentru sase milioane de lei

Administrația locală a publicat, astăzi, pe SEAP, rezultatul licitației pentru atribuirea contractului de reabilitare a pachetului de străzi Poplaca – Centru – Gușterița. Potrivit anunțului, lucrările au fost atribuite asocierii de firme sibiene Construcții SA – Sinecon SA, pentru suma de șase milioane de lei, fără TVA. Oferta celor de la Construcții – Sinecon a fost aleasă din cele șase oferte depuse în cadrul licitației demarată anul trecut, în noiembrie, și care estima valoarea contractului la 7,7 milioane de lei, fără TVA. Potrivit caietului de sarcini, termenul de execuție a lucrărilor este de 14 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Piatră cubică pe strada Arhivelor

În cazul străzii Arhivelor, actualele trotuare asfaltate vor fi înlocuite cu unele cu dale de andezit, pe porțiunea dintre gangul ce face legătura cu Piața Mare și strada Timotei Popovici și, în prelungire, pe partea cu Parcul Schiller. Trotuarul opus acestui parc va fi din beton. În plus, în capătul dinspre Piața Mare va fi amenajat un loc de întoarcere pentru autoturisme. Strada nu va mai fi asfaltată, ci pavată cu piatră cubică, se arată în proiectul tehnic al lucrării. Proiectanții cer ca pe parcursul lucrărilor, muncitorii să fie asistați de arheologi.
Pe strada Tribunei vor fi înlocuite rețelele de apă și canal. În rest, proiectul pentru porțiunea de 208 metri a străzii, până la intersecția cu strada Mitropoliei, prevede același aliniament al străzii, precum și în prezent.

Asfalt la Poliție

Pe strada Revoluției sunt prevăzute lucrări la rețeaua de apă, în timp ce pentru rețeaua de canalizare proiectanții nu consideră necesare lucrări. Strada va fi refăcută pe o lungime de 263 de metri, în capătul dinspre bulevardul Milea urmând a fi amenajate insule verzi care să împiedice pătrunderea mașinilor pe contrasens (strada are sens unic). În plus, vizavi de sediul Poliției vor fi amenajate și locuri de parcare pentru mașinile cu o lungime de șase metri. În prezent, strada este pavată cu piatră cubică. Proiectul prevede înlocuirea acesteia cu asfalt.

Loc de joacă și sens unic în Piața Tălmaciu

În Piața Tălmaciu se va interveni atât la rețeaua de apă, cât și la cele de canalizare și pluvială. Strada Pieței Tălmaciu (cu formă ovală) este împărțită în două: un sector de 113 metri, asfaltat, și unul de 327 de metri, unde strada este de pământ (în jurul grădiniței nr. 22 de pe Calea Poplăcii).
Potrivit proiectului tehnic, porțiunea în prezent asfaltată va fi menținută ca stradă cu dublu sens. De cealaltă parte a Căii Poplăcii, în preajma Grădiniței nr. 22, strada va avea sens unic, dinspre viitorul loc de joacă (ce va fi ridicat pe spațiul verde ocupat acum de organizarea de șantier a celor de la Geiger) înspre Grădinița nr. 22.
În fine, cea mai lungă stradă inclusă în acest pachet este D.D. Roșca, din cartierul Turnișor. Strada are o lungime de aproape 800 de metri. Pe această stradă vor fi realizate noi rețele de apă, canal și pluviale. În același proiect se mai arată că odată cu lucrările de modernizare, de pe traseul străzii vor fi scoși 32 de arbori și vor fi plantați 100 de pomi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

un sibian

Acum 8 ani

sa le amenajeze celor de la politie suficiente locuri de parcare...sa nu mai parcheze la blocuri...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus