Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Proiectul Comenius ELENA face progrese

Proiectul Comenius ELENA face progrese: în perioada 20-23 martie a.c. în cadrul Universităţii din Szeged partenerii proiectului s-au reunit pentru a discuta eşafodajul de competenţe ce se doresc a fi formate la elevi prin implementarea lecţiilor cu animalele vii. Din partea României au participat reprezentanţii ULBS, IŞJ-Sibiu şi ai Şcolii Gimnaziale 21. Seria de competenţe adoptate au fost iniţial discutate în funcţie de standardele internaţionale în domeniu şi adoptate de UNECE şi OECD. În acest sens se va urmări mai ales dezvoltarea curiozităţii, responsabilităţii, receptivităţii pentru nou, acumulării de cunoştinţe, empatiei şi reflexiei asupra propriei conduite. În România, teme şi activităţi didactice vor fi implementate, începând cu anul şcolar 2014-2015 în minimum 13 şcoli şi licee din judeţul Sibiu, sub forma proiectelor didactice, urmând ca, în timp, acestea să fie transferate către forma cunoscută sub numele de Curricula la decizia şcolii. Procesul este complex şi implică pentru prima dată dezvoltarea parteneriatului între şcoli şi instituţii care deţin expertiza ştiinţifică pentru învăţarea animalelor vii fără să recurgem la experimentele clasice. În acest sens se vor aplica cele mai bune practici pentru menţinerea asigurarea bunăstării animalelor şi vor fi elaborate manuale noi pentru cadrele didactice. Cea mai apreciată aplicaţie a fost cea oferită de cânii dresaţi pentru activităţi cu persoane cu dizabilităţi derulată în curtea Universităţii. Câinii dresaţi sunt legitimaţi împreună cu dresorul şi validaţi periodic.

Datele de identificare ale proiectului Comenius: ELENA (Experiental Learning and Education for Nature Awareness ) nr. 539561-LLP-1-2013-1-DE-COMENIUS-CMP.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Georg

Acum 10 ani

Doresc inscrierea la cursurile de dresat căpușe si barabule.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus