Duminică,
13.10.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Ce poti face in acest weekend la Sibiu

De evenimente diverse și de calitate, nu duc lipsă sibienii nici weekend-ul acesta.

A doua ediţie dedicată Sibiului a festivalului naţional de pian ’’Prietenii muzicii’’ din cadrul ’’PRO PIANO ROMÂNIA’’ se va desfăşura în perioada 28-30 martie.

Manifestarea este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 18 ani, fiind divizată în 3 secţiuni: A - tineri care studiază pianul ca instrument principal, în școli și licee de muzică, B - tineri care studiază pianul fie ca instrument opțional, fie la Palatele Copiilor, Case de Cultură sau în sistem particular şi C- ansamblu la 4 mâini (pe un pian).

La festival s-au înscris 77 de copii din Argeş, Bucureşti, Bihor, Cluj, Dâmbovița, Harghita, Mureș, Prahova,Târgovişte şi Vâlcea, și din Sibiu.

”În cadrul festivalului se vor acorda diplome de Excelenţă, de Merit, de Participare, Premii Speciale (pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, premiul J. S. Bach, premiul Fr. Liszt, premiu pentru prezenţă artistică deosebită) din partea Fundaţiei ’’PRO PIANO - ROMÂNIA’’ şi patru premii speciale în bani din partea arhitectului Mircea ŢIBULEAC, în calitate de preşedinte al Filialei Judeţene Sibiu a UAR”, spun organizatorii.

Festivalul va fi găzduit de Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, în Sala festivă (Corp A, etaj 2). Intrarea pe tot parcursul celor trei zile de festival este liberă.

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 28 martie și sâmbătă, 29 martie, de la ora 19:00, spectacolul „Faust” în regia lui Silviu Purcărete..

„Faust“ e mai mult decât un spectacol de teatru. Violent, emoţionant şi visceral „Faust“ îşi invită publicul la o experienţă individuală puternică despre cunoaştere, credinţă, durere şi iubire. „Faust-ul“ lui Silviu Purcărete se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experienţă extrasenzorială la graniţa dintre Pământ şi Iad, un peisaj amplificat prin proiecţii, focuri de artificii, muzică rock live, zeci de actori şi dansatori şi o coloană sonoră originală semnată de Vasile Şirli. La baza acestui „Faust“ modern stă improvizaţia, textul lui Johann Wolfgang von Goethe constituind punctul de plecare pentru o compoziţie teatrală în care cuvântul nu este primordial. Scenariul spectacolului de la Sibiu surprinde momentele esenţiale din textul lui Goethe: pactul lui Faust cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei şi ridicarea lui Faust la Cer. Producţia se remarcă prin decor şi light design de o impresionantă forţă evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare, cu efecte sonore adecvate ambianţei funambuleşti, proiecţii video ingenios articulate în arhitectura întregului demers scenic, creat monumental prin jocul a peste 120 de actori şi figuranţi într-o hală industrială dezafectată.

Preţul unui bilet este de 40 de lei, respectiv 25 de lei, cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari, în limita locurilor disponibile.

DreamCatchers Band poposeşte în Adore, unde vor aduce în faţa publicului unele dintre cele mai cunoscute melodii „interpretate într-un stil propriu”.

DreamCatchers Band este trupa formată din Radu Nechifor şi Teodora (voce), Marius Tuţă (pian), Alex Petre (chitară), Mircea Ittu (chitară bas) şi Jakab Mihai (tobe).

Concertul va avea loc în 28 martie, de la ora 20:00 la Adore, în Piaţa Cibin, nr. 5. Preţul unui bilet este de 15 lei, iar redus 10 lei. Rezervări se pot face la tel: 0745261751.

Duminică, de la ora 11:00, la Gong se joacă"Soldatelul de plumb", o producţie prezentată de Teatrul Vessel (Bulgaria). Spectacol este prezentat de Teatrul GONG Sibiu în cadrul proiectului PIT (Puppets In Theatre – European Days of Puppetry) un proiect „dedicat artei animaţiei / artei mânuirii păpuşii”.

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu prezintă duminică, 30 martie, de la ora 19:00, spectacolul „Vremea dragostei, vremea morții“ în regia lui Radu – Alexandru Nica.

„Vremea dragostei, vremea morții“ are la bază un text scris de Fritz Kater, care a fost votat de un juriu al revistei „Theater Heute“ drept cea mai bună piesă germană a anului 2003. Producția Teatrului Național din Sibiu îi reunește pe actorii Ofelia Popii, Cătălin Pătru, Diana Fufezan, Cristina Flutur, Florin Coşuleţ, Alexandru Malaicu și Bogdan Sărătean într-un spectacol dinamic despre dragoste, pasiune, durere, renunțare și moarte ce își propune să aducă o nouă perspectivă asupra rememorării perioadei comuniste.

„E o bucurie să reluăm acest spectacol după mai bine de un an de zile! Mi-a fost dor să vorbim despre frumusețile de zi cu zi din copilăria noastră, iar forța acestui spectacol stă tocmai în actualitatea și sinceritatea acestei povești.“ a declarat Florin Coșuleț în pauza dintre repetiții.

Prețul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere.

Tot duminică „Radu Stanca” prezintă, de la ora 20:00, spectacolul „Scrisori pierdute” după scenariul și regia lui Bogdan Sărătean.

„Scrisori pierdute” este un spectacol despre singurătate, dragoste și compasiune, ce propune o întâlnire imaginară cu copilul din Kurt Cobain, cu demonii lui Antonin Artaud şi ai lui Vincent Van Gogh, cu erosul relaţiei lui Henry Miller cu Anais Nin, sau cu dorul lui Yoko Ono pentru soţul ei John Lennon.

„Am răsfoit împreună cu actorii zeci de scrisori. Scrisori scrise acum sute de ani, scrisori scrise alaltăieri. Scrisori scrise de regine, de artişti, de mame, de revoluţionari, de poeţi, de oameni obişnuiţi. Fiecare cu aerul ei, fiecare cu povestea ei”, a declarat Bogdan Sărătean în timpul repetițiilor.

Născut din nostalgia răsfoirii unei scrisori din hârtie, transformată azi într-un obiect virtual, spectacolul studenților Departamentului de Artă Teatrală din Sibiu face o cronică a omului modern în relație cu lumea din jur.

În acest weekend, Virgil Ianţu ajunge la Sibiu unde va susţine un concert, în cadrul turneului de promovare a albumului „Ieri şi Azi”.

Albumul „Ieri şi Azi” este primul material lansat de Virgil Ianţu în carieră solo, fiind totodată primul proiect muzical realizat după o perioada de aproape 14 ani dedicaţi televiziunii.

Turneul, început în 1 martie, cuprinde cinci oraşe din ţară, respectiv Bacău, Iaşi, Braşov, Cluj-Napoca şi Sibiu. Spectacolul se va desfăşura în formula extinsă, artistul cântând alături de Bucharest Jazz Orchestra.

Spectacolul se va desfăşura la sala Thalia, de la ora 20:00. Biletele sunt diponibile atât online, pe www.myticket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, putând fi achiziţionate la preţuri diferite, respectiv 70, 90, 110, 125 de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

5 comentarii

joseph

Acum 10 ani

io o să stau și o să-i dau în cap cu frenezie până o să ia foc.
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

:)))))))))
Raspunde

driver

Acum 10 ani

ai grija ca te scuipa
Raspunde

B.Utoru

Acum 10 ani

N-am auzit de judeţul Târgovişte.
Raspunde

@B.Utoru

Acum 10 ani

Ai luat-o om la om pe Dorina Nitu?Aici daca nu o fi corectat intre timp nu spune nimic de judete, zice doar din Arges,etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus