Joi,
19.09.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

Vlad Băcilă tânărul acceptat la patru universități din Anglia: Îmi doresc ca generația mea să aibă curajul să iasă din zona de confort, pentru că efortul merită

Vlad Băcilă tânărul acceptat la patru universități din Anglia: Îmi doresc ca generația mea să aibă curajul să iasă din zona de confort, pentru că efortul merită

Vlad Băcilă este un tânăr sibian care a fost admis la patru universități din străinătate. Este vorba despre King’s College London University, University of Birmingham, University of Manchester și University College London. A ales să meargă la cea din urmă, instituția fiind pe primul loc în topul universităților din Londra și pe locul patru la nivel european. Wow, ar putea spune mulți dintre cei care citesc aceste rânduri, băiatul este genial! Vlad, însă, își dorește să transmită că reușita lui nu ține neapărat de genialitate. Spune că notele lui sunt foarte bune, dar nu este un elev de 10 perfect, însă, ceea ce a contat pentru aceste universități au fost activitățile extrașcolare. La acest capitol Vlad a excelat. În timpul liceului băiatul a făcut activități de voluntariat, s-a angajat pe perioada verii încă din clasa a X-a, și-a făcut propria afacere pe care a coordonat-o alături de un prieten, a urmat cursuri de pilotaj, a participat la competiții de robotică, a organizat petreceri pentru liceeni, a practicat diferite sporturi și este vicepreședintele școlii. Spune despre el că este, în adâncul sufletului, un aventurier căruia îi place să exploreze și să acumuleze experiență din cât mai multe domenii. Asta au văzut în el și reprezentanții acestor prestigioase universități și acesta este motivul pentru care Vlad îi încurajează pe tinerii care doresc să experimenteze și să studieze în universități din străinătate să aibă încredere în ei și să aplice fără temeri.

Vlad Băcilă s-a născut la Sibiu. A fost elev al Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga”, iar în prezent este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Sammuel von Brukethal”, profilul matematică-informatică. A ajuns la acest profil pentru că, spune el, a realizat că pe latura informatică urmează să se dezvolte lumea și s-a gândit că îl poate ajuta să înțeleagă felul în care va evolua omenirea. În liceu și-a dat seama că trebuie să se pregătească pentru viitor și spune că pentru el, cel mai bun mod de a face asta a fost să adune experiență din explorarea mai multor domenii.

Vlad 3A participat la nenumărate concursuri de robotică, printre care, cel mai important a fost Concursul Național de Robotică BRD First Tech Challenge, unde, alături de coechipierii lui a obținut locul 9 din 120 de echipe participante și premiul special din partea juriului în primul an de participare. A făcut voluntariat în cadrul mai multor organizații care militau pentru excelența în educație, precum clubul de voluntariat Interact, a făcut un curs de pilotaj, a lucrat pe perioada verilor la un call center german unde a învățat cum să comunice și să negocieze cu clienții, a făcut internship-uri la diverse companii pe informatică și și-a deschis propria afacere, pe care a manageriat-o în parteneriat cu un prieten timp de un an. „Aveam un magazin online pe care vindeam stikere pentru diverse dispozitive apple. Încă de când am început liceul mi-am dorit să acumulez cât mai multă experiență în toate domeniile. Acum am văzut că universitățile din străinătate tocmai pe această experiență pun accent, pe implicarea în comunitate și lucrul în echipă”, spune Vlad.

Vlad 2Cu puțin noroc va pleca în Anglia la sfârșitul lunii septembrie

Din cele patru universități care l-au acceptat, Vlad a decis să meargă la University College London, pentru prestigiul și performanțele instituției. „Va fi o adevărată provocare să fac parte dintre studenții acestei prestigioase universități. Consider că doar explorând mă pot dezvolta cel mai bine. Elevii și profesorii de acolo sunt printre cei mai buni și așa îmi doresc și eu să ajung. Am să studiez la profilul de Informatical Management for Business care este o combinație între business și informatică. Pentru mine un lucru important este înțelegerea unui domeniu foarte bine și consider că dacă ajungi să stăpânesti aceste două domenii, nimic nu te mai poate opri. Eram în căutarea unei facultăți care să-mi satisfacă și nevoia de a-mi îmbunătăți înțelegerea tehnologiei și tot ce vine la pachet cu ea, dar doream în același timp să stăpânesc și noțiunile necesare de business management, pentru a-mi dezvolta mai târziu proiectele personale. Pe lângă asta am considerat că Londra, fiind un puternic centru economic este plin de oportunități de carieră, în special pentru un student la o facultate bună și mai ales pentru că totul se digitalizează”, mai spune Vlad.

VladVlad spune despre el că este o fire energică. Timp de zece ani a practicat înotul, dar a participat și la concursuri de alergare unde a avut rezultate foarte bune. Din cărțile citite, preferatele lui au fost „Biografia lui Elon Musk”, „21 de lecții pentru secolul XXI” și „Shoe Dog”, memoriile fondatorului Nike. Spune că sunt cărți care-l inspiră. În ceea ce privește universitatea din Anglia, mai are un singur hop de trecut pentru a ajunge acolo. Băiatul trebuie să obțină o medie foarte bună la examenul de Bacalaureat, iar pentru asta se pregătește intens. Dacă totul decurge conform planului, va pleca la studii la finalul lunii septembrie, însă totul depinde de evoluția pandemiei de CODID-19, pentru că în Londra se ia în considerare începerea cursurilor fizice numai de la 1 ianuarie.

Tânărul își dorește să învețe cât mai multe în Anglia, iar apoi să se întoarcă în țară. Despre universitățile de la noi spune că lucrurile au început să se miște spre mai bine, dar consideră că încă se pune mult prea mult accentul pe teorie și ceva mai puțin pe lucru în echipa și creativitate. Este de părere că nu ești învățat să vezi imaginea de ansamblu, iar asta te poate împiedica în a fi creativ. Acesta este și motivul pentru care îi încurajează pe tineri, în special pe cei care vorbesc foarte bine o limbă străină, să aplice la universități din străinătate și să o aleagă pe cea care li se potrivește cel mai bine. „Îmi doresc ca generația mea să aibă curajul să aplice la universități din străinătate și să iasă din zona de confort, pentru că efortul merită”, spune băiatul.

„Vlad este un tânăr genial, înzestrat nativ cu capacități cognitive excepționale la care se adaugă o instruire exemplară prin școală serioasă și o educație deosebită în familie. Îl știu din școala gimnazială și l-am urmărit cu atenție cum evoluează, cum dezvoltarea sa intelectuală capătă noi valențe nu doar de științe exacte cât devotament pentru inovație și leadership. A urmat un gimnaziu de top (Școala Nicolae Iorga) și un liceu de top (Colegiul Brukenthal) iar acum va urma o Universitate de top din lume (a patra a din Europa și a opta a din întreaga lume). Are totodată o educație morală remarcabilă, este modest și bine intenționat cu idei geniale. Vlad este acum model pentru colegii săi. Despre el vom afla cum va progresa profesional la înalt nivel. Sunt convins de succesul lui maxim. E o mândrie întâi pentru familia lui, acum pentru Sibiu și pentru România. Îi doresc mult succes”, psihologul Mihai Copăceanu despre Vlad Băcilă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

sibianca

Acum 4 ani

Felicitari!!! Avem nevoie in aceasta tara de astfel de copii, ii doresc succes in ceea ce vrea sa faca si il mai rog asa cum a spus el ,sa nu uite de unde a placat si sa revina in Romania sa dezolte ceea ce a invatat poate asa vom inainta si noi!!!!
Raspunde

gigione

Acum 4 ani

multumeste-i lu' tactu, odata ca iti plateste taxele de studii din UK si apoi ca ti-a sponsorizat placerile. articol gretos, probabil platit. cati copii invata constienti ca e singura lor sansa sa iasa din saracie, aceia trebuiesc prezentati, aceia sunt modele de urmat si nu filfizoni din astia!
Raspunde

Flavia

Acum 4 ani

In articol menționează ca a lucrat încă din timpul liceului, pentru a se putea întreține singur. Cât de mulți tineri fac asta? Toate reușitele sunt pe meritului sau. Sunt o cunoștința și va pot spune ca și la facultate in UK se va întreține tot singur. Nu judecați dacă nu cunoasteti persoana.
Raspunde

Marius Oltean M

Acum 4 ani

Nu e platit insa e gretos. Povestile frumoase prin repede.
Raspunde

Elev din afara

Acum 4 ani

felicitari din partea noastra, tuturor elevilor care am facut acelasi lucru ca si tine dar nu am ajuns in ziar
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus